Zaboravljeni slučaj, 2. - 4. siječnja

Zaboravljeni slučaj 5.
,
hr_HR

Hvaljena američka kriminalistička serija na Doma TV-u!

5. sezona, 1. - 2. ep. - 2. siječnja 
Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush iz filadelfijskog odjela za ubojstva radi na „hladnim slučajevima“, zločinima koji nikad nisu riješeni. Ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstva koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća. Ovu iskusnu detektivku zaokuplja ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti otad promijenile, upotreba suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Ona je spremna i na određene posljedice, ponajviše da će njezin rad otvoriti stare rane koje bi mogle potaknuti počinitelje na nove zločine. Međutim, Rush će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.
Kada čovjek koji je osuđen za ubojstvo djeteta 1994. počini samoubojstvo, novi dokazi upućuju na to da je njega i njegova pomagača, koji sada izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, jedan prerevni detektiv možda prenaglo optužio za zločin koji nisu počinili.

5. sezona, 3. - 4. ep. - 3. siječnja
Nakon što u starom kombiju pronađu odjevni predmet ubijene djevojke, tim ponovno otvara slučaj ubojstva srednjoškolke iz 1998. koja je prema pričama bila promiskuitetna. Gotovo desetljeće poslije Lilly Rush i Nick Vera stižu na mjesto zločina gdje policija usred polja istražuje napušteni kombi. Kat Miller koja vodi pretraživanje kombija poziva Rush zbog odbačene košulje pronađene u kombiju. Na etiketi piše da pripada Carrie Sweet ubijenoj 1998. godine. Lilly nagađa da bi mogla biti riječ o silovanju koje je krenulo krivo pa odjel za ubojstva ponovno otvara slučaj.

Djevojka koja je pripadnica amiša moli Lilly da riješi ubojstvo njezine starije sestre nestale 2006. u Philadelphiji za vrijeme „Rumspringa“, doslovce „trčanja okolo“, razdoblja tijekom kojeg tinejdžeri amiši imaju priliku iskusiti vanjski svijet i odabrati hoće li ostati u njemu ili se vratiti svijetu u kojem su odrasli.

5. sezona, 4. - 5. ep. - 4. siječnja
Tim istražuje ubojstvo talentiranog i obeshrabrenog 19-godišnjeg rock 'n' roll-pjevača iz 1953. kad novi dokazi ukažu na to da nije ubijen na mjestu gdje je tijelo pronađeno. Žrtva ubojstva je 19-godišnji Bingo čiji su snovi o rock 'n' roll-slavi naglo ugašeni kad je ustrijeljen. Iako je od ubojstva prošlo mnogo godina, detektivi odluče otvoriti slučaj.

Tim otvara slučaj iz 1989. neidentificirane žene koja je umrla u bolnici nakon što je 18 godina provela u komi. U međuvremenu Scotty dozna tko ga je prijavio unutarnjoj kontroli, što dovodi do iznenađujućeg razvoja događaja.
Lilly i tim otvaraju slučaj 14-godišnjega genijalca iz siromašnog dijela grada povezanog s bandama koji je ustrijeljen 2002. Majstor za brojenje karata Terrence znao je s brojkama pa ga je polubrat Michael povezao s vođom ulične bande Delonteom da bi zajedno otvarali sefove. Nekoliko tjedana poslije Terrence je pronađen mrtav.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od srijede do petka na Doma TV-u!Tagovi