.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Tijelo je dokaz

Tijelo je dokaz 1. sezona
,
hr_HR

PON-PET 21.30

(Body of Proof), SAD, 2011., kriminalistička serija
1. sezona, 13 epizoda

Tvorac serije: Christopher Murphey

Glume:
Dana Delany … dr. Megan Hunt
Jeri Ryan … dr. Kate Murphey
Geoffrey Arend … dr. Ethan Gross
Windell D. Middlebrooks … dr. Curtis Brumfield
John Carroll Lynch … detektiv Bud Morris

Doma TV na male ekrane donosi uzbudljivu kriminalističku seriju 'Tijelo je dokaz', u kojoj Dana Delany tumači briljantnu neurokirurginju dr. Megan Hunt, kojoj se cijeli život okrene naglavačke kad je ostavi suprug i zbog ozljede joj propadne karijera. Pet godina poslije, Megan je pronašla novi život kao patologinja, a zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji pameti, instinkta i uskladištenog medicinskog znanja, čita tijela kao nitko drugi. Dok istražuje što se dogodilo njezinim pacijentima, Megan je odlučna u namjeri da im, uz pomoć svojega tima, pruži zasluženu pravdu.


O seriji:

Briljantna i nadobudna neurokirurginja dr. Megan Hunt (Dana Delany) imala je sve, ili je barem tako mislila. Kao prva šefica neurokirurgije u prominentnoj bolnici Sveučilišta u Philadelphiji, nije bila svjesna koliki danak zahtjevi njezine profesije uzimaju u njezinu privatnom život dok se njezin suprug nije rastao od nje pa je izgubila skrbništvo nad njihovom, tada sedmogodišnjom kćeri. Dok se još oporavljala od te emocionalne traume, Megan je uskoro doživjela i fizičku traumu, prometnu nesreću zbog koje je počela bolovati od parestezije – nasumičnih napada umrtvljenosti i grčenja ruku, što joj je uništilo i karijeru.

Pet godina poslije, Megan je pronašla novi život kao patologinja. Iako se više ne bavi spašavanjem živih pacijenata, još ima instinktivnu potrebu doznati što je ubilo njezine pacijente i otkriti tko je odgovoran i zašto. Dok traga za odgovorima, tijela mrtvih pružaju joj tragove. Dokaz je, u principu, u tijelu. A zahvaljujući jedinstvenoj mješavini pameti, instinkta i uskladištenoga medicinskog znanja, čita tijela kao nitko drugi. U svojoj je novoj karijeri već stekla reputaciju osobe koja se ruga konvencijama i briše granice između Ureda patologa i policije.Meganina šefica dr. Kate Murphy (Jeri Ryan) do određene mjere ima razumijevanja. Kao prva glavna philadelphijska patologinja, Kate nije došla do te pozicije a da i sama nije stala na pokoji žulj. Meganin je partner medicinski istražitelj Peter Dunlop (Nic Bishop). Taj bivši murjak ne ustručava se reći joj neugodnu istinu o njezinu radnom stilu. Česti su kontakti na poslu i s dr. Ethanom Grossom (Geoffrey Arend), čije je dječačko i štrebersko ponašanje Megan simpatično, kao i sa zamjenikom glavnog patologa dr. Curtisom Brumfieldom (Windell D. Middlebrooks). Curtis upravo Megan stalno pokušava dokazati svoje medicinske vještine. Detektiv Bud Morris (John Carroll Lynch) murjak je staroga kova i Meganin mu je rad u stilu Sherlocka Holmesa nesnosan, ali ne može poreći da je učinkovita. Njegova partnerica detektivka Samantha Baker (Sonja Sohn) nadobudna je i bistra. Ima tiho poštovanje prema Meganinim informacijama, čak i ako to nije slučaj kod njezina partnera.Smrt je životna činjenica. Ironija je u tome da je smrt donijela novi život Megan Hunt. Dok istražuje što se dogodilo njezinim pacijentima, doznaje da su joj njihovi životi i lekcije koje sadržavaju na neki način ostali u nasljeđe da bi iz njih naučila ono što može pa to primijenila na vlastito osobno putovanje iskupljenja i oprosta. Megan je zauzvrat odlučna u namjeri da im pruži pravdu.

O glumcima:

DANA DELANY
dr. Megan Hunt

Dana Delany diplomirala je na Wesleyan Universityju, zatim je napustila rodni Stamford u Connecticutu i otišla u New York brusiti vještine u dnevnome televizijskom programu i kazalištu. Glumila je na Broadwayu, a zatim se preselila u Los Angeles. Ostavila je traga kao vojna medicinska sestra Colleen McMurphy u hvaljenoj seriji 'Kineska plaža', za koju je dobila dvije nagrade Emmy. Zadnje tri sezone utjelovila je Katherine Mayfair u hit-seriji 'Kućanice'. Delany se pojavila u brojnim filmovima, uključujući 'Legendarni Tombstone', 'Podstanarka', 'Tihi spavač', 'Mjesec iza Paradora' i 'Almost You'.Na televiziji je Delany dovršila dvodijelnu epizodu u seriji 'Castle'. Od ostalih televizijskih uloga tu su 'Presidio Med', 'Pasadena' i 'Dani straha' s Timothyjem Huttonom. Delany je producirala i glumila u telefilmu 'Konačni izazov', utemeljen na romanu njujorške tužiteljice za seksualne zločine Linde Fairstein. Od 1996. Delany daje glas Lois Lane u WB-ovim animiranim serijama 'Superman', 'The Batman/Superman Adventures', 'Liga pravednika' i, u skorije vrijeme, 'Batman'.


JERI RYAN
dr. Kate Murphey

Jeri Ryan počela je glumačku karijeru gostujućim ulogama u hit-televizijskim serijama kao što su 'Melrose Place', 'Matlock', 'The Sentinel' te stalnom ulogom u seriji 'Dark Skies'. Proslavila se kad je dobila ulogu borga Sedma od Devet, oslobođenog od kolektiva u znanstvenofantastičnoj seriji 'Zvjezdane staze: Voyager'. Ryan se poslije pridružila glumačkoj ekipi serije 'Školske tajne' kao Ronnie Cooke, što je uloga koju je producent serije David E. Kelley napisao baš za nju. Također je imala ponavljajuću ulogu kao Charlotte Morgan u seriji 'O. C.', a gostujuću ulogu u seriji 'Bostonsko pravo'. Ryanine filmske uloge uključuju 'K vragu i ljubav' te 'Dracula 2000' s Gerardom Butlerom.


GEOFFREY AREND
dr. Elliot Gross

Geoffrey Arend rođen je i odrastao u New Yorku, a glumiti je počeo u veoma mladoj dobi. Diplomirao je na njujorškoj LaGuardia High School of Music and Art & the Performing Arts 1996., a zatim studirao kazalište i glumu na Carnegie Mellonu, Tisch School of the Arts na NYU-u i prestižnoj Royal Academy of Dramatic Art (RADA) u Londonu. Arend je u svojoj prvoj filmskoj ulozi glumio studenta kojega uhvate zbog droge u kultnoj komediji iz 2001. 'Super murjaci', a nakon te prekretničke uloge stalno je radio na televiziji, u kazalištu i na filmu. Nedavno je završio snimanje zadnjega projekta M. Night Shyamalana za Universal Pictures 'The Night Chronicles: Devil'. Drugi filmovi u kojima je glumio uključuju '(500) Dana ljubavi' s Josephom Gordon-Levittom i Zooey Deschanel, 'American Carol', 'Garden State' i 'Specijalci'.


WINDELL D. MIDDLEBROOKS
dr. Curtis Brumfield

'Tijelo je dokaz' predstavlja prvu redovitu ulogu Windella Middlebrooksa u nekoj seriji, ali on je već jedno od najprepoznatljivijih lica na televiziji gdje portretira genijalnog i voljenog dostavljača piva Miller High Life u njihovim reklamama. Rođen je i odrastao u Ft. Worthu u Teksasu i utjelovljuje duh vrijednoga običnoga čovjeka – inspiracija za uloge su mu njegov djed i ujaci, njegovi životni uzori.Ovaj je klasično obrazovani glumac trenutačno fokusiran na svoju glumačku karijeru. Prije serije 'Tijelo je dokaz' Middlebrooks je imao ponavljajuće uloge u brojnim televizijskim serijama, uključujući 'Stažiste', 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji', 'Suite Life on Deck' i 'Weekends at the D. L.'. Također je ostvario gostujuće uloge u serijama kao što su 'Svita' i 'Parks & Recreation'.


JOHN CARROLL LYNCH
detektiv Bud Morris

John Carroll Lynch rođen je u Boulderu u Coloradu, a prvih je osam godina profesionalne karijere proveo kao član glumačke družine kazališta Guthrie iz Minneapolisa s ulogama u više od 30 produkcija. Njegova nadarenost i senzibilnost srednjega zapada pomogli su mu da dobije prvu glavnu filmsku ulogu kao Norm, patkama opsjednuti suprug Francis McDormand u Oscarom nagrađenom filmu braće Coen 'Fargo'. Otada Lynch radi stalno na filmu, televiziji i u kazalištu. Na malom se ekranu Lynch pojavio u mnogim serijama u stalnim i povremenim ulogama te miniserijama, uključujući 'Carnivàle', 'Grad uragana', 'Velika ljubav', 'Kako uspjeti u Americi' i 'Od Zemlje do Mjeseca'. Lynch ima više od 40 filmskih uloga, a radio je, između ostaloga, s redateljima kao što su Miguel Arteta, Mick Jackson i Albert Brooks, a moglo ga se vidjeti u kinima u trileru Martina Scorsesea 'Otok Shutter'. Također je viđen u 'Gran Torinu' Clinta Eastwooda, 'Zodijaku' Davida Finchera i 'Izgubljeno u nepovrat'.

 


 Tagovi