Walker, teksaški rendžer, 16. - 22. travnja

Walker, teksaški rendžer novo
,
hr_HR

Chuck Norris tumači rendžera Cordella Walkera, čovjeka od malo riječi i pregršt dobrih pokreta.

1. sez., 18. - 20. ep. - 16. travnja

Susan Blakely u gostujućoj ulozi. Unatoč činjenici da dolazi iz tradicionalnije policijske službe, Trivette koristi usluge vidovnjakinje (u gostujućoj ulozi Susan Blakely) u potrazi za osmogodišnjom djevojčicom koja je oteta s parkirališta trgovine. U međuvremenu psihotični bivši zatvorenik, koji je oteo djevojčicu bez namjere da joj naudi, konačno „puca“ i Trivette ostaje njezina jedina nada.

Situacija je napeta na ne tako ugodnome letu kad zatvorenik i njegova banda pokušaju provesti svoj razrađeni plan bijega u djelo, a Walker i Trivette pokušavaju ih zaustaviti bez ugrožavanja života ostalih putnika.

Nakon propaloga pokušaja hvatanja bande, Walker i Trivette zamole C.D.-a da im pomogne postaviti još jednu zamku. No kad netko prepozna C.D.-a kao bivšeg rendžera, Walker, Trivette i C.D. gotovo dožive kraj.

1. sez., 21. - 23. ep. - 17. travnja

Walker i Trivette zarobljeni su u Teksasu dok prate bandu braće u zločinačkome pohodu, a samo C.D. poznaje područje dovoljno dobro da bi ih spasio. U isto vrijeme Trivette povjerava Walkerov novac (bez njegova znanja) slatkorječivomu financijskom savjetniku i zločincu na uvjetnoj slobodi.

Uz pomoć staroga prijatelja, rendžera Lareda Jakea Boyda (Stuart Whitman u gostujućoj ulozi), koji se vratio u Teksas da bi osvetio smrt svoga sina jedinca, Walker i Trivette otkrivaju plan atentata na senatora Juliana Knoxa (Ben Masters u gostujućoj ulozi). U međuvremenu Knox, političar koji trči za suknjama i koji je poznat po tome da nema nikakvo konkretno mišljenje ni o čemu, pokušava odvesti Alex iz Teksasa, iako ona gaji osjećaje prema Walkeru. U gostujućoj ulozi ubojice je Jonathan Banks.

U nastavku dvostruke epizode, Walker i Trivette pokušaju spriječiti atentat na senatora Juliana Knoxa (Ben Masters), koji je poznat po tome da nema konkretno mišljenje ni o čemu u politici. On pokušava odvesti Alex iz Teksasa, no njezina odluka nije jednostavna zbog osjećaja prema Walkeru. U gostujućoj ulozi ubojice pojavljuje se Jonathan Banks.

1. sez., 24. ep.; 2. sez., 1. - 2. ep. - 18. travnja

Walker otkriva crno tržište djecom nakon što kandidat za gradonačelnika (Ray Wise u gostujućoj ulozi) ilegalno posvoji dijete misleći da će mu slika obiteljskoga čovjeka pomoći na nadolazećim izborima. Njegov plan gotovo uspije, no onda prava majka prepoznaje svoje dijete na novinskoj fotografiji te zatraži od Walkera da dublje istraži posvojenje i kandidata.

Kad mjesni šerif neopravdano zatvori mladoga crnca, Walker i Trivette svim snagama pokušavaju dokazati da je uhićenje bilo rasno motivirano. Kad rendžeri ne mogu više naći nikoga tko bi progovorio protiv šerifa, Trivette se, frustriran događajem, vraća u grad da bi dokazao da je šerif bigot te zbog toga gotovo završi kao žrtva.

Kad vladinoga inspektora ubije stampedo goveda, ili se barem tako čini, Walker sam istražuje slučaj i otkriva lanac kradljivaca goveda. Kradljivci su uvijek jedan korak ispred zakona dok Walker i Trivette ne shvate da kriminalci dobivaju informacije iznutra,od nekoga tko je upleten u slučaj rendžera.

2. sez., 3. - 5. ep. - 19. travnja

Walker (Chuck Norris) i Trivette (Clarence Gilyard) odlaze u lokalni noćni klub da bi pronašli izvor skupe i ubojite droge koja postaje popularna među dalaškom društvenom kremom. U isto je vrijeme Alex (Sheree J. Wilson) zabrinuta da će se noćna mora u kojoj Walker pogiba ostvariti. Upozorava Walkera da se čuva, posebno u Trivetteovoj blizini!

