.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Walker, teksaški rendžer, 26. veljače - 4. ožujka

Walker, teksaški rendžer novo
,
hr_HR

Chuck Norris tumači rendžera Cordella Walkera, čovjeka od malo riječi i pregršt dobrih pokreta.

4. sez., 8. - 10. ep. - 26. veljače

Kad Darcy Reynolds, kćeri Walkerova prijatelja, umetnu drogu u piće i siluju je u noći uoči njezina 21. rođendana, Walker traži napadače po noćnim klubovima Dallasa. Dok se Darcy bori s emocionalnom boli, Walker je pokušava nagovoriti da potraži pomoć i uključi se u grupu potpore. U međuvremenu silovatelji napadnu nekolicinu žena na području Dallasa, a Walker i Trivette daju sve od sebe da ih nađu. Hoće li i uspjeti prije nego što nekoga ubiju?

Kad nakon osam godina u planinama Ute pronađu olupinu aviona koji je sudjelovao u pljački banke i ubojstvu Walkerova prijatelja, Walker odlazi onamo riješiti slučaj. Traži avion otkad je pilot sletio na ulice Teksasa, opljačkao banku i ubio sedmero ljudi, uključujući Walkerova dobrog prijatelja, šerifa Catesa. Avion, pilot i milijuni dolara nestali su i dosada nisu nađeni. Alex i Walker pretražuju planine dok medvjed ne pomuti njihove planove.

Alex i C. D. kući dovode grupu djece koja su sudjelovala u Danu djece u vladi. Otme ih skupina otmičara koja zakopa njihov autobus u blato, a Walker ih mora spasiti prije nego što naiđe nadolazeći ciklon. Desetero otete djece koji su izabrani na natjecanju da provedu dan glumeći članove vlade živi su zakopani u školskom autobusu. Otmičari za njih traže 10 milijuna dolara otkupnine. Brzo im ponestaje kisika, a kako se približava opasni tornado, Walker je jedini koji ih može spasiti.

4. sez., 11. - 13. ep. - 27. veljače

Kad dva građevinarca ubiju svećenika da bi ga spriječili u gradnji centra za beskućnike, samo su dva svjedoka: jedan beskućnik kojemu se od ubojstva gubi svaki trag i njegov pas, Lucky, koji pomaže Walkeru da pronađe krivce. Lucky privremeno zamjenjuje Trivettea dok on vodi potragu za vlasnikom psa i traži podatke o građevinarcima. Alex i C. D. planiraju veliku večeru povodom Dana zahvalnosti za svoje prijatelje beskućnike koja se na kraju pretvori u obiteljsko okupljanje.

Najopasniji svjetski ubojica, koji bi mogao biti upleten u ubojstvo J. F. Kennedyja, nađen je u Dallasu i Walker mora stati na kraj njegovu teroru prije nego što izraelski veleposlanik koji dolazi u posjet SAD-u postane sljedeća žrtva. Agent Coffin Draper prati ubojicu već 25 godina, a njegova ga je opsesija dovela u Dallas u kojem će mu pomoći Walker. Dok Walker štiti ambasadora koji odbija otkazati planirani govor, progone ga traumatične slike ubojstva predsjednika Kennedyja kojemu je svjedočio kao dječak. Prati ubojicu do stadiona gdje su predsjednik SAD-a i guverner Teksasa također u opasnosti i pokušava ga zaustaviti dok otkriva istinu o njegovoj upletenosti u ubojstvo J. F. Kennedyja

Božićna zabava za siročad kod C. D.-ja prilika je za Walkera da prepriča rendžersku verziju „Božićne priče“ Charlesa Dickensa. Kad jedan od siročića kaže da ne vjeruje u Božić, Walker mu odluči ispričati priču o još jednome siročiću, teksaškome rendžeru po imenu Hayes Cooper (glumi ga Chuck Norris). U toj priči, smještenoj u 1876. godinu, Cooper sumnja da Božić postoji dok ne susretne obitelj Stanton koja još vjeruje u božićni duh, premda su siromašni i premda je njihov sinčić Timmy nestao. Copper odluči spasiti otetoga dječaka i dovesti ga kući za blagdane. U međuvremenu nađe izgubljenu vjeru u Božić i vrati Timmyja kući.

4. sez., 14. - 16. ep. - 28. veljače

Walker i Charlie Brooks (Terry Kiser u gostujućoj ulozi), ključni svjedok kojeg Walker prati, nekim čudom prežive eksploziju aviona iznad Ute te Walker mora voditi skupinu preživjelih, uključujući trudnicu, na sigurno mjesto. Kad Jack Dupree, protiv kojeg Brooks mora svjedočiti, shvati da je avion doživio „nesreću“ i da su Brooks i Walker i dalje živi, šalje svoje ljude da dovrše zadatak dok Walker i ostali pokušavaju preživjeti.

Walker, Alex, C. D. i Trivette vode skupinu siromašnih tinejdžera u rendžerski kam, ne znajući da je jedan od dječaka ukrao novac od dilera drogom, što sve njih dovodi u opasnost. Walker je stvorio rendžerski kamp da bi spasio živote tinejdžera od nasilja i kriminala. Među njima su i Eddie, sramežljivi momak, žrtva nasilja te Charlie koji odrađuje društveno koristan rad. Kada dileri drogom napadnu klince u kampu i sve drže na nišanu, Eddie i Charlie moraju učiniti ispravnu stvar i spasiti prijatelje. Terry Kiser glumi Charlieja.

Kad Johnnyju Pradu, prvaku u „kick boxingu“ i jednom od najuspješnijih Walkerovih učenika smjeste ubojstvo menadžera i trenera te posjedovanje droge, Walker preuzima mjesto trenera i priprema ga za svjetsko prvenstvo. „Kick Drugs Out of America“ prava je organizacija koju je osnovao Chuck Norris i koja mladima nudi sate karatea kao pozitivnu alternativu konzumiranju droge na koju ih potiču vršnjaci. Franku Veganu dosta je Johnnyja Prada još otkad je izgubio naslov svjetskoga prvaka nakon što su ga uhitili za pokušaj ubojstva i posjedovanje droge, a sad se vraća po osvetu. Frank će učiniti sve što može da njegov brat pobijedi Johnnyja pa ubije Johnnyjeva menadžera Gina, jedinog oca kojeg je Johnny ikad imao. Nakon što ga gotovo uništi Ginova smrt, smjeste mu ubojstvo i posjedovanje droge. Tada dolazi Walker i pomaže mu da se fizički i mentalno pripremi za borbu života: svjetsko prvenstvo u „kick boxingu“.

4. sez., 17. - 19. ep. - 1. ožujka

Walker pomaže ženi čiji je san postati rendžerica. Ispunjava sve zahtjeve i dokazuje Walkeru da izvrsno puca i barata borilačkim vještinama. No kad se suoči s nasilnim bivšim suprugom koji prijeti njoj i njihovoj kćeri, ona gotovo odustane od svoga sna, no Walker je uvjeri u suprotno.

Kad srednjoškolci počnu umirati od kombinacije steroida i metamfetamina, Walker odlazi u školu kao profesor na zamjeni da bi otkrio odakle droga dolazi te zaustavio umiranje. Srednjoškolski sportaši počeli su uzimati tablete koje će im dati dodatnu energiju, dovesti ih do školarina i profesionalnih karijera. Walker odlazi u školu kao profesor na zamjeni, a jedan policajac glumi učenika na tajnome zadatku jer želi otkriti izvor droge. Dok mu se polako približavaju, Walker svoje učenike uči vrijednim lekcijama koje nisu u udžbenicima.

Kad čovjek koji je prije deset godina ubio Walkerovu zaručnicu bude pušten iz zatvora, Walkera preplavljuju bolne uspomene i traži pravdu u sjećanje na nju. Walkerove zaruke s Ellen Garret (Jennifer Grant) dio je njegove prošlosti za koju mnogi ne znaju. Bila je profesorica prava i on ju je volio. Nakon što ju je zaprosio, oboje ih je napao zajednički neprijatelj, no ona nije preživjela. Walker ga je strpao u zatvor, a sad je ubojica na slobodi i želi naći Walkera.

4. sez., 20. - 22. ep. - 2. ožujka

Alex susreće svoga zakletog neprijatelja Victora LaRuea, no ovoga puta u sudnici u kojoj on želi biti sudac i presuditi njezinu životu. Jedino je Walker može spasiti. Čovjek koji je pokušao ubiti Alex pobjegao je tijekom saslušanja i sad čitavu sudnicu drži na nišanu. Nakon ubojstva suca, odvjetnika i sudskog psihijatra priprema se za veliki finale u kojem će ubiti Alex. Dok ona očajnički čeka da je Walker spasi, on je zauzet jednim drugim slučajem i možda ne stigne u sudnicu na vrijeme.

Mladi Kinez i dvije neprijateljske bande žele u svojim rukama moćnoga zmaja s čarobnim moćima, i to iz vrlo različitih razloga. Prema kineskoj legendi, u 16. je stoljeću u Kini caru predstavljen prekrasni zmaj s čarobnim moćima. Kad je zmaj premješten u SAD 1800-ih godina, moći su se pretvorile u zlo i kineski starješine uklonili su zmajevo srce da bi spriječili katastrofu. U Dallasu je jedna banda ukrala srce od druge bande, čime su zmaju vraćene moći. Mladić po imenu Henry Wu ukrade cijeloga zmaja u nadi da će mu izliječiti 10-godišnju sestru koja je na samrti. Walker mora pronaći Henryja prije bande koja bi mogla ubiti nevine ljude.

