Teški zločini, 2. sezona

teški zločini 2 sezona
,
hr_HR

PON - PET 17.35

(Major Crimes), SAD, 2013., kriminalistička serija
2. sezona, 19 epizoda

Izvršni producenti: James Duff, Greer Shephard, Michael M. Robin

Glume:

Mary McDonnell - kapetanica Sharon Raydor
G.W. Bailey - poručnik Louie Provenza
Tony Denison -  poručnik Andy Flynn
Michael Paul Chan - poručnik Mike Tao
Raymond Cruz - detektiv Julio Sanchez
Phillip P. Keene - Buzz Watson
Kearran Giovanni - detektivka Amy Sykes
Graham Patrick Martin - Rusty Beck

Doma TV donosi drugu sezonu kriminalističke serije koja je proglašena najboljom novom kabelskom serijom 2012. godine. Detektivi u Odjelu za teške zločine navikavaju se na novu kapetanicu koja je odlučna poboljšati efikasnost svojega tima, a u novoj sezoni svi će se suočiti s osobnim i profesionalnim izazovima dok rade na rješavanju novih, još zahtjevnijih zločina.

 

O seriji:

Serija 'Teški zločni' istražuje načine na koje policija i tužiteljstvo surađuju i grade čvrsti slučaj koji će dovesti do osumnjičenikova priznanja, nagodbe ili osude. Detektivi u Odjelu za teške zločine polako se prilagođavaju novoj šefici, kapetanici Sharon Raydor (Mary McDonnell). Za razliku od prijašnjeg šefa, Raydor je odlučna voditi Odjel timskim pristupom te dijeliti zasluge sa svojim suradnicima. Međutim, Raydorin najteži zadatak bio je steći potpuno povjerenje svojih detektiva.

Nagrade i nominacije:

• IMAGEN FOUNDATION AWARDS
- 2015. – nominacija u kategoriji najbolje dramske TV serije

• PRISM AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju epizodu dramske serije koja prikazuje zloporabu narkotika ('Letting it Go')

• ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju televizijsku seriju


O glumcima:

MARY McDONNELL
(kapetanica Sharon Raydor)

McDonnell je poznata po radu na filmu, televiziji i u kazalištu. Prvi je put nominirana za nagradu Oscar za sporednu glumicu za ulogu bjelkinje koju su odgojili Sijuksi u 'Plesu s vukovima' Kevina Costnera. Za tu je ulogu nominirana i za Zlatni globus. Nominirana je za Oscar za najbolju glumicu i za Zlatni globus i za utjelovljenje paraplegične zvijezde sapunica u kritički hvaljenom filmu 'Zlatna ribica' Johna Saylesa. Njezina bogata filmografija obuhvaća kultni hvaljeni film 'Donnie Darko' s Jakeom Gyllenhaalom, 'Nolu' 'Dan nezavisnosti' s Billom Pullmanom i Willom Smithom, 'Blue Chips', 'Uhode' s Robertom Redfordom, Sidneyjem Poitierom i Benom Kingsleyjem, 'Crni ponedjeljak' i 'Vrisak 4'.

G. W. BAILEY
(poručnik Provenza)

Bailey se može pohvaliti s četiri desetljeća karijere u kojoj je stvorio niz nezaboravnih i osebujnih likova. Rodom Teksašanin, Bailey je započeo studij na Texas Tech Universityju i započeo profesionalnu karijeru na prestižnom Actors Theatre of Louisville. Nakon dolaska u Los Angelesu Bailey se pojavio u nizu gostujućih uloga u serijama, a nastavio je i s radom u kazalištu. Gledali smo ga u serijama kao što su 'MASH', 'The Jeff Foxworthy Show' i 'St. Elsewhere'.

TONY DENISON
(poručnik Andy Flynn)

Denison je na televiziji debitirao u kritički hvaljenoj seriji 'Kriminalističke priče'. Za ulogu Raya Luce dobio je niz pohvala, uključujući i priznanje časopisa Time za najboljeg televizijskog negativca 1980-ih. Denison se otad pojavio u više od dvadeset filmova, uključujući 'Art of Revenge', 'Deadly' i 'Little Vegas'.
Također je skupio impresivan niz televizijskih nastupa u serijama kao što su 'CSI', 'Zločinački umovi', 'Bostonsko pravo', 'JAG', 'Zaboravljen slučaj', 'O. C.', 'Hitna služba' i 'Čarobnice'.

MICHAEL PAUL CHAN
(poručnik Mike Tao)

Chan je odrastao u Richmondu u Kaliforniji, a prije nego što je postao glumac, svirao je u nekoliko rock-bendova. Iza sebe ima više od 300 epizoda serija i 35 igranih filmova, uključujući 'Probuđenu savjest' s Alom Pacinom i Russellom Croweom, 'Zanimanje špijun' s Robertom Redfordom i Bradom Pittom, 'Čuvar zakona', 'Dan ludila' te kritički hvaljenu adaptaciju 'Klub sretnih žena'. Radio je pod redateljskom palicom legendarnih filmaša Michaela Manna u 'Kradljivcu' i 'Robbery Homicide Divisionu'.

RAYMOND CRUZ
(detektiv Julio Sanchez)

Cruz je glumio u više od 30 igranih filmova, a na televiziji je utjelovio širok spektar likova. Njegov filmski rad uključuje uloge u filmovima 'Katastrofa' s Anne Hathaway, 'Dan obuke' s Denzelom Washingtonom, 'Osveta' s Arnoldom Schwarzeneggerom, 'Alien: Uskrsnuće' sa Sigourney Weaver i 'Neposredna opasnost' s Harrisonom Fordom.

PHILLIP P. KEENE
(Buzz Watson)

Keene, koji tečno govori španjolski i njemački, diplomirao je povijest i povijest umjetnosti na Sveučilištu u Kaliforniji u Los Angelesu, a stekao je i pilotsku dozvolu prije nego što se odlučio posvetiti glumi uzimanjem sati poduke kod Howarda Finea i Tonyja Sepulvede. Njegovi prethodni televizijski angažmani uključuju seriju 'Home' i gostujuću ulogu u seriji 'The DA'. Na filmu je debitirao u 'Role of a Lifetime' Tonyja Alde.

KEARRAN GIOVANNI
(detektivka Amy Sykes)

Rođena u Lafayetteu u Louisiani, Giovanni je provela pola djetinjstva u srcu cajunske kulture, a ostatak formativnih godina u gradiću Katy u Teksasu. Giovanni se 2004. preselila u New York, gdje se pridružila glumačkoj ekipi 'Kralja lavova' na Broadwayju na osam mjeseci. Ovaj debi bio je tek početak, a zatim je glumila u nekoliko broadwayskih produkcija, uključujući 'Chitty Chitty Bang Bang' i 'Uhvati me ako možeš'.

GRAHAM PATRICK MARTIN
(Rusty Beck)

Martin je rođen u Thibodauxu u Louisiani. U dobi od osam godina pohađao je ljetni kamp French Woods Festival of the Performing Arts u Hancocku u New Yorku, gdje je i započeo svoju glumačku karijeru. Otada je nastupio u više od 25 mjuzikala i predstava. 2003. Martin je dobio prvu svoju profesionalnu kazališnu ulogu u predstavi 'Mrs. Bob Cratchit’s Wild Christmas Binge' za koju je nominiran za najbolju dječju izvedbu za Big Easy Awards 2004.

 

Seriju 'Teški zločini' pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o drugoj sezoni saznajte ovdje.

 

 

 

 Tagovi