Postoje i filmski negativci za koje je lako navijati!

JE LI OSVETA NAJBOLJE RJEŠENJE?

U filmu 'Vraćanje duga' bivši marinac i profesionalni lopov Porter (Mel Gibson) je izdan od svog partnera te svoje supruge Lynn (Deborah Kara Unger ). Nakon uspješne pljačke azijske bande, Portera upuca njegov partner Val (Gregg Henry) ostavljajući ga da umre te pobjegne s njegovom ženom .



Godinu dana kasnije, dvoje urotnika ni ne slute da je Porter preživio dva metka u leđa i da je spreman napraviti sve kako bi došao do svoga dijela plijena. Jedina koja mu pomaže na njegovom putu je prostitutka Rosie (Maria Bello).

Porter prvo odluči uništiti organizaciju kojoj pripada Val, a na čijem je čelu opasan Bronson (Kris Kristofferson).



Redatelj Brian Helgeland nije se zadovoljio činjenicom da je u filmu okupljena prvorazredna glumačka postava, nego ga je ispunio izvrsnim akcijskim scenama, ali i izgrađenom atmosferom napetosti i nepovjerenja.

Film je tijekom snimanja često prerađivan i dosnimavan, jer su se producenti bojali da sadrži previše nasilja i da amoralni protagonist neće biti privlačan publici. Usprkos tome, nova verzija je imala odličan komercijalni uspjeh.

Prava poslastica filma jest uloga velikog Mela Gibsona, koji glumi čovjeka za kojega će se svi složiti da ne zaslužuje nikakve simpatije, ali ih od gledatelja ipak dobiva.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju