Autocesta kroz pakao, 30. rujna - 1. listopada

autocesta kroz pakao
,
hr_HR

Autocesta kroz pakao nova je dokumentarna serija koja prati osoblje spasilačke tvrtke Jamie Davis Heavy Rescue u nastojanjima da održe autocestu otvorenom između Hopea u Britanskoj Kolumbiji i ostatka Kanade.

1. sez., 7. ep. - 30. rujna

Jamiejeva ekipa pred najtežim je izvlačenjem te zime kad moraju podići razbijeni SUV uz okomitu stijenu od 400 m. Jamie pruža Brandonu priliku da vozi svoj kamion za izvlačenje, ali dečko prvo mora naučiti voziti obični. Brandon se slaže tako dugo dok to ne ometa njegov svakodnevni odlazak u teretanu.

 

1. sez., 8. ep. - 30. rujna

Zašto je jedan čovjek uvijek sretan, a drugi uvijek ljut? Kevin razmišlja o tome da Samyja, 40-godišnjeg doseljenika s Fijija, postavi za svog pomoćnika.
Kad Kevin kupi videokameru kako bi snimao olupine, novi hobi mu počne ometati posao. Izravni sudar dvaju kamiona s prikolicama posao je za cijelu ekipu koja mora raščistiti izgorjele ostatke s ceste i održati je prohodnom. Dok Kevin sve snima, Samy obavlja lavovski dio posla i nagrađen je bocom viskija i Jamiejevom pohvalom. Te noći, Samy koji preko tjedna spava u Jamiejevu uredu, otkriva da sve to radi za voljenu ženu i troje djece.
Kevin, pregledavajući snimke kod kuće, otkriva da je svoj snimateljski hobi započeo još kao tinejdžer s ocem koji je radio na TV-u. Kad mu je Kevin rekao da želi biti vozač kamiona, otac ga se odrekao i nisu se vidjeli punih 20 godina. Zbog toga Jamieja smatra svojim drugim ocem. Sljedećeg dana tijekom rada u opasnim uvjetima moguće lavine Kevin i Samy pitaju se zašto baš tako zarađuju za život.

1. sez., 9. ep. - 1. listopada

Dolazi proljeće i pod teretom računa Jamie mora razmisliti kako da smanji troškove i otpusti dio osoblja. Kad prikolica puna pošte pada sa stijene, Adam s umornom ekipom odlazi u izvlačenje. Ali duga je zima sve iscrpila. Puca jedan kabel i zamalo da Adamu ne odrubi glavu te Jamiejev najstariji vozač zaprijeti da će početi štrajkati. Ni Brandon nije od velike koristi jer misli samo na novu djevojku. Jamie posinku nudi njegov vlastiti kamion za sljedeću zimu. Ali već u prvoj lekciji izvlačenja Jamieju je jasno da dečko nije prirodni talent. Na gorkom kraju sezone Jamie ipak otpušta dva svoja radnika.

1. sez., 10. ep. - 1. listopada

Upoznajmo producenta serije i domaćina ovog jednosatnog specijala Marka Millera koji gledatelje odvodi u legendarni „Barn“ u Hopeu gdje upoznaju Jamieja Daviesa i njegovu ekipu. Jamie, Adam, Kevin, Bruce i Samy prepričavaju događaje iz protekle zime u planinama i prisjećaju se svih dobrih i loših trenutaka napornog rada. Uz izvatke iz epizoda momci govore o najtežim olupinama, najgorim ozljedama, najolujnijem vremenu, napetim trenucima i zašto ostaju na tome poslu unatoč svemu. Jamie govori o tome kako je spreman za sve. Ken, novi momak iz grada, svraća na pivo i govori kako se prilagodio životu u planinama. Brandon, 17-godišnji Jamiejev posinak i lanjski novak, prihvaća dio kritika, ali i sam uzvraća. Dok se stvari zakuhavaju, neočekivani posjet glavnog rivala Ala Quiringa izaziva Adamove oštre žalce. Mark postavlja teška pitanja Adamu, Kevinu i samom šefu Jamieju. Sve završava iznenađenjem kad Mark poziva momke da vide Coquihallu i prekrasni planinski krajolik na način na koji ga dosad nisu vidjeli – iz helikoptera.

Seriju 'Autocesta kroz pakao' pratite subotom i nedjeljom na Domi TV!
 Tagovi