Nakon što je preživjela pucnjavu, jedna djevojčica pomaže Walkeru da spasi susjedstvo od banda i nasilja. Eric Norris, sin Chucka Norrisa režirao je ovu epizodu. Mike Norris, stariji sin Chucka Norrisa, pojavljuje se u ulozi liječnika. Desetogodišnja Kyla Jarvis gotovo je umrla od posljedica pucnjave u kojoj su sudjelovali članovi ulične bande. Samo osam sati nakon operacije dogodi se čudo i ona potpuno ozdravi. Kad se probudi, objašnjava da je vidjela anđela koji joj je rekao da zaustavi ubijanje i spasi susjedstvo. Kyle moli Walkera za pomoć i odlazi u Fallon Park, gdje je njezina majka ubijena na sam Uskrs. Njezin pothvat dobije golemu medijsku pozornost, no hoće li joj Walker moći pomoći da ostvari nemoguće?

4. sez., 23. - 25. ep. - 3. ožujka

Jedan od prvih zadataka teksaške rendžerice Bobbie Hunt (Tammy Lauren) odlazak je na tajni zadatak kao učiteljica 10-ogodišnjeg Nickyja Matacija. Želi ga odvesti od njegova oca mafijaša i vratiti majci. Legendarni mafijaš Sal Matacio ima jedan jedini cilj: odgojiti svoga sina Nicholasa koji će jednoga dana preuzeti njegovo carstvo droge, pranja novca i sličnih operacija. Uz pomoć Walkera i Trivettea Bobbie se seli u Mataciovu vilu kao Nickyjeva učiteljica da bi pronašla što više dokaza o Mataciovim ilegalnim radnjama koji će ga strpati u zatvor na doživotnu robiju. No kad Bobbie otkriju, Walker je mora spasiti prije nego što Matacio pobjegne, dječak ostane zatočen, a Bobbie postane dio statistike.

Moderni teksaški rendžer Cordell Walker (Chuck Norris) pomaže svojem učeniku karatea da se iz dječaka pretvori u muškarca i pronađe svoju životnu misiju nakon smrti oca. Walkerov dobar prijatelj, ministar Thunder Malloy, odjednom umire. Njegov najstariji sin Trent bivši je učenik karatea. Vraća se kući šest godina nakon odluke da neće raditi za ministarstvo, nego da će otići u vojsku. Da bi pomogao majci Katie da odgoji ostalo troje djece, Trent nađe posao zaštitara u trgovačkom centru, gdje zahvaljujući svojim karate vještinama spriječi pljačku zlatarnice. Walker u njemu vidi sebe i zna da Trent nije ispunjen, niti kao sin velikoga čovjeka iskorištava svoj puni potencijal. Dok Trent pokušava naći svrhu svoga života, pastor Roscoe Jones daje mu vjeru i vodi ga. U međuvremenu netko u Dallasu ubija policajce i prije nego što Walker zaustavi luđaka, rendžera Jamesa Trivettea (Clarence Gilyard) gotovo ubiju kada završi na krivome mjestu u krivo vrijeme. Njegovi dobri prijatelji Alex i C. D. ostaju uz njegov bolnički krevet. Tada shvati da postoje mnogi načini na koje može pomagati ljudima i koristiti svoje borilačke vještine te otvara školu karatea koja će se baviti i privatnim istragama. Tako nasljeđe živi i prenosi se s oca na sina.

Obiteljski čovjek je gurnut uza zid te natjeran da pomogne u pljački banke. Pljačka krene naopako te se čovjek vraća svojoj obitelji. Dok se pripremaju za bijeg iz grada, sin im upada u cijev te ostane zaglavljen. Dok je obitelj izvan sebe i ne zna kako mu što prije pomoći, Walker i ostali brzo dolaze na mjesto događaja.

4. sez., 26. ep. - 4. ožujka

Alex je u krevetu s mrtvacem, a njezini su otisci prstiju na pištolju kojim je ubijen. Njezin je otac, odvjetnik Gordon Cahill (Rod Taylor u gostujućoj ulozi) na sudu mora braniti od optužbe za ubojstvo. Alex i Tony Seville imaju povijest kojom se ona ne ponosi. Kratko su hodali prije nekoliko godina, sve dok je nije napastovao pod utjecajem narkotika. Sad se pojavio u njezinu stanu i rekao joj da moraju razgovarati. Prije nego što se uspjela snaći, on leži pokraj njezina kreveta, ona drži pištolj u ruci i policija je na vratima. Sada njezin otac, bivši alkoholičar s kojim se nedavno pomirila, i Walker moraju otkriti tko joj je smjestio ubojstvo te to dokazati poroti.

Seriju 'Walker, teksaški rendžer' pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Domi TV.Tagovi