Tijelo je dokaz, 17. - 20. siječnja

tijelo je dokaz likovi - 4
,
hr_HR

Dana Delany tumači briljantnu neurokirurginju dr. Megan Hunt, kojoj se cijeli život okrene naglavačke kad je ostavi suprug i zbog ozljede joj propadne karijera.

1. - 3. ep. - 17. siječnja

Džogerica je pronađena kako pluta u rijeci Schuylkillu. Dr. Megan Hunt udružuje se sa svojim partnerom, medicinskim istražiteljem i bivšim murjakom Peterom Dunlopom, pod budnim okom njihove šefice, glavne patologinje dr. Kate Murphey, koja je itekako svjesna Meganina talentiranog, ali konfliktnog stila rada. Meganini kolege dr. Ethan Gross i zamjenik glavnog patologa dr. Curtis Brumfield moraju pronaći način da funkcioniraju s novom patologinjom. Megan istraga vodi na teren gdje upoznaje murjaka staroga kova, detektiva Buda Morrisa, kojega dovodi do bijesa Meganina ustrajnost i tvrdoglavost. No njegova partnerica detektivka Samantha Baker ima tiho poštovanje prema Meganinim informacijama, čak i ako to nije slučaj kod Morrisa. U međuvremenu, dok pokušava riješiti smrt džogerice, Megan mora riješiti i osobnu slagalicu – koji je savršen dar za 12. rođendan njezine kćeri?
Kad mladi, međurasni par pronađu ubijen hicima u njihovu autu u Fairmont Parku, dr. Megan Hunt obećava ožalošćenim roditeljima da će pronaći ubojicu njihove kćeri. Detektivi Bud Morris i Samantha Baker spremni su objasniti slučaj kao ubojstvo-samoubojstvo, ali Megan i njezin tim pronalaze na tijelima dokaze koji šalju slučaj u posve drukčijem i šokantnom smjeru. U međuvremenu Peter savjetuje Megan da ne forsira previše u pokušajima da se ponovno poveže sa svojom kćeri Lacey.
Visoko eksponirani slučaj u kojem philadelphijskog detektiva odjela za ubojstva ubije auto, a vozač pobjegne s mjesta, osobno pogađa detektivku Samanthu Sam Baker. Dok Megan i tim kopaju dublje da bi osvetili smrt jednog od njih, Megan uviđa koliko je važna veza između roditelja i kćeri te joj nedostaje njezina bliska povezanost sa kćeri. U međuvremenu Megan mora otići do svoje majke, sutkinje Joan Hunt (Joanna Cassidy), s kojom je u napetim odnosima, da bi je zamolila za pomoć u istrazi.

4. - 6. ep. - 18. siječnja

Savršena četvrt u philadelphijskom predgrađu potresena je kad oca-domaćicu pronađu nasmrt izbodena u njegovoj kući. Dok Megan razotkriva misterij njegove smrti i njegova ubojicu, prisjeća se smrti svog oca. U međuvremenu Peter pomaže Megan da balansira s dosad najvećim izazovom, vođenjem subotnjeg dijeljenja prijevoza sa svojom kćeri koju je teško impresionirati i njezinim
prijateljicama. Također, Kate preuzima savjetničku ulogu u pro bono slučaju s Meganinim bivšim suprugom Toddom.
Megan ponovno ulazi u visoko društvo kojem je nekoć pripadala kad urednicu popularnog časopisa pronađu mrtvu u njezinoj kući u Chestnut Hillu. Megan prihvaća pozivnicu njezine majke na jedan društveni događaj s namjerom da se suoči s glavnim sumnjivcem, na zaprepaštenje njezine majke. Kad Kate zamoli Ethana da istraži jedini materijalni trag pronađen na mjestu ubojstva, iznenadi ga njezin nekarakteristično optimistični stav i potpora.
Kad se odsječeni dlan i stopalo pojave u jednoj stražnjoj uličici, Megan i njezin tim moraju doslovno ponovno spojiti žrtvu. U međuvremenu Megan nevoljko pristane da je Lacey posjeti u uredu i snimi kako radi u sklopu videoeseja za sat društvenih studija. Ono što Lacey pritom otkrije, iz temelja mijenja njezin pogled na majku.

7. - 9. ep. - 19. siječnja

Tijekom obdukcije mlade žene ubijene u ofucanoj hotelskoj sobi Megan se šokira kad otkrije da je i sama na poseban način povezana sa žrtvom. U međuvremenu, nakon što na vlastito iznenađenje dozna za osobne probleme s kojima se nose njezini kolege, Megan uviđa koliko se toga događa oko nje a da nije primijetila pa se odjednom zainteresira, što strašno zabavlja njezine kolege.
Kad Nikki Parkson, filantropska mlada pripadnica otmjenog društva umre, Megan posumnja na zločin, unatoč činjenici da je Nikki bolovala od neizlječive bolesti. Nikkina ožalošćena majka (gostujuća glumica Jill Eikenberry) i njezin brat shrvani su što njihove pokušaje da joj pruže dostojanstven pogreb koči Meganina istraga. Meganin tim dodatno frustrira činjenica da Nikkino tijelo pruža malo tragova, s obzirom na to da je balzamirana prije obdukcije. U međuvremenu Katein privatni život prekida istragu pa Lacey posumnja da njezini roditelji opet žele biti zajedno.
Peter nabasa na požar u kući prije nego što dođu vatrogasci te spašava mladu ženu. Žena je sad u kritičnom stanju, a nedavno se pokušala ponovno povezati sa svojim biološkim ocem koji ju je okrutno odbacio. Kad Megan ode na mjesto požara, otkrije da je u vatri izgorjela jedna druga žrtva. To konsternira Petera koji nije znao da je još netko u kući, a sad je i osobno povezan s tim slučajem. Kad Megan krene s istragom, uzurpiraju je veteran istražitelj požara Ray Easton (Terry Serpico, "Žene američkih vojnika") i njegov mladi kolega Skip koji joj se protive na svakom koraku. Kad se Megan požali svojoj šefici, Kate joj ironično odgovori da je ljudima obično teško raditi s njom, a napetost između tih dviju žena samo se još više zahukta.

10. - 12. ep. - 20. siječnja

Christina Hendricks ("Momci s Madisona") ostvaruje gostujuću ulogu sa svojim suprugom u stvarnom životu i redovitim glumcem serije "Tijelo je dokaz" Geoffreyjem Arendom. Hendricks portretira Karen Archer, identičnu Jessicinu blizanku prelijepoga tijela, čija misteriozna smrt zbunjuje Ethana i Curtisa. Kako se produbljuje Ethanov interes za taj slučaj, tako Curtis počne propitkivati Ethanove motive. U međuvremenu Megan se suočava sa starim demonima kad posjeti bivšega šefa u bolnici u kojoj je nekoć radila. Pacijent je umro nakon nedavne operacije. Je li to bilo ubojstvo ili nesavjesno postupanje? Megan počinje sumnjati na žrtvina liječnika (Marc Blucas, "Buffy ubojica vampira"), no čim Megan počne dizati prašinu, bolnica prestane surađivati.
Crystal Bowersox ("Američki idol") gostuje u svojoj prvoj glumačkoj ulozi kao Zoe Brant, zatvorenica i nekadašnja ovisnica koja je glavna osumnjičena u ubojstvu Bryn Walker, jahačice koja je vodila program profesionalnog osposobljavanja među zatvorenicima. Kad Megan odvede Lacey na mjesto zločina, to prenerazi njezina bivšega supruga Todda (Jeffrey Nordling). I Megan se prenerazi kad joj Lacey otkrije da je njezin tata tjera da ide s njim na odmor s njegovom novom djevojkom.
Megan istražuje smrt mlade dadilje koju je pregazio auto i otkriva da su njezina 5-godišnjeg štićenika oteli i da treba lijekove. Zgodni FBI-ev agent Derek Ames, (Cliff Curtis, "Posljednji gospodar zraka") dodijeljen je slučaju, a Bud se nađe pod promatranjem kad istraga glavnoga osumnjičenog za otmicu
ode u krivome smjeru. Meganina majka Joan (Joanna Cassidy) nudi pomoć, ali Megan je to sumnjivo — je li to samo PR lukavština kojom njezina majka želi izboriti reizbor?

 

Epizode serije 'Tijelo je dokaz' pratite od četvrtka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi