novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Teški zločini, 2. sezona

teški zločini 2 sezona
,
hr_HR

PON - PET 17.50

(Major Crimes), SAD, 2013., kriminalistička serija
2. sezona, 19 epizoda

Izvršni producenti: James Duff, Greer Shephard, Michael M. Robin

Glume:

Mary McDonnell - kapetanica Sharon Raydor
G.W. Bailey - poručnik Louie Provenza
Tony Denison -  poručnik Andy Flynn
Michael Paul Chan - poručnik Mike Tao
Raymond Cruz - detektiv Julio Sanchez
Phillip P. Keene - Buzz Watson
Kearran Giovanni - detektivka Amy Sykes
Graham Patrick Martin - Rusty Beck

Doma TV donosi drugu sezonu kriminalističke serije koja je proglašena najboljom novom kabelskom serijom 2012. godine. Detektivi u Odjelu za teške zločine navikavaju se na novu kapetanicu koja je odlučna poboljšati efikasnost svojega tima, a u novoj sezoni svi će se suočiti s osobnim i profesionalnim izazovima dok rade na rješavanju novih, još zahtjevnijih zločina.

 

O seriji:

Serija 'Teški zločni' istražuje načine na koje policija i tužiteljstvo surađuju i grade čvrsti slučaj koji će dovesti do osumnjičenikova priznanja, nagodbe ili osude. Detektivi u Odjelu za teške zločine polako se prilagođavaju novoj šefici, kapetanici Sharon Raydor (Mary McDonnell). Za razliku od prijašnjeg šefa, Raydor je odlučna voditi Odjel timskim pristupom te dijeliti zasluge sa svojim suradnicima. Međutim, Raydorin najteži zadatak bio je steći potpuno povjerenje svojih detektiva, koji uključuju poručnika Provenzu (G.W. Bailey), veterana Odjela koji teško prihvaća naredbe od nekoga koga smatra manje upućenim od sebe. Tim također čine poručnik Andy Flynn (Tony Denison) koji je strastven prema svojem poslu, ali katkad ga omete prijateljstvo s Provenzom, poručnik Mike Tao (Michael Paul Chan), prava osoba za tehnologiju koja svojom stručnošću rješava zločine, detektiv Julio Sanchez (Raymond Cruz), dobro upućen u sukobe bandi u Los Angelesu i dobar u zastrašivanju osumnjičenika, tek pridošla detektivka Amy Sykes (Kearran Giovanni), vojna veteranka koja je nekoć radila na tajnim zadacima, mrtvozornik dr. Morales (Jonathan Del Arco) koji sarkazmom podiže raspoloženje u prostoriji za obdukcije, i zapovjednik Russell Taylor (Robert Gossett) koji pomaže odjelu s mnogim slučajevima, često se obraća novinarima i pokazao se kao veliki saveznik u zatvaranju slučajeva. Također je ondje i Buzz Watson (Phillip P. Keene), tehničar u sobi s elektronikom i snimatelj sve dokumentacije s mjesta zločina za Odjel za teške zločine.
Na početku druge sezone, tim odmah nailazi na dosad najfascinantnije i najzahtjevnije zločine, uključujući ubojstvo supruge poznatog filmskog producenta, navodno samoubojstvo i automobilsku utrku koja je dovela do trostrukog ubojstva. I baš kad se čini da se tim prilagodio lanjskoj promjeni na čelu Odjela, zamjenica okružnog tužitelja Emma Rios (Nadine Velasquez) dovodi u pitanje Raydorine namjere i potresa odjel. Rastrgani između moralno ispravnog i zakona, Raydor i njezin tim suočavaju se s osobnim i profesionalnim izazovima dok rade na rješavanju zločina.

 

Nagrade i nominacije:

• IMAGEN FOUNDATION AWARDS
- 2015. – nominacija u kategoriji najbolje dramske TV serije

• PRISM AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju epizodu dramske serije koja prikazuje zloporabu narkotika ('Letting it Go')

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju televizijsku seriju


O glumcima:

MARY McDONNELL
(kapetanica Sharon Raydor)

