Castle, 7. sezona

castle 7
,
hr_HR

PON - NED 01.15

(Castle), SAD, 2014., kriminalistička serija
7. sezona, 23. epizode


Tvorac serije: Andrew Marlowe

Izvršni producenti: Andrew Marlowe, David Amann, Rob Bowman, Armyan Bernstein, Rob Hanning, Terri Edda Miller


Uloge:

Nathan Fillion  - Richard Castle
Stana Katić - Kate Beckett
Jon Huertas - Javier Esposito
Susan Sullivan - Martha Rodgers
Tamala Jones - Lanie Parish


O seriji:
Kad su se gledatelji prvi put susreli sa slavnim piscem kriminalističkih romana Richardom Castleom (Nathan Fillion), on je bio usred spisateljske blokade. Međutim, nakon što ga njujorška policija ispita u vezi s nizom ubojstava koja oponašaju zločine opisane u njegovim knjigama, Castle nadahnuće pronalazi u njujorškoj detektivki Kate Beckett (Stana Katić). Nakon rješavanja tog prvog slučaja, Castle i Beckett nastavljaju istraživati neobična ubojstva u New Yorku kombinirajući Castleovu intuiciju spisatelja i Beckettin kreativni detektivski pristup. Međutim, tijekom godina nisu samo zajedno rješavali zločine. Zaljubili su se, počeli izlaziti, a naposljetku se odlučili i vjenčati.U završnici šeste sezone, dok se Castle vozio na svoje dugo iščekivano vjenčanje, crni terenac izgurao ga je s ceste. Zatim, nakon što se nije pojavio na vjenčanju, Beckettica je pozvana na mjesto nesreće gdje je u provaliji ugledala Castleov auto u plamenu. Tko ili što je uzrokovalo prometnu nesreću? Je li Castle ikako mogao preživjeti? Sedma sezona nadovezat će se na završnicu šeste sezone i mjesto te nesreće, a prva epizoda će detektivki Beckett donijeti najteži slučaj u karijeri. Tijekom sezone, pred detektivima postaje bit će i brojni novi slučajevi i veliki izazovi. Tako će tim istraživati ubojstvo slavne internetske ličnosti, kao i poznatog glumca akcijskih filmova iz 1980-ih, a usput će i tragati za odgovorima o Castleovu tajanstvenome nestanku.

Nominacije i nagrade:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2010. – nominacija za najbolju frizuru i šminku u TV seriji
- 2009. – nominacija za najbolju glazbu u TV seriji

• PEOPLE’S CHOICE AWARDS
- 2016. – nagrada za omiljenog glumca u kriminalističkoj seriji (Nathan Fillion)
- 2012.-2015. – nagrade za omiljenu kriminalističku seriju
- 2015. – nominacija za omiljeni televizijski duo (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2014. – nominacija za omiljeni „bromance“ s TV ekrana (Seamus Dever i Jon Huertas)
- nominacija za najbolji kemiju među likovima iz serije (Nathan Fillion i Stana Katić)

• TV GUIDE AWARDS
- 2014. – nagrade za omiljenu TV glumicu (Stana Katić) i omiljenog TV glumca (Nathan Fillion)
- nominacija za omiljeni televizijski par (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2011.-2013. – nagrade za omiljeni televizijski par (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2011. – nagrada za omiljenu dramsku seriju

• SATELLITE AWARDS
- 2009. – nominacije za najboljeg glumca u dramskoj seriji (Nathan Fillion) i najbolju glumicu u dramskoj seriji (Stana Katić)

• IMAGEN FOUNDATION AWARDS
- 2016., 2015., 2012. – nominacija za najbolju dramsku seriju iz prime timea
- 2013. – nagrada za najbolju dramsku seriju iz prime timea
- nagrada za najboljeg televizijskog glumca (Jon Huertas)

O glumcima:

NATHAN FILLION
Rick Castle

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave 'Kućanica' u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji 'Konobarica'. Fillionove ostale filmske uloge uključuju film 'Slither' s Elizabeth Banks, 'Glas smrti 2', 'Bitka za budućnost' koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, 'Spašavanje vojnika Ryana', nezavisni film 'Water’s Edge', 'Ljubav iz snova', 'Dracula 2000’ i ‘Doubting Reilly’. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji ‘One Life to Live’. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna ‘Nesreća na Arktiku’, kao i uloge u serijama ‘Drive’, ‘Dva dečka i djevojka’, ‘Buffy, ubojica vampira’, ‘Pasadena’ i ‘Par-nepar’.

