.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 8. sezona

castle, 8 sezona
,
hr_HR

PON - NED 01.30

(Castle), SAD, 2015./2016., kriminalistička serija
8. sezona, 22 epizode

Tvorac serije: Andrew Marlowe
Izvršni producenti: Terence Paul Winter, Alexi Hawley, Rob Bowman, Rob Hanning, Armyan Bernstein

Uloge:
Nathan Fillion - Richard Castle
Stana Katić - Kate Beckett
Jon Huertas - Javier Esposito
Susan Sullivan - Martha Rodgers
Tamala Jones - Lanie Parish

 

Doma TV donosi osmu sezonu američke hit-serije o piscu kriminalističkih romana i njujorškoj detektivki koji su šarmirali gledatelje diljem svijeta. Nakon što je položila ispit za kapetanicu u finalu sedme sezone, Beckett se iznenadila ponudom da se natječe za Senat. Koji će put odabrati i kako će se poznati njujorški par prilagoditi novoj situaciji u osmoj sezoni? Ne propustite doznati!

 

Nominacije i nagrade:
• PRIMETIME EMMY AWARDS

- 2010. – nominacija za najbolju frizuru i šminku u TV seriji
- 2009. – nominacija za najbolju glazbu u TV seriji

• PEOPLE’S CHOICE AWARDS
- 2016. – nagrada za omiljenog glumca u kriminalističkoj seriji (Nathan Fillion)
- 2012.-2015. – nagrade za omiljenu kriminalističku seriju
- 2015. – nominacija za omiljeni televizijski duo (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2014. – nominacija za omiljeni „bromance“ s TV ekrana (Seamus Dever i Jon Huertas)
- nominacija za najbolji kemiju među likovima iz serije (Nathan Fillion i Stana Katić)

• TV GUIDE AWARDS
- 2014. – nagrade za omiljenu TV glumicu (Stana Katić) i omiljenog TV glumca (Nathan Fillion)
- nominacija za omiljeni televizijski par (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2011.-2013. – nagrade za omiljeni televizijski par (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2011. – nagrada za omiljenu dramsku seriju

• SATELLITE AWARDS
- 2009. – nominacije za najboljeg glumca u dramskoj seriji (Nathan Fillion) i najbolju glumicu u dramskoj seriji (Stana Katić)

• IMAGEN FOUNDATION AWARDS
- 2016., 2015., 2012. – nominacija za najbolju dramsku seriju iz prime timea
- 2013. – nagrada za najbolju dramsku seriju iz prime timea
- nagrada za najboljeg televizijskog glumca (Jon Huertas)

 

O glumcima:

NATHAN FILLION
Rick Castle

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave 'Kućanica' u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji 'Konobarica'.
Fillionove ostale filmske uloge uključuju film 'Slither' s Elizabeth Banks, 'Glas smrti 2', 'Bitka za budućnost' koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, 'Spašavanje vojnika Ryana', nezavisni film 'Water’s Edge', 'Ljubav iz snova', 'Dracula 2000’ i ‘Doubting Reilly’. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji ‘One Life to Live’. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna ‘Nesreća na Arktiku’, kao i uloge u serijama ‘Drive’, ‘Dva dečka i djevojka’, ‘Buffy, ubojica vampira’, ‘Pasadena’ i ‘Par-nepar’.

STANA KATIĆ
Kate Beckett

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera ‘The Spirit’ sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom glumi i u filmu Jamesa Bonda, ‘Bond 22: Zrno utjehe’, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona ‘Gozba ljubavi’ s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu ‘Stilletto’ s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom.
Serije u kojima je glumila su: ‘Heroji’, ‘24’, epska miniserija ‘Policajci i prijatelji’, te upečatljive uloge u serijama ‘Završni udarac’, ‘Hitna služba’ i ‘Na rubu zakona’. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije ‘Private Fittings’, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella.


SUSAN SULLIVAN
Martha Rodgers

Susan Sullivan dvaput je nominirana za nagradu Emmy i Zlatni globus i dobro je poznata televizijskoj publici po glavnim ulogama u hitovima 'Dharma i Greg' i 'Falcon Crest'. Ima i veliki broj gostujućih uloga, a neke od serija u kojima je gostovala su 'Dva i pol muškarca', 'The Nine' i 'Sutkinja Amy'.
Osim uloga u serijama, Sullivan je glumila u brojnim televizijskim filmovima poput 'Moj najbolji prijatelj se ženi', 'Nevjerojatni Hulk', 'Midway', 'Potpuni stranac' i 'Rich Man, Poor Man'. Bila je na turneji s predstavom L. A. Theatre Worksa 'The Pentagon Papers'. Na njezinu opsežnom popisu regionalnih kazališnih uloga nalaze se i uloge u predstavama 'Fifth of July' i 'Tri sestre'.

SEAMUS DEVER
Kevin Ryan

Seamus Dever rođen je u gradu Flint, u saveznoj državi Michigan. U karijeri je dosad glumio brojne i raznolike uloge na televiziji, a gledateljima je najpoznatiji po ulozi njujorškoj detektiva u hit-seriji 'Castle'. Glumio je i u uspješnim serijama kao što su 'Zaboravljeni slučaj', 'Bez traga', 'Čarobnice', 'JAG', 'Momci s Madisona' i 'Divino novo ruho', a redovito se pojavljivao u serijama 'Žene američkih vojnika' i 'General Hospital'.
Glumio je i u filmovima 'Sequestered', 'Ready or Not' i 'Affairs in Order'.

JON HUERTAS
Javier Esposito

U hvaljenoj miniseriji 'Generacija ubojica' njegova izvanredna gluma u ulozi narednika Tonyja ‘Pokea’ Espere dočarava filozofski pogled iz ulične perspektive na ono što je preživio prvi bataljun američkih marinaca tijekom prvih pet tjedana invazije na Irak. Pojavio se i u mnogim TV serijama među kojima su i 'Zakon braće', 'Sarah Connor: Kronike', 'Navy CIS', 'CSI' i 'Bez traga'.
Huertas je bio koproducent i glumac u filmu 'The Insatiable' sa Seanom Patrickom Flaneryjem i Michaelom Biehnom. Glumio je i u filmu 'Right at Your Door' koji je osvojio nagradu na najbolju kinematografiju na Sundance Film Festivalu 2006. Huertas je također glumio i u filmovima 'The Objective', 'Vjernik', 'Zašto se budale zaljubljuju', 'Bug' i 'Executive Decision'. Pozornost međunarodne javnosti prvi je put privukao u ulozi Antonija u seriji 'Moesha', a potom u ulozi Brada Alcera u seriji 'Sabrina, mala vještica', koja mu je 2000. godine donijela nominaciju za nagradu ALMA.

 

Više o osmoj sezoni pročitajte ovdje!Tagovi