Tijelo je dokaz, 1. sezona

Tijelo je dokaz
,
Tijelo je dokaz
hr_HR

PON - PET 21.00

(Body of Proof), SAD, 2011., kriminalistička serija
1. sezona, 13 epizoda

Tvorac serije: Christopher Murphey

Glume:
Dana Delany … dr. Megan Hunt
Jeri Ryan … dr. Kate Murphey
Geoffrey Arend … dr. Ethan Gross
Windell D. Middlebrooks … dr. Curtis Brumfield
John Carroll Lynch … detektiv Bud Morris


O glumcima:

DANA DELANY
dr. Megan Hunt

Dana Delany diplomirala je na Wesleyan Universityju, zatim je napustila rodni Stamford u Connecticutu i otišla u New York brusiti vještine u dnevnome televizijskom programu i kazalištu. Glumila je na Broadwayu, a zatim se preselila u Los Angeles. Ostavila je traga kao vojna medicinska sestra Colleen McMurphy u hvaljenoj seriji 'Kineska plaža', za koju je dobila dvije nagrade Emmy. Zadnje tri sezone utjelovila je Katherine Mayfair u hit-seriji 'Kućanice'.

JERI RYAN
dr. Kate Murphey

Jeri Ryan počela je glumačku karijeru gostujućim ulogama u hit-televizijskim serijama kao što su 'Melrose Place', 'Matlock', 'The Sentinel' te stalnom ulogom u seriji 'Dark Skies'. Proslavila se kad je dobila ulogu borga Sedma od Devet, oslobođenog od kolektiva u znanstvenofantastičnoj seriji 'Zvjezdane staze: Voyager'. Ryan se poslije pridružila glumačkoj ekipi serije 'Školske tajne' kao Ronnie Cooke, što je uloga koju je producent serije David E. Kelley napisao baš za nju.

GEOFFREY AREND
dr. Elliot Gross

Geoffrey Arend rođen je i odrastao u New Yorku, a glumiti je počeo u veoma mladoj dobi. Diplomirao je na njujorškoj LaGuardia High School of Music and Art & the Performing Arts 1996., a zatim studirao kazalište i glumu na Carnegie Mellonu, Tisch School of the Arts na NYU-u i prestižnoj Royal Academy of Dramatic Art (RADA) u Londonu.

 

WINDELL D. MIDDLEBROOKS
dr. Curtis Brumfield

'Tijelo je dokaz' predstavlja prvu redovitu ulogu Windella Middlebrooksa u nekoj seriji, ali on je već jedno od najprepoznatljivijih lica na televiziji gdje portretira genijalnog i voljenog dostavljača piva Miller High Life u njihovim reklamama. Rođen je i odrastao u Ft. Worthu u Teksasu i utjelovljuje duh vrijednoga običnoga čovjeka – inspiracija za uloge su mu njegov djed i ujaci, njegovi životni uzori.Ovaj je klasično obrazovani glumac trenutačno fokusiran na svoju glumačku karijeru.

 

JOHN CARROLL LYNCH
detektiv Bud Morris

John Carroll Lynch rođen je u Boulderu u Coloradu, a prvih je osam godina profesionalne karijere proveo kao član glumačke družine kazališta Guthrie iz Minneapolisa s ulogama u više od 30 produkcija. Njegova nadarenost i senzibilnost srednjega zapada pomogli su mu da dobije prvu glavnu filmsku ulogu kao Norm, patkama opsjednuti suprug Francis McDormand u Oscarom nagrađenom filmu braće Coen 'Fargo'. Otada Lynch radi stalno na filmu, televiziji i u kazalištu.

Seriju 'Tijelo je dokaz' pratite od srijede do petka u večernjem terminu na Doma TV-u! Više o seriji 'Tijelo je dokaz' pročitajte ovdje!

 


 Tagovi