STANA KATIĆ
Kate Beckett

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera ‘The Spirit’ sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom glumi i u filmu Jamesa Bonda, ‘Bond 22: Zrno utjehe’, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona ‘Gozba ljubavi’ s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu ‘Stilletto’ s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom.  Serije u kojima je glumila su: ‘Heroji’, ‘24’, epska miniserija ‘Policajci i prijatelji’, te upečatljive uloge u serijama ‘Završni udarac’, ‘Hitna služba’ i ‘Na rubu zakona’. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije ‘Private Fittings’, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella.


 

SUSAN SULLIVAN
Martha Rodgers

Susan Sullivan dvaput je nominirana za nagradu Emmy i Zlatni globus i dobro je poznata televizijskoj publici po glavnim ulogama u hitovima 'Dharma i Greg' i 'Falcon Crest'. Ima i veliki broj gostujućih uloga, a neke od serija u kojima je gostovala su 'Dva i pol muškarca', 'The Nine' i 'Sutkinja Amy'. Osim uloga u serijama, Sullivan je glumila u brojnim televizijskim filmovima poput 'Moj najbolji prijatelj se ženi', 'Nevjerojatni Hulk', 'Midway', 'Potpuni stranac' i 'Rich Man, Poor Man'. Bila je na turneji s predstavom L. A. Theatre Worksa 'The Pentagon Papers'. Na njezinu opsežnom popisu regionalnih kazališnih uloga nalaze se i uloge u predstavama 'Fifth of July' i 'Tri sestre'.
 

TAMALA JONES
Lanie Parish

Tamala Jones ostvarila je raznoliku karijeru na temelju njezina golemog talenta radeći u dramskim i komičnim projektima za film i televiziju. U dvadesetoj godini debitirala je u filmu 'Istkano srcem' kao prabaka lika koji glumi Maya Angelou. Iste godine dobila je televizijske uloge u serijama 'The Wayans Bros.', 'The Parenthood' i 'Princ iz Bel-Aira' te gostujuću ulogu Joanie u 'Hitnoj službi'. Nakon toga pridružila se stalnoj postavi dramske serije 'Opasne misli' te je time dobila priliku da pokaže svoju dramatičnost u ulozi majke tinejdžera koja se nosi s roditeljstvom i nasilnim suprugom.

 
JON HUERTAS
Javier Esposito

U hvaljenoj miniseriji 'Generacija ubojica' njegova izvanredna gluma u ulozi narednika Tonyja ‘Pokea’ Espere dočarava filozofski pogled iz ulične perspektive na ono što je preživio prvi bataljun američkih marinaca tijekom prvih pet tjedana invazije na Irak. Pojavio se i u mnogim TV serijama među kojima su i 'Zakon braće', 'Sarah Connor: Kronike', 'Navy CIS', 'CSI' i 'Bez traga'.Huertas je bio koproducent i glumac u filmu 'The Insatiable' sa Seanom Patrickom Flaneryjem i Michaelom Biehnom. Glumio je i u filmu 'Right at Your Door' koji je osvojio nagradu na najbolju kinematografiju na Sundance Film Festivalu 2006. Huertas je također glumio i u filmovima 'The Objective', 'Vjernik', 'Zašto se budale zaljubljuju', 'Bug' i 'Executive Decision'. Pozornost međunarodne javnosti prvi je put privukao u ulozi Antonija u seriji 'Moesha', a potom u ulozi Brada Alcera u seriji 'Sabrina, mala vještica', koja mu je 2000. godine donijela nominaciju za nagradu ALMA.

 

 

 Tagovi