Zdravlje na kvadrat, 21. - 25. siječnja

Zdravlje na kvadrat - 11
,
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja

3. epizoda - 21. siječnja

Europski prvak u gimnastici Marijo Možnik gost je treće emisije Zdravlje na kvadrat. Ekipa emisije s njim je provela dan na treningu, a posjetila je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem Marijo radi kao profesor. On je za gledatelje emisije napravio gimnastičarski element koji spada u najatraktivniju skupinu na preči, a taj element u svijetu gimnastike nosi ime baš po njemu. Njegov sportski uspjeh, način treniranja i prehranu komentirala je liječnica.
Spasonosno rješenje za svaku tegobu trebalo bi se nalaziti u kućnoj ljekarnici koja mora biti pregledna kako bismo se u njoj snašli i kada je panika. Ekipa emisije istražila je kojih pet lijekova trebamo imati uz sebe u slučaju potresa ili neke druge nezgode.
Ekipe emisije Zdravlje na kvadrat pokazat će gledateljima i kako spriječiti neugodne simptome hemoroida te pokazati kako se laserski korigira dioptrija.
Zdravlje na kvadrat upoznat će javnost o postojećim pravima pacijenata te načinu korištenja istih! Gledatelji će čuti i što to muči pacijente te što traže od novog ministra zdravstva Milana Kujundžića.
Nutricionistkinja Sanja Jelušić s urednikom emisije Zdravlje na kvadrat Daliborom Bosančićem bila je na ručku u ćevabdžinici. Ćevapi od svinjskog, ili telećeg mesa, luk i ajvar – koliko je ta hrana nutritivno vrijedna, odnosno zdrava?
U rubrici "Vježbanjem do savršenstva" trener će pokazati koje vježbe se mogu raditi u paru.

4. epizoda - 22. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s ministrom financija Zdravkom Marićem. "Mislim da je dobro mjeriti meni tlak prije sjednice Vlade. Poslije sjednice možda baš i ne", rekao je. S ministrom Marićem urednik emisije Dalibor Bosančić optrčao je krug oko Jarunskog jezera. Ministar je prvi puta pred kamerama igrao košarku sa studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali govorio i o stresu kao jednom od najvećih neprijatelja na svom poslu, kao i o svojem načinu prehrane. Gledatelji će imati priliku pogledati što na sve to kažu kineziolog, psiholog i obiteljski liječnik.
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o bolovanjima i traže odgovor na pitanje koja bolovanja liječnici najčešće pišu i u koje vrijeme.
Gledatelji ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' imaju priliku doznati i koji su simptomi bolesne štitnjače te kako se ona liječi.
Ekipa emisije istražila je i hoće li od iduće godine poskupjeti lijekovi te koliko unosimo kalorija u sebe kada jedemo čips, smoki i štapiće, a istražili su i zašto netko želi trajni make-up i rade li ga i muškarci!
Fitness treneri Manuela i Raul gledateljima će pokazati koje vježbe se mogu raditi doma ili u teretani kako bi imali jače i ljepše oblikovane noge.


5. epizoda - 23. siječnja

Za ovotjedno izdanje emisije 'Zdravlje na kvadrat', pjevač, glumac i sudionik showa 'Tvoje lice zvuči poznato' Damir Kedžo govorio je o svojem zdravlju, a u ordinaciji liječnika izmjerio će tlak, pregledao glasnice i pluća, a na kraju se i cijepio protiv gripe! Dan s ekipom emisije Damir je završio treningom u teretani i trčanjem.
Novinarima emisije 'Zdravlje na kvadrat' svoju priču ispričao je i oboljeli od AIDS-a. Gledatelji imaju priliku doznati kako se liječi i nosi s tom bolešću, a kako drugi iz okoline reagiraju na njega.
'Zdravlje na kvadrat' donosi i priču o tome što je to generički lijek, ima li razlike između originalnog lijeka i generičkoj te zašto je ovaj drugi jeftiniji.
Gušenje i prestanak disanja kod djece najgora je noćna mora za svakog roditelja. Stoga je iznimno važno znati što učiniti u takvim situacijama. Gledatelji će u ovotjednoj emisiji moći doznati što savjetuju djelatnici Hitne pomoći.
Sve više ljudi izbjegava jesti hranu s glutenom vjerujući kako gluten uzrokuje zdravstvene probleme, a industrija proizvoda bez glutena svakog dana raste. Radi li se samo o trendu ili stvarnoj potrebi? Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' potražila je odgovor i na ovo pitanje!
'Zdravlje na kvadrat' donosi i priče o stvarima koje se ne bismo trebali dijeliti s drugima iz higijenskih razloga, a ekipa emisije gledateljima će pokazati i vježbe za trudnice!
 


6. epizoda - 24. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s političarkom Ankom Mrak Taritaš. "Kad dođem doma, prvo pojedem vrata od frižidera, pa onda frižider i sve što je unutra, i svjesna sam svega toga", rekla je Anka Mrak Taritaš, koja je prvi puta pred kamerama otišla na pregled liječniku i govorila o problemima s visokim tlakom, višku kilograma te stresu na poslu.
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL-u), njezinoj ulozi i smislu postojanja.
Gledatelji ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' imaju priliku doznati i koji su simptomi gripe, kako se liječi i koliko gripa može biti opasna.
Ekipa emisije bila je u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, odakle gledateljima donosi priču o medicinskom čudu: pacijent nakon operacije kralježnice već nakon 15 dana može na posao!
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' istražili su koliko je vina zdravo popiti, a donose i poraznu činjenicu o oralnoj higijeni u Hrvata.


7. epizoda - 25. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' ovoga je tjedna liječniku vodila frontmena grupe Vatra, Ivana Dečaka! Ivan je u ordinaciji liječnika napravio preventivni pregled: provjerio je pluća, grlo, sluh, tlak, izmjerio visinu i težinu, ali i napravio pretrage krvi i urina. Ivan je također prošao i test izdržljivosti na treningu i dobro se preznojio.
Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o administrativnoj opterećenosti liječnika obiteljske medicine i vremenu koje potroše na ispisivanje papirologije dok veliki broj pacijenata u ordinacijama čeka na preglede.
Gledatelji se ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' mogu upoznati i s PRP metodom pomlađivanja kože lica i dekoltea koja se radi vlastitom plazmom u kombinaciji s biorezonancom.
Novinari emisije istražili su koliko je zdravo koristiti nosiljku za bebe, ili tzv. „klokanicu“, a donose i deset razloga zašto svaki roditelj treba imati klokanicu.
U emisiji 'Zdravlje na kvadrat' govorit će se i o važnosti darivanja krvi, krono prehrani, ali i o sve većem problemu suvremenoga muškarca – erektilnoj disfunkciji.
Stražnjica i noge najčešći su dijelovi tijela koje žene žele dotjerati, a uz svakodnevno ponavljanje jednostavnih vježbi već kroz dva do tri mjeseca rezultati su očigledni. Uz ovotjednu emisiju 'Zdravlje na kvadrat' gledatelji se mogu priključiti treningu za super stražnjicu!

 

Epizode emisije 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u.Tagovi