novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Zdravlje na kvadrat, 18. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja.

69. epizoda

Zarazne bolesti, primjerice prehlada ili upala pluća, one su koje uzrokuje neki patogeni organizam kada napadne naše tijelo. Najčešći uzročnici bolesti su bakterije i virusi, a neke zarazne bolesti mogu uzrokovati gljivice, ili neki drugi mikroorganizmi. Novinari emisije "Zdravlje na kvadrat" istražili su koje to zarazne bolesti najviše pogađaju građane Hrvatske.

Vrtoglavica nije bolest, već simptom drugih zdravstvenih poremećaja. Poslije boli u prsima i umora, vrtoglavica je jedno od najčešćih stanja radi kojeg se ljudi obraćaju svome liječniku. Kako se liječi, doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Svjetlana Brborović, koja više od 25 godina s ljubavlju radi svoj posao medicinske sestre svojim pacijentima zaista je poput svjetlosti. Itekako zasluženo, Udruga hrvatskih pacijenata izabrala ju je za najsestru 2017. godine. Kako izgleda Svjetlanin radni dan doznajte u "Zdravlju na kvadrat".

Parodontitis je, uz karijes, jedan od najvećih stomatoloških problema današnjice i pojavljuje se vrlo učestalo. Može se, po onoj staroj "bolje spriječiti nego liječiti", prevenirati dobrom oralnom higijenom, ali kad bolest uznapreduje treba zatražiti pomoć stomatologa. Koji su simptomi parodontitisa te kako se liječi, pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Kako prepoznati da vaše dijete ima upalu mokraćnih kanala? Težak je to zadatak jer dijete može biti u potpunosti bez simptoma. Kod novorođenčadi simptomi ne upućuju izravno na upalu mokraćnih puteva, no jedan od prepoznatljivih znakova, svakako jest, neugodan miris urina. Više o ovoj temi otkrijte u "Zdravlju na kvadrat".

Nove epizode emisije 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti nedjeljom na Domi TV.Tagovi