Kad se dva farmera dogovore da će ubiti krdo zaštićenih divljih mustanga koji pasu na njihovu posjedu, Walker odlazi uhititi jednog od njih, no ovaj ga uspije svladati. Trivette, zabrinut zbog Walkerova nestanka, počinje potragu dok Walker shvaća da mu u bijegu može pomoći jedino mustang.

Walker hrabro pokušava spasiti bebu zatvorenu u automobilu koji visi s ograde mosta. No kad ograda popusti, Walker zajedno s autom pada u rijeku. Završava u komi, a Alex i C.D. nestrpljivo bdiju uz njega prisjećajući se prijateljstva. Trivette za to vrijeme hvata osobu koja je uzrokovala nesreću i potom pobjegla.

2. sez., 6. - 8. ep. - 20. travnja

Pogreb poglavice Šest Pera za Walkera nije samo susret s prijateljima iz djetinjstva. Poglavičin sin povjeri mu da smrt njegova oca nije nesretan slučaj. U međuvremenu, napetost raste dok plemensko vijeće starješina raspravlja treba li ili ne poštovati usmeni dogovor između poglavice Šest Pera i naftne kompanije kojoj je obećao prodati dio plemenskoga teritorija. Apesanahkwat se pridružuje glumačkoj ekipi u ulozi ujaka Raya, Walkerova ujaka Indijanca koji ga je odgojio. Larry Sellers (Oblak Koji Pleše u seriji „Dr. Quinn, žena vrač“) glumi člana plemena Thomasa Trčećega Konja.

Nakon što je zadobio ozbiljnu ozljedu glave tijekom zaplijene droge, Walker je po naredbi liječnika na odmoru koji je daleko od opuštanja. Pozove C.D.-a i Trivettea da idu s njim u ribolov. Njih trojica slučajno otkriju proizvodnju metamfetamina te Walker mora spasiti C.D.-a i Trivettea koje su dileri zarobili kao taoce. Sin Chucka Norrisa, Mike Norris, glumi Kylea Claytona, jednog od ljudi upletenih u operaciju.

U drugom dijelu dvostruke epizode, Walker pokušava spasiti C.D.-a i Trivettea koje su dileri zarobili kao taoce nakon što slučajno otkriju da proizvode metamfetamine.

2. sez., 9. - 11. ep. - 21. travnja

Korumpirani policajac pokuša ubiti Alex nakon što primi informacije o grupi dalaških policajaca koji kradu zaplijenjenu drogu i preprodaju je na crnome tržištu. Alex je stavljena pod 24-satnu zaštitu nakon što Walker sazna da zloglasni diler kokainom, kojega nikada nije uspio uhvatiti, stoji iza cijele priče i koji će poduzeti sve što može da Alex ne poživi dovoljno dugo da prepozna upletene policajce.

Nagrada od milijun dolara nudi se onomu tko ubije Cordella Walkera. Svi kriminalci u Dallasu pokušat će osvojiti novac. Dok Trivette pokušava saznati tko nudi nagradu, Walker istražuje lanac krađe automobila, što ga dovede do osobe koja ga želi ubiti.

Kad japanska banda otme kćer bogatoga biznismena, teksaški rendžeri moraju je spasiti i naučiti kako se posluje s Japancima. Walkerove i Trivetteove napore da spase mladu ženu dodatno otežava savjetnik za sigurnost bogatoga biznismena koji tvrdi da otmičari pripremaju osobnu osvetu, da se mora suočiti sa sudbinom i platiti otkupninu.

2. sez., 12. - 13. ep. - 22. travnja

Rendžeri s lakoćom rješavaju slučaj povezan s tombolom, no Walkerov najveći izazov bit će nagovoriti ključnu svjedokinju, asistenticu Elain Portugal (Doris Roberts u gostujućoj ulozi), da svjedoči protiv zloglasnoga narkodilera. Dok Trivette prikuplja dokaze protiv kriminalca koji je koristio tombolu za pranje novca, Walkerov naoko jednostavan zadatak jest zaštititi svjedokinju koja iz nekoga razloga cijelo vrijeme pokušava pobjeći od sigurnosti.

Trivette prijavljuje sebe i Walkera za rad na filmu zbog čega Walker nije previše sretan, sve dok naoko lagan posao rendžerima ne skrene pozornost na dvojicu kaskadera koji planiraju pljačku vlaka, sličnu onoj kakvu prikazuje film. U međuvremenu, Trivettea i C.D.-a zanese holivudsko uzbuđenje pa Trivette napiše scenarij prema svojim i Walkerovim pothvatima, a C.D. želi postati glumac.

Seriju 'Walker, teksaški rendžer' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Domi TV.Tagovi