Tragovi zločina, 11. - 15. veljače

Tragovi zločina
,
hr_HR

U seriji Tragovi zločina glumi Poppy Montgomery kao Carrie Wells, zagonetna bivša detektivka koja pati od rijetkog medicinskog stanja koje čini njezino pamćenje besprijekornim.

3. sezona, epizoda 4. - 5. - 11. veljače

Nakon ubojstva milijardera Jebedie Cosgrovea tijekom godišnjeg lova na blago njegove tvrtke, gradonačelnik pritišće Eliota da nađe ubojicu. Kada Cosgroveov nasljednik u tvrtki Cameron Powels ukaže na partnerov nekonvencionalan osobni život, Al otkriva da je Jebediah bio u otvorenom braku u kojem je njegova supruga Camille bila uvezi s Robertom Chavezom, zamjenikom ravnatelja u srednjoj školi koju pohađa njihov sin Marshall. Ali kad Marshall kaže da se njegov tata razljutio na učitelja Doca Reida kad mu je dao lošu preporuku za koledž, Carrie i Al žele ga ispitati, no otkrivaju da je ubijen istim pištoljem kojim je ubijen i Cosgrove.
Dok pregledavaju mjesto zločina na kojemu kao da je smaknut pomoćnik topnika obalne straže Duke Callahan, Al i Carrie isprazne stan kad otkriju da je plastelin kojim se igra njegov trogodišnji sin zapravo paketić plastičnog eksploziva C4. Dok Carrie i Al pokušavaju otkriti ubojičin motiv, specijalni agent istražne službe obalne straže Charles Sewell otkriva drugog mornara koji priznaje da je za Callahana iznio dva paketića C4. Počinje potraga za nestalim paketićem, a Carriena sjećanja vode ih do nedavnog sukoba između Callahana i slavnog kuhara Marca Lantinija. Kada Marca potraže u restoranu kojemu su vlasnici Marco i njegova supruga Giuliana, upravitelj ih uputi na jahtu na kojoj je organizirana zabava. Al i Carrie stižu baš kada jahta isplovljavajući eksplodira, a eksplozija ubija konkurenta Latinijevih, kuhara Atarua Yamata.
 

3. sezona, epizoda 6. - 7. - 12. veljače

Netom nakon što je TV reporterka Annabel Parker optužila zamjenika direktora NSA-a Calvina Claridgea da je umiješan u seksualni skandal s jednom pripravnicom, nalaze je mrtvu u hotelu na Manhattanu. Al vjeruje da je riječ o slučajnom predoziranju heroinom, no Carriena sjećanja o Annabel i Websterina obdukcija ukazuju na ubojstvo. Kad Carrie vidi dokaze koji nagovještavaju uredsku romansu, upravitelj televizijske mreže WHN Donovan Gates inzistira da on i Annabel nisu bili u ljubavnoj vezi. Kad njezina šefa Pembertona Warda ispituju o hotelskoj sobi, on otkriva da ju je mreža unajmila za Annabeline sastanke s povjerljivim izvorima, no kaže da za večer kada je ubijena nije bio predviđen sastanak. Za to vrijeme Alova bivša djevojka koja radi za NSA, pukovnica Emily Connors, upozorava Ala da generalu Claridgeu netko želi smjestiti.

Nakon što je potajno opet počela kockati, Carrie prepoznaje žrtvu ubojstva, načelnika urbanističkog odbora Scotta Standleyja, s jedne od ilegalnih kartaških partija. Webster je upozorava da bi ubojica mogao opet napasti ako ništa ne kaže pa Carrie sve priznaje Alu i Eliotu. Kad Standleyjevu pomoćnicu Suzy Houchen pitaju zašto je nedavno navedena kao korisnica na njegovoj polici životnog osiguranja, iznenađena je tom viješću koliko i oni. Kad Carrie utvrdi da između Suzy i njezina šefa nije bilo uredske romanse, njegov pomoćnik Larry Boorman šalje ih u bar u koji je Standley zalazio, a Carrie shvaća da je paravan ilegalnog kasina. Nakon što im Eliot otkrije da je cijelo vrijeme znao da Carrie kocka, pristaje pustiti nju i Ala na tajni zadatak.

3. sezona, epizoda 8. - 9. - 13. veljače

Nakon ubojstva bivšeg zatvorenika Oscara Payna, Eliotov rival – načelnik Ureda unutarnje kontrole Melvin Stearns – sumnja da je ubojica Al. Iako je Payn pet godina prije osuđen na kaznu zatvora zbog smrti mladog policajca pod Alovim zapovjedništvom, Al inzistira da on nije ubio Payna iako je balističko vještačenje pokazalo da je ubojstvo počinjeno njegovim oružjem. Odlučni da dokažu Alovu nevinost, Carrie i ostatak Eliotova tima sumnjaju da je do ubojstva dovela ljubavna veza između Paynove supruge Alme i Hectora Griega, drugog člana bande Tumbling Sixes. Ipak, odlučan iskoristiti slučaj da stekne nadmoć u svome ratu s Eliotom, Stearns daje uhititi Ala.
Na dobrotvornoj zabavi u korist Udruge za borbu za čist zrak Eliot predstavlja Ala i Carrie svojim dugogodišnjim političkim suradnicima, predsjedniku općine Manhattan i kandidatu za gradonačelnika Robertu Brightu te njegovu dugogodišnjem pomoćniku Daveu O’Bannonu. Kad O’Bannona nađu mrtvog u njegovoj hotelskoj sobi, zbog Eliotova bliskog prijateljstva s obojicom, Al inzistira da on i Carrie vode istragu. Ispitujući O'Bannonovu suprugu, Carrie opaža fotografiju nekoga koga je vidjela na dobrotvornoj zabavi – Declana McCauleyja, prijatelja iz djetinjstva čija tvrtka za odvoz otpada ima veze s irskom mafijom. Tijekom ispitivanja Declan priznaje da je na zabavu došao kako bi nagovorio O'Bannona da ne raskine njegove unosne ugovore s gradom. Iako inzistira da ga nije ubio, Declan kaže da mnogi ne bi bili toliko suzdržani kad bi O'Bannon ugrožavao i njihove unosne ugovore.

3. sezona, epizoda 10. - 11. - 14. veljače

Nakon niza bombaških napada u Jackson Heightsu, Eliot se sukobljava s načelnikom protueksplozijske službe NYPD-a nakon što svojim detektivima Odjela teških zločina naredi da saznaju sve što mogu o bombašu. Pregledavajući dokaze, Carrie opaža časnicu protueksplozijske službe Aishu Conway na svim mjestima eksplozije. Iako Carrie misli da je Aisha zbog traumatične službe u ratu u Iraku možda pukla i počela se osvećivati muslimanskoj zajednici u toj četvrti, otkriva da Aisha vodi vlastitu istragu bombaških napada. Dok njezini nadređeni krive islamističku terorističku skupinu Saif-al-Saliheen – “Mač pravednika” – Aisha u to sumnja što Carrie navodi na pomisao da krivac samo želi skrenuti pozornost sa sebe na terorizam. No dok su Carrie i Al u Jackson Heightsu u trgovini elektroničkom opremom koja je povezana sa slučajem, zajedno sa zapanjenim vlasnikom trgovine gledaju kako glasnogovornik Saif-al-Saliheena na televiziji preuzima odgovornost za napade i upozorava da će ih biti još.

Kad 26-godišnju Suzanne Mills nađu zadavljenu, pretražujući njezin stan otkrivaju zalihu metamfetamina. Al i Carrie odlaze u ekskluzivnu agenciju za usamljena srca Platinum Select u kojoj je Suzanne radila i ispituju njezinu šeficu Gwen Stein, Gwenina dečka Jakea Thompsona i njezina asistenta Craiga Zadoca. Gwen inzistira da ne zna ništa o konzumiranju droge i odbija im dati popis klijenata kojim bi mogli identificirati Suzanneine kupce droge. Ali nakon što Carrie iskoristi svoje pamćenje da otjera muškarce, jednog po jednog, koji su došli na susret klijenata, Gwen ipak popušta. Kad Murray ne nađe nikakve podatke o Suzanneinoj prošlosti, Carrie vidi tetovažu na njezinu truplu sličnu jednoj koju je vidjela na Craigu te on priznaje da su se potajno viđali. Nakon što potvrde njegov alibi, na temelju ispisa poziva Suzanneina mobitela Al i Carrie odlaze ispitati klijenta Platinum Selecta Leeja Rossa i njegova zaposlenika Joea Watersona kojeg zatječu kako briše fotografije Suzanne sa svoga računala.

3. sezona, epizoda 12. - 13. - 15. veljače

Usred medijske oluje nakon ubojstva glumca Fletchera Sayersa, producent Larry Weinstock tvrdi da ga nije ubio, usprkos činjenici da je njihov odnos bio vrlo buran. Aktivistica za ljudska prava Amira Buery odbacuje tvrdnje da ju je muž varao i otkriva da su tražili zabranu prilaženja protiv opsjednutog vrebača. Na temelju tragova nađenih na mjestu zločina u filmskome studiju Jay pronalazi Freddyja Albertsona, zaposlenika tvrtke za čišćenje koji priznaje da je uporno nagovarao Sayersa da pročita scenarij koji je napisao. Nakon što im da alibi za vrijeme ubojstva, Albertson daje Carrie i Alu informaciju koja ih vodi do vrebača Lestera Webermana.
Nakon trovanja triju osoba na međunarodnoj gospodarstvenoj konferenciji na kojoj je sudjelovao u Švicarskoj, bivši senator Thomas Carlyle dobiva policijsku zaštitu tijekom posjeta njujorškom umjetničkom festivalu. Dok se Carlyle približava govornici, Carrie preduhitri napad i ganja ubojicu. Ali nakon što se sudari s domarom u prolazu, više ne može sustići atentatora sve dok ga ne udari auto i ubije ga. Nakon što ga Jay identificira kao Nikosa Hastisa, pretraga njegove hotelske sobe vodi Carrie i Ala do tvrtke Koban Imports u kojoj otkrivaju ubijenu vlasnicu tvrtke Elizabeth Koban.
 

Seriju 'Tragovi zločina' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi