CSI, 1. sezona

csi - 8
,
hr_HR

PON - UTO 15.00

(CSI), SAD, 2000./2001., kriminalistička serija
Tvorac serije: Anthony E. Zuiker
Izvršni producenti: Anthony E. Zuiker, William Petersen, Jerry Bruckheimer, Ann Donahue, Kenneth Fink, Naren Shankar, Danny Cannon

Znate li da je ova serija postala globalni fenomen? Razlog tome saznajte OVDJE.

Glume:
William Petersen……………………..Gil Grissom
Marg Helgenberger…………………..Catherine Willows
Gary Dourdan…………………………Warrick Brown
George Eads…………………………..Nick Stokes
Paul Guilfoyle………………………….Jim Brass

Doma TV na male ekrane donosi prvu sezonu popularne kriminalističke hit serije 'CSI'. Smještena u ozračju sumornih, neonskih ulica Las Vegasa, ova dugovječna uspješnica prati elitnu ekipu forenzičnih istražitelja, kojima je na čelu detektiv Gil Grissom. Svaki slučaj ova ekipa rješava pomoću forenzičkih dokaza koji ih dovode do krajnjega zaključka, je li riječ o ubojstvu ili nesretnom slučaju.

O glumcima:

WILLIAM PETERSEN (Gil Grissom)

Svestrani glumac s jedinstvenim talentom za naporne likove, William Petersen i dalje oduševljava publiku svojim izvedbama. Ali Petersen je ujedno i filmski i kazališni glumac, producent i kazališni redatelj. Petersen je pozornost na sebe privukao hvaljenom izvedbama u trileru Williama Friedkina To Live and Die in L. A. u kojemu mu je partner Wilem Dafoe; Manhunteru Michael Manna i portretiranjem nevjernog muža u filmu Cousins Joela Schumachera.

MARG HELGENBERGER (Catherine Willows)

Marg Helgenberger dobila je nominacije za Emmy i Zlatni globus za ulogu Catherine Willows u seriji CSI. Zanimljivo je da se za ulogu pripremala tako da je odlazila lokalnom policijskom patologu i prisustvovala obdukcijama kako bi se što bolje upoznala s procesom rada. Ulogu u CSI-u dobila je nakon što je osvojila Emmy za ulogu u seriji China Beach, a glumila je i u serijama Hitna služba (kao partnerica Georgea Clooneyja), u seriji Tommyknockers, TV filmovima Perfect Murder, Perfect Town, Thanks of a Grateful Nation i Happy Face Murders.

GARY DOURDAN (Warrick Brown)

Početkom 1990-ih Dourdan je svirao u nekoliko njujorških bendova i glumio u mjesnim kazalištima. S glumom je započeo u glazbenim videima (glumio je ljubav Janet Jackson u videu njezina hita Again (1993), a pojavio se i u glazbenom videu Move the Crowd Erica B. & Rakima. Glumio je u serijama Lois and Clark i Soul Food, a od filmskih uloga poznatija mu je ona zamjenika kapetana u svemirskom brodu Betty u filmu Alien: Uskrsnuće. .

GEORGE EADS (Nick Stokes)

George Eads najpoznatiji je po ulozi forenzičara Nicka Stokesa u seriji CSI. U 15 sezona te serije pojavio se u gotovo 350 epizoda. Kad je najavio odlazak iz serije, ona je ionako već bila otkazana za novu sezonu pa tako nije glumio samo u specijalnom TV filmu koji je bio službeni finale serije.

PAUL GUILFOYLE (Jim Brass)

Paul Guilfoyle je u CSI-u glumio kapetana Jima Brassa od 2000. – 2014. i 2015. pojavio se u TV filmu koji je bio finale cijele serije.
Paul Guilfoyle glumio je u više od 70 igranih filmova u svojoj dugoj i plodnoj karijeri. Među njima se ističu Air Force One Primary Colors, Final Analysis In Dreams, Random Hearts, Cadillac Man, Anywhere But Here, Amistad, L. A. Confidential, Ransom, Extreme Measures, Wall Street, Night Falls, Manhattan i drugi.

 

Kriminalističku seriju CSI pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o prvoj sezoni pročitajte ovdje.
 Tagovi