McDonnell je poznata po radu na filmu, televiziji i u kazalištu. Prvi je put nominirana za nagradu Oscar za sporednu glumicu za ulogu bjelkinje koju su odgojili Sijuksi u 'Plesu s vukovima' Kevina Costnera. Za tu je ulogu nominirana i za Zlatni globus. Nominirana je za Oscar za najbolju glumicu i za Zlatni globus i za utjelovljenje paraplegične zvijezde sapunica u kritički hvaljenom filmu 'Zlatna ribica' Johna Saylesa. Njezina bogata filmografija obuhvaća kultni hvaljeni film 'Donnie Darko' s Jakeom Gyllenhaalom, 'Nolu' 'Dan nezavisnosti' s Billom Pullmanom i Willom Smithom, 'Blue Chips', 'Uhode' s Robertom Redfordom, Sidneyjem Poitierom i Benom Kingsleyjem, 'Crni ponedjeljak' i 'Vrisak 4'.
McDonnell je naširoko hvaljena za ulogu predsjednice Laure Roslin u nagrađivanoj seriji 'Battlestar Galactica'. Također je nominirana za Emmy za gostujuću ulogu u seriji 'Hitna služba'. Na televiziji smo je gledali i u adaptaciji drame Arthura Millera 'The American Clock', seriji 'High Society' i kritički hvaljenim TV-filmovima, a glumila je i u 'Uvodu u anatomiju'.

G. W. BAILEY
(poručnik Provenza)

Bailey se može pohvaliti s četiri desetljeća karijere u kojoj je stvorio niz nezaboravnih i osebujnih likova. Rodom Teksašanin, Bailey je započeo studij na Texas Tech Universityju i započeo profesionalnu karijeru na prestižnom Actors Theatre of Louisville. Nakon dolaska u Los Angelesu Bailey se pojavio u nizu gostujućih uloga u serijama, a nastavio je i s radom u kazalištu. Gledali smo ga u serijama kao što su 'MASH', 'The Jeff Foxworthy Show' i 'St. Elsewhere'.
Baileyjeva filmska karijera započela je s 'Policijskom akademijom', a procvjetala ulogama u filmovima kao što su 'Mannequin', 'Provalnica' i 'Rustlerova rapsodija'. Vratio se na studij sredinom 1990-ih i diplomirao na Texas State Universityju. Baileyjeva istinska strast njegova je uloga predsjednika zaklade Sunshine Kids Foundation, neprofitne organizacije posvećene djeci oboljeloj od raka.

TONY DENISON
(poručnik Andy Flynn)

Denison je na televiziji debitirao u kritički hvaljenoj seriji 'Kriminalističke priče'. Za ulogu Raya Luce dobio je niz pohvala, uključujući i priznanje časopisa Time za najboljeg televizijskog negativca 1980-ih. Denison se otad pojavio u više od dvadeset filmova, uključujući 'Art of Revenge', 'Deadly' i 'Little Vegas'.
Također je skupio impresivan niz televizijskih nastupa u serijama kao što su 'CSI', 'Zločinački umovi', 'Bostonsko pravo', 'JAG', 'Zaboravljen slučaj', 'O. C.', 'Hitna služba' i 'Čarobnice'. Gledali smo ga i u ulogama u dramskim serijama 'Zakon braće' te u stalnoj ulozi u ESPN-ovoj seriji 'Playmakers'.
Denison je posvećen pomaganju drugima kad god je moguće i daruje svoje slobodno vrijeme zakladi Sunshine Kids Foundation koja ostvaruje snove kronično oboljelim i nepokretnim mladim ljudima, a vodi je druga zvijezda serije, G. W. Bailey.

MICHAEL PAUL CHAN
(poručnik Mike Tao)

Chan je odrastao u Richmondu u Kaliforniji, a prije nego što je postao glumac, svirao je u nekoliko rock-bendova. Iza sebe ima više od 300 epizoda serija i 35 igranih filmova, uključujući 'Probuđenu savjest' s Alom Pacinom i Russellom Croweom, 'Zanimanje špijun' s Robertom Redfordom i Bradom Pittom, 'Čuvar zakona', 'Dan ludila' te kritički hvaljenu adaptaciju 'Klub sretnih žena'. Radio je pod redateljskom palicom legendarnih filmaša Michaela Manna u 'Kradljivcu' i 'Robbery Homicide Divisionu'.
Na televiziji se Chan pojavio u animiranoj seriji 'The PJs' Eddieja Murphyja te je imao stalnu ulogu u hvaljenoj seriji 'Prikraćeni'. Nedavno smo ga gledali u seriji 'Kosti', a posudio je i glas u jednoj epizodi 'Simpsona'.

RAYMOND CRUZ
(detektiv Julio Sanchez)

Cruz je glumio u više od 30 igranih filmova, a na televiziji je utjelovio širok spektar likova. Njegov filmski rad uključuje uloge u filmovima 'Katastrofa' s Anne Hathaway, 'Dan obuke' s Denzelom Washingtonom, 'Osveta' s Arnoldom Schwarzeneggerom, 'Alien: Uskrsnuće' sa Sigourney Weaver i 'Neposredna opasnost' s Harrisonom Fordom.
Na televiziji smo ga gledali u više nastavaka serija 'Na putu prema dolje', 'Zovem se Earl', 'Labirint zločina', 'Odjel', '24' i 'Reži me'. Također smo ga gledali u gostujućim ulogama u nizu popularnih serija kao što su 'CSI', 'Njujorški plavci', 'Pravda za sve', 'Zvjezdane staze i 'Dosjei X'.

PHILLIP P. KEENE
(Buzz Watson)

Keene, koji tečno govori španjolski i njemački, diplomirao je povijest i povijest umjetnosti na Sveučilištu u Kaliforniji u Los Angelesu, a stekao je i pilotsku dozvolu prije nego što se odlučio posvetiti glumi uzimanjem sati poduke kod Howarda Finea i Tonyja Sepulvede. Njegovi prethodni televizijski angažmani uključuju seriju 'Home' i gostujuću ulogu u seriji 'The DA'. Na filmu je debitirao u 'Role of a Lifetime' Tonyja Alde.

KEARRAN GIOVANNI
(detektivka Amy Sykes)

Rođena u Lafayetteu u Louisiani, Giovanni je provela pola djetinjstva u srcu cajunske kulture, a ostatak formativnih godina u gradiću Katy u Teksasu. Giovanni se 2004. preselila u New York, gdje se pridružila glumačkoj ekipi 'Kralja lavova' na Broadwayju na osam mjeseci. Ovaj debi bio je tek početak, a zatim je glumila u nekoliko broadwayskih produkcija, uključujući 'Chitty Chitty Bang Bang' i 'Uhvati me ako možeš'.
Giovanni je debitirala u glavnoj ulozi kao Helene u 'Sweet Charity' i bila je nominirana za nagradu Astaire za ulogu u 'Momci i djevojke' 2009. godine. Početkom 2013. u CW-jevoj seriji 'Ljepotica i zvijer' dobila je gostujuću ulogu Mirande Bishop, odane i tajanstvene supruge policijskog kapetana Joea Bishopa.
Giovanni je aktivno uključena u zakladu Sunshine Kids Foundation koju je osnovao njezin kolega i prijatelj iz Teških zločina G. W. Bailey.

GRAHAM PATRICK MARTIN
(Rusty Beck)

Martin je rođen u Thibodauxu u Louisiani. U dobi od osam godina pohađao je ljetni kamp French Woods Festival of the Performing Arts u Hancocku u New Yorku, gdje je i započeo svoju glumačku karijeru. Otada je nastupio u više od 25 mjuzikala i predstava. 2003. Martin je dobio prvu svoju profesionalnu kazališnu ulogu u predstavi 'Mrs. Bob Cratchit’s Wild Christmas Binge' za koju je nominiran za najbolju dječju izvedbu za Big Easy Awards 2004. Martin se preselio u New York 2005., gdje se s kazališta preusmjerio na film i televiziju. Početni rad na reklamama ubrzo je dovelo do gostujuće uloge u seriji 'Zakon i red: Zločinačke namjere'. Istodobno je pohađao umjetničku srednju školu. Nakon što je proširio svoj životopis, Martin se seli na zapad 2007. i na prvoj audiciji u Los Angelesu dobiva stalnu ulogu u humorističnoj seriji 'The Bill Engvall Show'. Martina smo gledali u gostujućim ulogama u brojnim serijama, uključujući 'Završni udarac', 'Ljubavni ugriz', 'iCarly' i 'Jonas'. Također se pojavio u nekoliko nezavisnih filmova. Martin također glumi preminulog sina Anne Nicole Smith u 'The Anna Nicole Story' Gledali smo ga i u posljednje tri sezone humoristične hit-serije 'Dva i pol muškarca' s Charliejem Sheenom i Ashtonom Kutcherom.

 

Seriju 'Teški zločini' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u! Više o drugoj sezoni saznajte ovdje.

 

 

 

 Tagovi