Američka kriminalistička uspješnica 'Osumnjičeni' prati ekipu boraca protiv kriminala.

Ono što seriju 'Osumnjičeni' čini specifičnom i toliko uspješnom je činjenica da 'ekipa boraca' ne riješava zločine, već ih spriječava i to uz pomoć posebnog Stroja koji može predvidjeti događaje i identificirati OIB osoba koje su u njih upletene.

Glavni protagonisti i sam sadržaj tako uspješnih serija pod povećalom su i fanova i kritike. Stoga je iznimno rijetko da nešto prođe nezapaženo. Ipak, Doma TV vam donosi 10 zanimljivosti koje sigurno niste znali:

1. Glavni glumac serije Jim Caviezel svoju kritički najhvaljeniju ulogu ostvario je glumeći Isusa u filmskome fenomenu 'Pasija'.

2. Serija je 2016. proglašena omiljenom kriminalističkom serijom gledatelja na dodjeli nagrada People's Choice Awards.

3. Jedna od najsimpatičnijih grešaka koju su primijetili vjerni obožavatelji je propust koji se dogodi kada mlađi Finch ide na Sveučilište i on je upadljivo viši od Fincha kojeg vidimo u svim ostalim epizodama.

4. Prilikom 'otvaranja' svake epizode slijede jedna ili dvije scene koje prikazuju krucijalne događaje u toj epizodi. Tada Finch kaže: 'Žrtva ili počinitelj, ako je vaš broj gore, mi ćemo vas naći.'

5. Lik Johna Greera glumi John Nolan, stric autora serije Jonathana Nolana.

6. Zaručnica Harolda Fincha (Michael Emerson) u seriji je Grace Hendricks (Carrie Preston). U stvarnom životu Carrie je Michaelova supruga.



7. Svaki pseudonim koji Reese koristi sadrži 'John' (Ivan) - John Reese, John Rooney, John Warren, John Anderson, John Wiley, John Campbell, John Randall i John Hayes. Jedino je u prvoj epizodi koristio 'lažna imena' - James J. Manzione i Tony Miller.

8. Od 103 epizoda koliko serija ima ukupno, čak 71 epizoda ima ocjenu iznad 9.0 (prema glasovima korisnika IMDB-a).

9. Michael Emerson i Kevin Chapman su i ranije zajedno surađivali i to u hvaljenoj seriji 'Lost' ('Izgubljeni', 2004.). Emerson je imao važnu ulogu, dok je Chapman dobio tek sporednu ulogu u kasnijim epizodama serije. Michael Emerson je čak nagrađen Emmyjem i nominiran je za Zlatni globus za kompleksnu ulogu Benjamina Linusa u toj seriji.

10. U posljednjoj epizodi serije autor Jonathan Nolan može se vidjeti u sceni s Haroldom Finchom dok Finch komunicira sa Samarijancem na Times Squareu.

 

Drugu sezonu popularne kriminalističke serije 'Osumnjičeni' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u. 
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju