Castle, 1. sezona

Castle 1. sez
,
Castle 1. sez
hr_HR

PON - PET 20.45

(Castle), SAD, 2009., kriminalistička serija
Redatelji: John Terlesky, Rob Bowman, Bryan Spicer

1. sezona, 10 epizoda

Uloge:
Nathan Fillion    .... Richard Castle
Stana Katić       .... Kate Beckett
Molly C. Quinn  ..... Alexis Castle
Jon Huertas      ..... Javier Esposito
Seamus Dever  ..... Kevin Ryan
Susan Sullivan  ..... Martha Rodgers
Tamala Jones    ..... Lanie Parish

S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimi romana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

O radnji serije:
Rick Castle (Nathan Fillion) je jedan od najpoznatijih svjetskih autora kriminalističkih romana. Naoko ima sve: slavu, obožavatelje i žene, no nažalost proživljava krizu s pisanjem. Kada ga policija počne ispitivati o seriji ubojstva vezanih uz serijskog ubojicu koji ubija imitirajući slučajeve iz njegove knjige, Castle pronalazi inspiraciju u Kate Beckett (Stana Katić), pametnoj i zanimljivoj istražiteljici koja je fascinirana čudnim slučajevima. Ta fasciniranost proizlazi iz godinama neriješenog slučaja ubojstva njezine majke. Ovaj naizgled nespojivi par polako počinje graditi svoj odnos kad zajedno krenu istraživati čudna ubojstva u New Yorku.


Nagrade:

- 2014. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju, te nominacija za najbolju kemiju na TV ekranu (Nathan Fillion i Stana Katić)
- 2013. nagrada ASCAP Film and Television Music Awards za najbolju televizijsku seriju
- 2013. nagrada Imagen Foundation Awards za najbolji primetime televizijski program i za najboljeg glumca (Jon Huertas), te nominacija 2012.
- 2013., 2012. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju
- 2013., 2012., 2011. nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Stana Katić i Nathan Fillion)
- 2013., 2010. nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors
- 2012. nagrada ALMA Awards (Jon Huertas za najbolju sporednu ulogu)
- 2012. nagrada Prism Awards (Jon Huertas, Stana Katić za najbolji nastup)
- 2011. nominacija za nagradu Crime Thriller Awards, UK za najbolju internacionalnu televizijsku dramu
- 2011. nominacija za nagradu Hollywood Post Alliance
- 2010. tri nominacije za nagradu Primetime Emmy Awards te jedna 2009.
- 2010. nominacija za nagradu Motion
- 2009. nominacija za nagradu Satellite Awards (Nathan Fillion i Stana Katić za najbolje glumce u seriji)


O glumcima:


NATHAN FILLION
Rick Castle

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave “Kućanica” u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji “Konobarica”.
Fillionove ostale filmske uloge uključuju Universalov film “Slither” s Elizabeth Banks, “Glas smrti 2”, “Bitka za budućnost” koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, “Spašavanje vojnika Ryana”, nezavisni film “Water’s Edge”, “Ljubav iz snova”, “Dracula 2000” i “Doubting Reilly”. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji “One Life to Live”. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna “Nesreća na Arktiku”, kao i uloge u serijama “Drive”, “Dva dečka i djevojka”, “Buffy, ubojica vampira”, “Pasadena” i “Par-nepar”.
 

STANA KATIĆ
Detektivka njujorške policije, Kate Beckett

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera “The Spirit” sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom glumi i u filmu Jamesa Bonda, “Bond 22: Zrno utjehe”, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona “Gozba ljubavi” s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu “Stilletto” s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom.
Serije u kojima je glumila su: “Heroji”, “24”, CTV-ova epska miniserija “Policajci i prijatelji”, te upečatljive uloge u serijama “Završni udarac”, “Hitna služba” i “Na rubu zakona”. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije “Private Fittings”, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella.
Dean Devlin, producent “Dana nezavisnosti” o Katić je izjavio: “Naviknite se na njezino ime jer ona će postati golema zvijezda.”

SUSAN SULLIVAN
Martha Rodgers

Susan Sullivan dvaput je nominirana za nagradu Emmy i Zlatni globus i dobro je poznata televizijskoj publici po glavnim ulogama u dugogodišnjim hitovima “Dharma i Greg” i “Falcon Crest”. Ima i veliki broj gostujućih uloga, a neke od serija u kojima je gostovala su “Dva i pol muškarca”, “The Nine” i “Sutkinja Amy”.
Bila je na turneji s predstavom L. A. Theatre Worksa “The Pentagon Papers.” Na njezinu opsežnom popisu regionalnih kazališnih uloga nalaze se i uloge u predstavama “Fifth of July” u kazalištu Mark Taper Forum, “Uncle Vanya” National Touring Companyja te “Tri sestre”. Pojavljuje se i u PBS-ovim predstavama “Dvanaesta noć”, “Macbeth” i “Zimska priča”.
Osim uloga u serijama, Sullivan je glumila u brojnim televizijskim filmovima poput “Moj najbolji prijatelj se ženi”, “Nevjerojatni Hulk”, “Midway”, “Potpuni stranac” i “Rich Man, Poor Man”.


