Napetu borbu za kvalifikacije na OI u Riju otvaraju Norveška i Bahrein, a potom nastupaju hrvatski rukometaši koji će odmjeriti snage s Danskom, domaćinom turnira!

Jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih rukometaša svih vremena Patrik Ćavar pridružit će se sportskim snagama Nove TV, urednicima i novinarima Saši Lugonjiću i Stipi Sladoljevu i priuštiti svim sportskim obožavateljima, pravu rukometnu poslasticu na Doma TV-u. Od 8. do 10. travnja, Doma TV bit će mjesto gdje će gledatelji moći uživati u šest napetih i zanimljivih utakmica u kojima će snage odmjeriti Hrvatska, Danska, Norveška i Bahrein.

Patrik Ćavar, čije je rukometno znanje i sportska energija obilježilo eru hrvatskog i svjetskog rukometa, otkriva zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu: ''Izrazito sam sretan što sam dio ove rukometne priče na Doma TV-u. Nikad dosad nisam imao priliku naći se u ulozi sukomentatora, stoga je za mene ovo prvo iskustvo. No, u rukometu za mene nema tajni, a uzbuđenje, napetost i želja za pobjedom prisutne su kod igrača, trenera, navijača, pa i sportskih novinara i sukomentatora u dvorani, ali i gledatelja ispred TV ekrana. Stoga ne sumnjam da ću gledateljima sve to prenijeti na najbolji mogući način. Nadam se da će biti zadovoljni sa mnom kao sukomentatorom i zaista se veselim početku turnira i druženju sa sportskim novinarima Nove TV."


Ćavar je igrao lijevo krilo za najjaču momčad Zagreba u povijesti, koja je dva puta bila prvak Europe (1992. i 1993.), a nakon toga prešao je u Barcelonu, tada najdominantniju momčad na kontinentu, i s njom osvojio još tri naslova europskog prvaka (1998., 1999. i 2000.). U hrvatskoj reprezentaciji bio je predvodnik prve zlatne generacije, koja je 1996. godine u Atlanti osvojila prvo olimpijsko zlato u povijesti hrvatskog sporta od neovisnosti. Osim toga, Ćavarova Hrvatska je osvojila i svjetsko srebro (1995.) i europsku broncu (1994.) Osim Zagreba i Barcelone, igrao je za rodni Metković, banjalučki Borac, španjolski Granollers, a karijeru je završio 2007. u Francuskoj, u svojoj 37. godini.

Na Doma TV, 8. travnja obožavatelji rukometa moći će od 18 sati pratiti live prijenos utakmice između rukometne prezentacije Norveške i Bahreina, dok u 20:30 sati slijedi domaća sportska poslastica gdje će hrvatski rukometaši odmjeriti snage s Danskom. Sljedeći dan, slijedi napeta utakmica između Hrvatske i Bahreina dok poslije njih prolaz na OI u Riu traže Danska i Norveška. 10. travnja, Hrvatska će se boriti za pobjedu protiv Norveške, a rukometne momčadi Bahreina i Danske, susrest će se u 20:30 sati.


Uz Patrika Ćavara, gledateljima će rukometnu atmosferu dočarati i Saša Lugonjić, sportski urednik i novinar Nove TV: ''Live javljanja i stručne analize utakmica, izjave hrvatskih rukometaša i stručnog stožera, ali i komentari ostalih reperezentacija koje se natječu, samo su neki od detalja u kojima će gledatelji na Doma TV moći uživati, a koje uz Patrika i mene, donosi Stipe Sladoljev. Stipe će u javljanjima iz Danske imati uvijek zanimljive sugovornike, a u Dnevniku Nove TV u danima prije turnira i detalje s priprema naših rukometaša.''

Borba za pobjedu, najveća iskušenja rukometnih momčadi uoči napetih utakmica i duh zajedništva i navijanja, samo su neki od aduta koje ovaj specijalizirani kanal priprema za svoje gledatelje.


Rukometne kvalifikacije gledajte od petka do nedjelje, uživo na Doma TV i Gol.hr. Sve o pripremama reprezentacije i suparnicima čitajte OVDJE

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju