Zdravlje na kvadrat, 17. veljače

Zdravlje na kvadrat - 11
,
hr_HR

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja.

 121. epizoda

Vozači, i to ne oni profesionalni, za volanom provedu 193 sata godišnje. Kada te sate provedemo u nepravilnom položaju, napravit ćemo veliku štetu svome tijelu. Kako pravilno sjediti u automobilu objasnila je profesorica kineziologije Martina Mavrin Jeličić.

Stres je stanje u kojemu se nalazi većina ljudi danas, barem se tako čini. Stres se smatra okidačem za sve negativno, pa tako i za mnoge bolesti. U ovotjednoj emisiji saznajte što je zapravo stres, kako djeluje na nas, koje negativne posljedice ostavlja i kako ga se riješiti.

Idete li redovito na sistematski pregled? Zajedno s jednim našim gledateljem koji ga je odlučio obaviti, ekipa emisije posjetila je liječnika obiteljske medicine i na licu mjesta saznala što sve obuhvaća sistematski pregled i zašto je važno redovito ga obavljati.

Ako ste i vi među onima koji većinu dana provode za računalom, onda su vam poznati bolovi u leđima i vratu. Trenerica Jelena Skender pomoći će vam da si olakšate bolove ili se jednostavno razgibate uz nekoliko jednostavnih vježbi.

Nove epizode emisije 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti nedjeljom na Doma TV-u.Tagovi