MOLLY QUINN
Alexis Castle

Na kraju šestog razreda Molly Quinn pohađala je ljetni filmski kamp u Dallasu u Teksasu. Na audiciji u Young Actors Studiju redateljica Linda Seto pitala je može li se Molly vratiti za tjedan dana i nastupiti pred Cindy Osbrink i Mary Grady. Svi su bili uvjereni da u L. A.-u ima posla za Molly i nakon još šest mjeseci intenzivnog podučavanja na području komedije, sitcom serija, green screen tehnike, telepromptera i snimanja, pridružila se Agenciji Osbrink u Los Angelesu, a potom i menadžmentu Ellen Meyer.


RUBEN SANTIAGO-HUDSON
Kapetan njujorške policije Roy Montgomery

Dobitnik nagrada Tony i Obie, scenarist i redatelj Ruben Santiago-Hudson debitirao je kao scenarist “Lackawanna Bluesa" za koji je dobio nagrade Humanitas Prize, Christopher, nagradu Nacionalnog odbora za recenziju, nagradu NAACP-a te nominacije za Emmy, Zlatni globus i nagradu WGA-a.
Santiago-Hudson glumio je s Halle Berry u filmu “Oči su njihove Boga gledale”, s Denzelom Washingtonom i Russellom Crowom u “Američkom Gangsteru”, s Demi Moore i Kevinom Costnerom u “Gospodinu Brooksu”, sa Samuelom L. Jacksonom u “Shaftu”, zatim s Al Pacinom u “Đavoljem odvjetniku” te Johnom Travoltom u “Slučajnom svjedoku”.
Na televiziji je utjelovio slavnog kemičara dr. Percyja Juliana u seriji “Forgotten Genius”. Glumio je s Gregoryjem Hinesom u filmu “Crvene tenisice”, u “Američkoj tragediji” s Christopherom Plummerom, s Jimmyjem Smitsom i Halle Berry u filmu “Salamon i kraljica od Sabe”, kada su prvi put u biblijskom filmu glumili obojeni glumci, te s Christopherom Reevesom u filmu “Prozor u dvorište”. Osim toga, glumio je i u serijama “Zakon i red”, “Zapadno krilo”, “Canterbury's Law”, “Whoopi”, “Njujorški plavci”, “Dragi Johne” i “Michael Hayes”.
Santiago-Hudson kao redatelj debitirao je u predstavi Augusta Wilsona “Gem of the Ocean” u kazalištu McCarter u Princetonu. “Gem” je režirao u San Franciscu u kazališnoj kompaniji American Conservatory Theater.

TAMALA JONES
Lanie Parish

Tamala Jones ostvarila je raznoliku karijeru na temelju njezina golemog talenta radeći u dramskim i komičnim projektima za film i televiziju. U dvadesetoj godini debitirala je u filmu “Istkano srcem” kao prabaka lika koji glumi Maya Angelou.
Iste godine dobila je televizijske uloge u serijama “The Wayans Bros.”, “The Parenthood” i “Princ iz Bel-Aira” te gostujuću ulogu Joanie u “Hitnoj službi”. Nakon toga pridružila se stalnoj postavi ABC-ove drame “Opasne misli” te je time dobila priliku da pokaže svoju dramatičnost u ulozi majke tinejdžera koja se nosi s roditeljstvom i nasilnim suprugom.
 

JON HUERTAS
Njujorški detektiv Javier Esposito

U hvaljenoj miniseriji “Generacija ubojica” njegova izvanredna gluma u ulozi narednika Tonyja “Pokea” Espere dočarava filozofski pogled iz ulične perspektive na ono što je preživio prvi bataljun američkih marinaca tijekom prvih pet tjedana invazije na Irak. Pojavio se i u mnogim TV serijama među kojima su i “Zakon braće”, “Sarah Connor: Kronike”, “Navy CIS”, “CSI” i “Bez traga”.
Huertas je bio koproducent i glumac u filmu “The Insatiable” sa Seanom Patrickom Flaneryjem i Michaelom Biehnom. Glumio je i u filmu “Right at Your door” koji je osvojio nagradu na najbolju kinematografiju na Sundance Film Festivalu 2006. Huertas je također glumio i u filmovima “The Objective”, “Vjernik”, “Zašto se budale zaljubljuju”, “Bug” i “Executive Decision”. Pozornost međunarodne javnosti prvi je put privukao u ulozi Antonija u seriji “Moesha”, a potom u ulozi Brada Alcera u seriji “Sabrina, mala vještica”, koja mu je 2000. g. donijela nominaciju za nagradu ALMA.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

 


 Tagovi