novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Castle, 5. sezona

Castle 5
,
hr_HR

PON - NED 16.50

(Castle), 2012., SAD, kriminalistička serija

5. sezona, 24 epizode
Tvorac serije: Andrew W. Marlowe

Glume:
Nathan Fillion - Richard Castle
Stana Katic - Kate Beckett
Molly C. Quinn - Alexis Castle
Jon Huertas - Javier Esposito
Seamus Dever - Kevin Ryan
Susan Sullivan - Martha Rodgers
Tamala Jones - Lanie Parish

Doma TV donosi petu sezonu nagrađivane kriminalističke serije, o piscu kriminalističkih romana i njujorškoj detektivki koji su udružili snage u borbi protiv kriminala, a usput se i zbližili, te prešli granicu profesionalnog odnosa. U petoj sezoni nastavljaju rješavati ubojstvo Beckettičine majke, te pokušavaju definirati svoj sve prisniji odnos.

 

O seriji:

Ova uzbudljiva i nagrađivana kriminalistička serija prati poznatog i talentiranog pisca detektivskih romana, Richarda Castlea (Nathan Fillion) i oštroumnu detektivku koja voli rješavati neobične slučajeve, Kate Beckett (Stana Katic), koji na početku serije udruže snage i zajedno rješavaju zanimljive slučajeva, do čega dovede ubojstvo koje se temeljilo na ubojstvu opisanom u jednom od Castleovih romana. Ubrzo postane jasno da između njih dvoje postoji kemija koja nije svojstvena običnom poslovnom odnosu.


Nakon četiri sezone nedoumice o tome hoće li ili neće završiti zajedno, Richard Castle i Kate Beckett na završetku četvrte sezone napokon se prepuštaju osjećajima koje gaje jedno prema drugome. Peta sezona počinje onog poznatog „jutra poslije“, a pred Castleom i Becketticom otvaraju se nova pitanja: je li ovo kratka afera ili su sada par? No prije nego što pronađu odgovore, moraju pronaći ljude odgovorne za ubojstvo Beckettičine majke koji sada ugrožavaju Katein život. Tijekom sezone, oni će pokušati definirati svoj odnos, ali i sakriti ga od kolega na poslu. Usput će morati rješavati i nove slučajeve, kao što je ubojstvo zaposlenice prodavača osiguranja, gdje će svi dolazi pokazivati da je ubojica – Castle! Beckett i Castle rješavat će i slučaj ubojstva mladog rockera i Djeda Mraza, a doživjet će i napad plaćenih ubojica. Ovo su samo neki od brojnih slučajeva kojima će se baviti u petoj sezoni i razdoblju koje će ujedno biti i ključno za razvoj njihova više nego prijateljskog odnosa.

 

Nagrade i nominacije:

o 2015. nagrada People's Choice Awards za najdražu televizijsku kriminalističku dramu te nominacija za najdraži TV duo (Fillion & Katic)
o 2014. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju, te nominacija za najbolju kemiju na TV ekranu (Nathan Fillion i Stana Katic)
o 2014. nagrada TV Guide Awards za najdražeg glumca (Nathan Fillion) i najdražu glumicu (Stana Katic) te nominacija za najdraži duo (Castle & Beckett)
o 2014. Nominacija za nagradu Hollywood post Alliance za izvanrednu boju TV ekrana
o 2013. nagrada ASCAP Film and Television Music Awards za najbolju televizijsku seriju
o 2013. nagrada Imagen Foundation Awards za najbolji primetime televizijski program i za najboljeg glumca (Jon Huertas), te nominacija 2012. Za najbolji primetime televizijski program
o 2013., 2012. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju
o 2013., 2012., 2011. nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Stana Katic i Nathan Fillion)
o 2013., 2010. nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors za najbolje editiranje zvuka
o 2012. nagrada ALMA Awards (Jon Huertas za najbolju sporednu ulogu)
o 2012. nagrada Prism Awards (Jon Huertas, Stana Katic za najbolji nastup)
o 2012. Nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Fillion & Katic)
o 2012. Nagrada People's Choice Awards za najdražu televizijsku kriminalističku dramu
o 2011. Nagrada TV Guide Awards za omiljeni par koji bi trebao biti zajedno i za najdražu dramsku seriju
o 2011. nominacija za nagradu Crime Thriller Awards, UK za najbolju internacionalnu televizijsku dramu
o 2011., 2014. nominacija za nagradu Hollywood Post Alliance
o 2010. tri nominacije za nagradu Primetime Emmy Awards te jedna 2009.
o 2009. nominacija za nagradu Satellite Awards (Nathan Fillion i Stana Katic za najbolje glumce u seriji)


O glumcima:

NATHAN FILLION (Rick Castle)
Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave 'Kućanica' u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji 'Konobarica'.
Fillionove ostale filmske uloge uključuju film 'Slither' s Elizabeth Banks, 'Glas smrti 2', 'Bitka za budućnost' koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, 'Spašavanje vojnika Ryana', nezavisni film 'Water’s Edge', 'Ljubav iz snova', 'Dracula 2000' i 'Doubting Reilly'. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji 'One Life to Live'. Ostale uloge uključuju ABC-ov film 'Nesreća na Arktiku', kao i uloge u serijama 'Drive', 'Dva dečka i djevojka', 'Buffy, ubojica vampira', 'Pasadena' i 'Par-nepar'.

STANA KATIC (Kate Beckett)
Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katic postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera 'The Spirit' sa Samuelom L. Jacksonom, glumi i u filmu o Jamesu Bondu, 'Bond 22: Zrno utjehe', u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona 'Gozba ljubavi' s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu 'Stilletto' s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom.
Serije u kojima je glumila su: 'Heroji', '24', miniserija 'Policajci i prijatelji', te upečatljive uloge u serijama 'Završni udarac', 'Hitna služba' i 'Na rubu zakona'. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije 'Private Fittings'.

SUSAN SULLIVAN (Martha Rodgers)
Susan Sullivan dvaput je nominirana za nagradu Emmy i Zlatni globus i dobro je poznata televizijskoj publici po glavnim ulogama u hitovima 'Dharma i Greg' i 'Falcon Crest'. Ima i veliki broj gostujućih uloga, a neke od serija u kojima je gostovala su 'Dva i pol muškarca', 'The Nine' i 'Sutkinja Amy'.
Osim uloga u serijama, Sullivan je glumila u brojnim televizijskim filmovima poput 'Moj najbolji prijatelj se ženi', 'Nevjerojatni Hulk', 'Midway', 'Potpuni stranac' i 'Rich Man, Poor Man'.
Bila je na turneji s predstavom L. A. Theatre Worksa 'The Pentagon Papers'. Na njezinu opsežnom popisu regionalnih kazališnih uloga nalaze se i uloge u predstavama 'Fifth of July' i 'Tri sestre'


TAMALA JONES (Lanie Parish)
Tamala Jones ostvarila je raznoliku karijeru na temelju njezina golemog talenta radeći u dramskim i komičnim projektima za film i televiziju. U dvadesetoj godini debitirala je u filmu 'Istkano srcem' kao prabaka lika koji glumi Maya Angelou.
Iste godine dobila je televizijske uloge u serijama 'The Wayans Bros.', 'The Parenthood' i 'Princ iz Bel-Aira' te gostujuću ulogu Joanie u 'Hitnoj službi'. Nakon toga pridružila se stalnoj postavi ABC-ove drame 'Opasne misli' te je time dobila priliku da pokaže svoju dramatičnost u ulozi majke tinejdžera koja se nosi s roditeljstvom i nasilnim suprugom.

JON HUERTAS (Javier Esposito)
U hvaljenoj miniseriji 'Generacija ubojica' njegova izvanredna gluma u ulozi narednika Tonyja “Pokea” Espere dočarava filozofski pogled iz ulične perspektive na ono što je preživio prvi bataljun američkih marinaca tijekom prvih pet tjedana invazije na Irak. Pojavio se i u mnogim TV serijama među kojima su i 'Zakon braće', 'Sarah Connor: Kronike', 'Navy CIS', 'CSI' i 'Bez traga'.
Huertas je bio koproducent i glumac u filmu 'The Insatiable' sa Seanom Patrickom Flaneryjem i Michaelom Biehnom. Glumio je i u filmu 'Right at Your Door' koji je osvojio nagradu na najbolju kinematografiju na Sundance Film Festivalu 2006. Huertas je također glumio i u filmovima 'The Objective', 'Vjernik', 'Zašto se budale zaljubljuju', 'Bug' i 'Executive Decision'. Pozornost međunarodne javnosti prvi je put privukao u ulozi Antonija u seriji 'Moesha', a potom u ulozi Brada Alcera u seriji 'Sabrina, mala vještica', koja mu je 2000. godine donijela nominaciju za nagradu ALMA.
 

Ne propustite petu sezonu popularne serije 'Castle' od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u!Tagovi