.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Zdravlje na kvadrat, 19. studenog

img placeholder
,
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja.

Upravo je viroza najčešća riječ koju čujemo ovih dana. Kako razlikovati virozu od gripe? Treba li uzimati antibiotike? Djeluju li topla juha i čaj? Sve to, i još ponešto, o virozi doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

"Zdravlje na kvadrat" predstavit će liječnike kod kojih idete na rendgen, magnetsku rezonanciju ili CT. Kako izgleda jedan njihov radni dan i s kakvim se izazovima susreću, istražili su novinari emisije, u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice.
U Hrvatskoj, na godinu, oboli od upale pluća između 15 i 20 tisuća ljudi. Upala pluća ili pneumonija, najteža je bolest dišnog sustava. Novinari "Zdravlja na kvadrat" istražili su što sve trebate znati o upali pluća, uzrocima, prevenciji i liječenju.

Svaka peta osoba u svijetu, makar jednom u životu, požalila se liječniku da ima simptome zatvora odnosno konstipacije. "Zdravlje na kvadrat" ima priču zašto konstipacija nije nimalo bezazleno stanje te kako se može liječiti.

Kada nas nešto boli, popit ćemo tabletu protiv bolova! Čini se vrlo jednostavno i mnogi to čine. Međutim, smijemo li mi u takvim situacijama, zaista, biti sami svoji majstori, ili bismo se ipak trebali savjetovati s liječnicima? Odgovor potražite u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

U Hrvatskoj se voli jesti i piti, i to nas stavlja u sam vrh europskih naroda koji su pretili i koji vole alkohol. Čini se da je jedno i drugo usko povezano jer kalorije koje popijemo zapravo su poražavajuće. Novinari "Zdravlja na kvadrat" otkrivaju koliko piva vrijedi kao jedna sarma, a koliko žestica kao tanjur purice s mlincima?

Kakav je vaš trbuh? Nadut, ili možda takozvani "mamin trbuh" koji ostaje nakon poroda, niže spušten, ili izgleda kao kolut za spašavanje? Ako se prepoznajte u ovim riječima obvezno pogledajte ovotjednu rubriku "Vi pitate" i doznajte kako izravnati trbuh?
 

Emisiju 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka Domi TV.Tagovi