Zaboravljeni slučaj, 8. - 12. listopada

zaboravljeni slučaj
,
hr_HR

Hvaljena američka kriminalistička serija od srijede, 26. rujna na Doma TV-u!

1. sez., 9. ep. - 8. listopada
Rush otvara stari slučaj kada dobije kriptirani telefonski poziv od anonimnog muškarca koji tvrdi da je ubio baku 1989. i zakopao je u podrum kuće u kojoj je tada živio. Nakon što Rush i tim pronađu tijelo i otkriju da je pozivatelj bio James Hogan (JAKE BERN), ona nagovara Jamesa da otkrije zašto je iznenada sada, 14 godina nakon ubojstva, priznao ubojstvo. Kad se ispostavi da priznanje ne odgovara činjenicama, Rush pomnije istražuje Jamesovu prošlost i otkriva da on sigurno nekoga štiti.

1. sez., 10. - 11. ep. - 9. listopada
Rush otvara slučaj stopera koji je 1997. pronađen mrtav blizu Atlantic Cityja u New Jerseyju. Nakon prvotne analize slučaja Rush i odjel vjeruju da je žrtva Matt Mills (CHRIS BECKWITH kao osoba iz 1997.) stopirao s dobitkom iz kasina i da ga je ubio vozač kamiona koji je možda počinio niz ubojstava uz rutu kojom je vozio. Međutim, daljnja istraga otkriva da je Matt imao mračnu prošlost jer je kao tinejdžer s rođakom opljačkao trgovinu. To otkriće navodi Rush da povjeruje da je Mattovo ubojstvo zapravo osveta. Ali kad Mattova sestra prepriča razgovor koji je vodila s bratom te kobne noći, Rush otkriva malo vjerojatnog osumnjičenog.

Bivši sveučilišni profesor Roy Minard (JEFFREY NORDLING – „Usamljeni osvetnik“) zamoli Rush da ponovno otvori jedan slučaj ubojstva. Minardova je karijera sramotno okončana kad je postao prvoosumnjičen za nasilno ubojstvo studentice Holly Rickter (KAITLIN DOUBLEDAY). Iako Minard priznaje da je imao aferu s Holly, tvrdi da je nevin te nudi Rush i Valensu privlačnu novu teoriju o ubojstvu nadajući se da će napokon skinuti ljagu s imena i vratiti se u akademske krugove. Rush razgovara s nekoliko svjedoka o Hollynoj i Minardovoj aferi, uključujući i shizofrenog bivšeg studenta Barryja Teplera (BLAKE SHIELDS) koji je bio zaljubljen u Holly te se čini da je imao jak motiv za ubojstvo.

1. sez., 12. - 13. ep. - 10. listopada
Poručnik Stillman zamoli Rush da istraži neriješeno ubojstvo osmogodišnjaka iz 1980. Stillman je radio na tom slučaju te ga i dalje progoni. Detektivi se najprije bave mjesnom propalicom koji se odselio ubrzo nakon ubojstva, a zatim sumnjiče žrtvinu majku. Detektivi ispituju umirovljenog svećenika i uviđaju da je svećenik čuo ubojičino priznanje, ali odbija otkriti njegov identitet. Rush razrađuje plan kojim će pridobiti bivšeg zaposlenika ljekarne, a sada uspješnog poslovnog čovjeka da prizna.

Rush se suoči s najstarijim slučajem ubojstva dosad kad Sarah Tucker (LESLIE SILVA) četrdesetogodišnja unuka Sadie Douglas (META GOLDING), crnkinje ubijene 1939. predoči pisma koja je Sadie pisala Sarahinoj majci u kojima spominje mljekara. Među krhkim požutjelim dosjeima iz davnih vremena Rush pronalazi kartu za vlak iz noći ubojstva te kreće u potragu za Sadienim prijateljima koji su još živi. Saznaje i da su dva mljekara koji su dostavljali mlijeko u pansion u kojem je Sadie živjela bili članovi rasističkih skupina i prijetili joj. Ali kad Rush napokon pronađe jednog mljekara, sada krhkog 90-godišnjaka koji živi u Queensu u New Yorku, otkriva da je ono što se doista dogodilo te kobne noći prije 60 godina šokantnije nego što itko može zamisliti.

1. sez., 14. - 15. ep. - 11. listopada
Rush i Valens ponovno otvaraju neriješeno ubojstvo Arnolda Colliera (LYNDON SMITH), šestogodišnjeg siročeta koji je umro na pustom polju 1958. Bivše sirotište u kojem je Arnold živio sada je centar za dnevni boravak. Dvoje detektiva intervjuira nekoliko časnih sestara koje još rade u zgradi. Lociraju i dječakovu sada odraslu sestru Gretchen (MOLLY CHEEK) koja je završila u sirotištu s bratom kad su im roditelji poginuli u prometnoj nesreći. Nakon daljnje istrage Rush i Valens uviđaju da su Arnoldovi podaci lažirani i da bi ih identitet Arnoldove majke mogao dovesti do ubojice.

1987. požar je uništio disko-klub i ubio 23 osobe. Djelomični ostaci jednog tijela nedavno su pronađeni na gradilištu gdje se nekoć nalazila VIP prostorija. Žrtva je umrla od hitaca u glavu. Rush i Valens shvaćaju da žrtvu nije ubio požar te vjeruju da je požar podmetnut kako bi se zataškalo upravo to ubojstvo. S pomoću forenzike preminulog identificiraju kao Bennyja Rosena (CONOR DUBIN), disko-fanatika i mogućeg dilera kokaina. Rush i Valens istražuju svijet disko-scene prepun droge i seksa. Iako se najprije čini da je motiv za ubojstvo droga, a zatim zločin iz strasti, Rush i Valens na kraju otkrivaju da je neočekivani osumnjičeni odgovoran za ubojstvo Rosena i 22 drugih.

1. sez., 16. - 17. ep. - 12. listopada
Ljudski ostaci pronađeni tijekom kopanja temelja za novu zgradu vode Rush i Valensa u istragu neriješenih smrti muškarca i žene u 20-ima koji su nestali 1969. Nakon što ih identificiraju kao Gerarda (GARLAND WHITT) i Juliju (AMBER BENSON), detektivi uranjaju u njihov život i saznaju da su oboje bili aktivni na kontrakulturnoj sceni 60-ih u vrijeme nestanka. Gerard i Julija također su volontirali za tajnu organizaciju koja je pomagala ženama obaviti sigurne pobačaje kad je taj postupak bio protuzakonit. Nakon što Rush i Valens pronađu ženu po imenu Renee (MARY-JOAN NEGRO kao lik iz 2004.) kojoj je par pomogao neposredno prije nestanka, detektivi otkrivaju da bi im ona mogla pružiti ključne informacije za otkrivanje ubojice.

Stillman zamoli Rush i Valensa da otvore slučaj ubojstva filadelfijske srednjoškolske košarkaške zvijezde Hermana Lestera (MEHCAD BROOKS) koji je 1987. nasmrt izboden samo nekoliko sati nakon što je doveo ekipu do državnog naslova. Lesterov sin, trenutačno košarkaški fenomen koji igra u istoj školi u kojoj je igrao i njegov otac, nedavno je primio prijetnju smrću. Detektivi istražuju zavidnog suigrača koji je izbačen iz ekipe, mjesnog kladioničara, i dugogodišnjeg trenera koji je trenirao i Lestera i njegova sina nadajući se da će njihov uspjeh podići i njegovu karijeru. TIM MATHESON („Zapadno krilo“, „Animal House“) režirao je ovu epizodu.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi