Zdravlje na kvadrat, 29. lipnja - 3. srpnja

Zdravlje na kvadrat - 11
,
Zdravlje na kvadrat - 11
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 30- 29. lipnja

U rubrici 'Vi pitate' novinari 'Zdravlja na kvadrat' tražili su odgovor na pitanje koja je to najmanja kost u ljudskom tijelu. Osjećate li nekada da vam je trbuh napet kao lopta? Dogodi li vam se da zbog nadutosti ne stanete u najdraže hlače? 'Zdravlje na kvadrat' gledateljima donosi priču o tome kako izbjeći nadutost, zašto do nje dolazi i kako si pomoći.

1. sezona, epizoda 31 - 30. lipnja

Inkontinencija pogađa oko 200 milijuna ljudi u svijetu. Od tog broja 65 milijuna žena bori se sa stresnom urinarnom inkontinencijom. No probleme s inkontinencijom imaju i muškarci, ali oni o tome rijetko govore, posebice kada je u pitanju teška inkontinencija!
Emisija 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome koliko je važna dobra i intenzivna suradnja između stomatologa i dentalnog tehničara. Zahvaljujući toj suradnji pacijent može imati savršene zube i prelijepi osmijeh.

1. sezona, epizoda 32 - 1. srpnja

Glavobolja i migrena spadaju u tegobe na koje se moderan čovjek najviše žali. Stres, preopterećenost organizma, umor, nepravilna prehrana, ali i navika da se prepiremo i svađamo uvelike utječu na naše fizičko i psihičko zdravlje. Migrenu i glavobolju možemo razlikovati po načinu na koji se javljaju, intenzitetu boli i popratnim smetnjama. 'Zdravlje na kvadrat' istražuje kako si pomoći!

1. sezona, epizoda 33 - 2. srpnja

Više od 90 posto građana Hrvatske ima nekih dentalnih problema i rijetko ide stomatologu. Najraširenija bolest je zubni karijes. To je poražavajuća statistika koja nas stavlja na samo dno europske dentalne ljestvice. Negativan trend se iz godine u godinu, nažalost puževim korakom, pomiče u pozitivan trend.

1. sezona, epizoda 34 - 3. srpnja

U Hrvatskoj trenutačno ima više od šest i pol tisuća oboljelih od multiple skleroze. To je kronična upalna bolest središnjeg živčanog sustava, a javlja se iznenada, najčešće u mlađoj životnoj dobi. Više o bolesti i izazovima s kojima se susreću oboljeli gledatelji mogu pogledati u novoj epizodi 'Zdravlja na kvadrat'.

Emisiju 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma Tv-u!

 Tagovi