Tragovi zločina, 18. - 22. veljače

Tragovi zločina
,
Tragovi zločina
hr_HR

U seriji Tragovi zločina glumi Poppy Montgomery kao Carrie Wells, zagonetna bivša detektivka koja pati od rijetkog medicinskog stanja koje čini njezino pamćenje besprijekornim.

4. sezona, epizoda 1 - 2 - 18. veljače

Dok Carrie slave zbog sprečavanja ubojstva senatora SAD-a, Eliot će iznenaditi nju i Ala predstavljajući im detektiva policije Daytona Beacha, Eddieja Martina, koji je došao u New York slijedeći trag dvojice dilera za koje sumnja da su ubili policajca novajliju kojemu je on bio mentor. Iznenađena što opet vidi Eddieja, Carrie će reći Alu da je bila udana za njega i da su zajedno radili u Floridi te da se nikada nisu službeno rastali. Iako će mu Eliot dati do znanja da Odjel za teške zločine ne sudjeluje u osvetničkim misijama, Carrie će pristati pomoći Eddieju. Nakon što se potrudila smiriti Ala koji je pritišće da se konačno rastane, Carrie će iskoristiti prisjećanje na nedavno uhićenje gradskog vijećnika kako bi ušla u trag ubojicama, Angusu i Malcolmu DeMarsu, u motelu u New Jerseyju. No, kada ih napokon pronađu u napuštenom skladištu u Brooklynu, braća će biti mrtva.

Dok Carrie istražuje ubojstva dva čuvara, Al i ona će vrlo brzo saznati da su unajmljeni kako bi štitili Rosie Webb, glavnu svjedokinju na suđenju za pronevjeru njezinu bivšem poslodavcu, Barryju Maddenu. Kako bi spriječili da Madden dođe do Rosie, ured šerifa zamolit će Ala i Carrie da je otprate u Miami na suđenje. Dok Carrie i Al jedva trpe prerazgovorljivu Rosie, Eliot će se zapitati kako Madden komunicira iz zatvora s ubojicama koje je unajmio da je zaustave. Nakon što Rosie pokuša pobjeći kroz stražnji izlaz tijekom stanke za doručak, Carrie će je uloviti i morat će je, zajedno s Alom, zaštititi od ubojica plaćenih da je se riješe.

4. sezona, epizoda 3 - 4 - 19. veljače

Nakon što je student trube na konzervatoriju Manhattan, Davis Bennett, pronađen mrtav, dokazi o njegovu uživanju droge odvest će Carrie i Ala do ispitivanja školskog jazz-benda i njegova voditelja, Lea Hacketta koji je bio i Alov profesor trube. Unatoč dokazima da je on bio Davisov diler i da su se njih dvojica svađala kratko prije mladićeve smrti, trubač Matt Wexler poreći će krivnju i pristati pomoći policiji. Iako će Jay pronaći dokaze Leove nasilne naravi, Al će stati u njegovu obranu. No kada mu Al naredi predaju pištolja s ciljem dokazivanja da to nije bilo oružje kojim je mladić ubijen, Leo ga neće moći pronaći.

Dok istražuje ubojstvo Sunila Patela u trgovini na Manhattanu gdje je radio, Delina će primijetiti da je umro uslijed gušenja i da mu je ubojica prišao straga. Nakon što je haker Michael Liu nađen mrtav u ekskluzivnom noćnom klubu s vrlo sličnim ozljedama, Carrie i Al će posumnjati u istog ubojicu. No, kada Alova stara suparnica, kapetanica Sandra Russo, bude imenovana Eliotovom zamjenom u Odjelu za teške zločine, ona će reći da Liuev slučaj prelazi u nadležnost agenta FBI-a, Drewa Millera. Sandra će inzistirati na suradnji, a Millerov šef u FBI-u naredit će mu suradnju s Odjelom kada Carrie poveže obje žrtve s trgovcem vrijednosnicama, Philippeom Huetom.

4. sezona, epizoda 5 - 6 - 20. veljače

Dok istražuje ubojstvo arhitekta Thomasa Warnera, Carrie će otkriti da je bio u Portoriku s asistenticom Juliom, a ne u Bostonu kako je rekao ženi. Iako Julie tvrdi da je bila riječ o povjerljivom poslovnom putu, priznat će da je njezin bivši dečko, Zack Follet, sumnjao da su u vezi pa čak i prijetio ubojstvom Warnera. Zack ima alibi za ubojstvo, ali reći će da je nedavno vidio svađu Warnera i bogatog poduzetnika nekretninama, Dewara Lindena. Nakon što saznaju da su se svađali zbog projekta casina u Atlantic Cityju, Carrie i Al će pronaći tajni sef u Warnerovu uredu i usmjeriti pažnju na Billyja Ganza, obijača sefova koji je nedavno izašao na uvjetnu kaznu, a radio je za Lindenova suparnika, vlasnika casina u Las Vegasu, Shanea McLeoda. Gledajući fotografije Ganzovih partnera, Carrie će ugledati Huntera Warnera, bivšeg zatvorenika kojeg je upoznala kockajući prije tri godine.

Kada Carrie pronađe odbačeni mikrofon na mjestu pljačke i ubojstva, koji je snimio posljednje trenutke honorarnog snimatelja Natea Ortona, ona i Al ispitat će učenicu koja je bila svjedokinjom ubojstva. Nakon što će dio registarske tablice dovesti do profesionalnog ubojice koji živi u Floridi, Buda Mayera, Al i Carrie pronaći će i njega mrtvog. No kada Jay posumnja da se nalazio u trgovini u kojoj je došlo do pljačke samo da bi ubio Ortona, Carrie i Al će tražiti tragove u Ortonovu stanu u kojem će se pojaviti i Carrien bivši muž, detektiv Eddie Martin.
Shvativši da nedostaju tvrdi diskovi koje je vidjela u Ortonovu kombiju, Carrie će otkriti da je snimao za lokalnu TV postaju i posumnjati da je ubijen zbog svoje snimke ubojice kartela droge, Orlanda Martineza. Iako će Martinez poreći da je on ubio Ortona, reći će da mu je honorarni snimatelj Andy Wilson ponudio inkriminirajuću snimku. Nakon što im je Wilson dao alibi, dio tvrdog diska otkrit će da je Orton snimao mjesto nesreće u kojoj je umrla Laura Parks nakon što je njezin auto sletio s mosta i ona se utopila, vraćajući se s dobrotvorne večere svoje udruge, Free City. No, pri detaljnijoj analizi snimke, Carrie će uočiti osobu koja je isplivala iz vode i pobjegla s mjesta događaja.

4. sezona, epizoda 7 - 8 - 21. veljače

Nakon što taksi slučajno udari beskućnika, Carrie i Ala zanima zašto je beskućnik nosio jaknu koja je pripadala poznatom plastičnom kirurgu koji je nestao tri mjeseca prije. Iako mnogi sumnjaju da je dr. David Walton pobjegao s ljubavnicom, Carrie će uočiti nešto tijekom razgovora s njegovom udovicom, što će je potaknuti da pronađe još jednog beskućnika koji je bio na mjestu događaja. Nakon što će pretražiti kantu u kojoj je pronađena Waltonova odjeća, Al i Denny će pronaći njegovo tijelo u susjednoj zgradi. Pronašavši blok građevinske tvrtke pokraj njegova tijela, Carrie će ispitati vlasnika Gregoryja Chernova čiji podaci o zaposlenicima sadrže i fotografiju Evana Charneyja, još jedne osobe koja je svjedočila nesretnom događaju. Uz pomoć njegova supervizora, Clinta Petersa, ona i Al otići će u Evanov stan u kojem će ga pronaći mrtvog, zajedno sa 65.000 dolara u gotovini, koje će povezati s pljačkom banke u Atlanti.

Kada sedmogodišnji Mason Allen nestane u Central Parku, a anonimni pozivatelj zatraži milijun dolara za oslobađanje djeteta, Al će moliti dječakova oca Kena da posluša upute otmičara. No, nakon što ga niz skrivenih mobitela dovede do mjesta na kojem mu je rečeno da ostavi novac, napast će otmičara Seana Dunna kada ga vidi kako razgovara s njim preko mobitela iz blizine. Kada uhite Seana, reći će da dječak nikada nije bio kod njega i kako je uputio poziv nakon što je vidio drugu osobu kako ga otima u parku. Dok se njegova majka brine jer Mason treba lijekove, javit će se drugi pozivatelj i zatražiti dva milijuna. Sumnjajući da su otmičari možda pokušali nabaviti lijekove za Masona, pretraga nedavnih pljački ljekarni dovest će ih do fotografija sa sigurnosne kamere i čovjeka za kojeg se Carrie sjeća da ga je vidjela na fotografiji u domu Allenovih. Koristeći fotografije iz ljekarne, doći će do automobila parkiranog ispred stana u Queensu u kojem će naći Jasona Lutza premlaćenog do smrti, a Masona neće biti.

4. sezona, epizoda 9 - 10 - 22. veljače

Kada svemirska istraživačica dr. Norah Al-Bayati bude pronađena mrtva u pogonu za zbrinjavanje otpada, istraga će odvesti Ala i Carrie do Joyce Chen, bogate poduzetnice koja ju je pokušala zaposliti i tako oteti internetskom milijarderu, Avri Feldu. Nakon što otkriju da je Norah bila dio tima kojeg je okupio u tajnom prostoru za obuku u Yonkersu s ciljem pripreme misije na Mars, Feld će dopustiti Carrie i Delini glumiti istraživačice kako bi ispitale ostale članove tima. No, nakon što je otišla provjeriti alarm u ledenoj sobi, posljednja osoba koja je vidjela Noru na životu, Simon Sheffield, bit će nađen mrtav.

Dok se pripremaju za dolazak uragana, radnici će pronaći tijelo 19-godišnje Sadie Kopinski u pijesku na Coney Islandu. Njezin će otac reći da se odvikavala od ovisnosti o drogi i da je nedavno uhićena zbog sitne pljačke, ali da je unuk žrtve, glazbeni producent i bivši zatvorenik Robert Wiggins, povukao tužbu. Iako Al sumnja da joj se htio osvetiti sam, Wiggins će poreći bilo kakvu vezu s njezinom smrću i reći da ga je detektiv njujorške policije, Frank Fleming, nagovorio da odustane od tužbe. Kada Carrie sazna da je Sadie bila detektivova doušnica, Fleminga će iznenaditi spoznaja o njezinoj smrti i ponudit će im pomoć pri pronalasku Bobbyja Ewersa, dilera koji radi za narkobosa Lorenza Abrellija Sjenu. Iako će Ewers reći da je on nije ubio, priznat će da ju je prijavio Lorenzovoj bandi nakon što je otkrio da je bila ozvučena.

 

Seriju 'Tragovi zločina' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi