Supergirl, 9. - 13. travnja

supergirl - 1
,
hr_HR

Supergirl ili Kara Zor-El u prihvaća svoje nadljudske sposobnosti i postaje napokon prava heroina kakva je željela biti od dolaska na Zemlju.

2. sez., 16. ep. - 9. travnja

Dolaze Daxamci i zahtijevaju da ljudi predaju Mon-Ela. On se sam predaje. Kara ga prati i tada saznaje da je on princ Daxama. Na brodu koji je došao po njega njegovi su roditelji koji žele da on vodi svoj narod u ponovnoj izgradnji Daxama. Kara je ljuta zato što joj je Mon-El lagao. On joj se ispriča, ali to kod nje nema odjeka. Ona prekida s njim i od njegovih roditelja traži da napuste njega i Zemlju. Winn i Lyra provale u muzej umjetnosti tek toliko da vide kako im to ide. Poslije Maggie uhiti Winna jer je nestala jedna slika. Alex uvjeri Maggie da im da 24 sata da dokažu Winnovu nevinost. Nađu i uhite Lyru čiji brat Bastian duguje veliku svotu šverceru Mandraxu. Ona je ukrala sliku da bi platila Bastianov dug. DEO i Čuvar zajednički hvataju Mandraxa, a Winn oprašta Lyri što je bila neiskrena. DEO je uhvatio novog izvanzemaljca koji hipnotizira Karu i bježi na Zemlju-1. Kara se probudi u halucinaciji u kojoj je barska pjevačica.

2. sez., 17. ep. - 10. travnja

Karu napadaju lovci na izvanzemaljce. Mon-El sumnja da iza toga stoje njegovi roditelji u nadi da će on otići sa Zemlje kad Kara umre. Sumnja je potvrđena kad J'onn telepatski ispita jednog od lovaca. Kara predlaže da se ona i Mon-El sastanu s Rheom, njegovom majkom, i nagovore je da se predomisli. Ali Rhea ih ne želi ni saslušati i pokuša Karu ubiti kriptonitom pa Mon-El pristaje na odlazak da bi je spasio. Unatoč naredbi predsjednice Marsdin, J'onn pomaže Kari da spasi Mon-Ela s roditeljskog broda i nakon žestoke bitke kralj Lar Gand dopušta Mon-Elu da ostane na Zemlji. Otkriva se da je Marsdinova izvanzemaljka. Rhea ubija Lar Ganda i zaklinje se da će se vratiti na Zemlju po Mon-Ela. Nakon susreta s bivšom Maggienom djevojkom Alex saznaje da joj Maggie nije rekla da ju je varala i to je uvod u otvoreni razgovor u kojem Alex traži od Maggie da joj oda sve svoje tajne.

2. sez., 18. ep. - 11. travnja

Lena poziva Karu na konferenciju za medije koju drži njezin bivši dečko Jack Spheer. On predstavlja biomax, novu nanobotsku tehnologiju koja će izliječiti sve ljudske bolesti. Nakon konferencije Kari prilazi čovjek i kaže joj da su pokusi za biomax bili lažni, ali nanoboti ga ubiju prije nego što je uspio to elaborairati. Kara i Mon-El stižu nepozvani na večeru Lene i Jacka i kradu karticu za Jackov ured. Ondje otkrivaju snimke na kojima Jack sam sebi daje biomax. Lena pokazuje snimku Jacku i on priznaje da si je ubrizgavao biomax, a nuspojava je gubitak slobodne volje pa svatko može upravljati njime uz pomoć nanobota. Kara dolazi u pomoć Leni, ali kad je zarobe nanoboti, Lena ih mora isključiti i time ubije Jacka. Snapper obeća da će ponovno zaposliti Karu ako mu preda priču o nanobotima. Lenu posjećuje Rhea. Winn diovodi Lyru u ekipu.

2. sez., 19. ep. - 12. travnja

Alex otima osoba koja zahtijeva oslobođenje Petera Thompsona, čovjeka koji služi doživotni zatvor. Otmičar je Rick Malverne, Thompsonov sin i davni prijatelj Danversovih koji je odavno otkrio Karin drugi identitet. Rick je uhvaćen i odveden u DEO, lokacija Alexina zatvora poznata je i Kara juri da je spasi. Ali tada se aktivira zamka i voda počinje prodirati u Alexinu ćeliju. Iako Kara odbija pregovarati s Rickom, Maggie pokušava izvući Thompsona iz zatvora. Ipak, Kara uspije spasiti Alex. J'onn odluči izbrisati Rickovo sjećanje. Rhea daje Leni nacrte za napravu koja prenosi materiju. Lena shvaća da je Rhea izvanzemaljka, ali je Rhea ipak uvjeri da nastavi surađivati s njom.

2. sez., 20. ep. - 13. travnja

Jamesa obeshrabri spoznaja da se oni kojima on pomaže boje njega. DEO istražuje slučaj žene koja svojim telekinetičkim moćima izaziva razaranje. James pronalazi svog sina Marcusa koji ne želi razgovarati ni s kim osim s Jamesom. Uz Rheinu potporu Lena završava transporter materije koji Rhea aktivira i uzrokuje da Marcus svojim moćima gotovo uništi ured. Poslije DEO otkriva umiješanost Lene i Rhee kao i to da je napad Marcusove majke, žene s kinetičkim moćima, bio nenamjeran. Kara, J'onn i Mon-El pokušaju ugasiti transporter, ali ne uspiju. U sukobu s majkom Mon-El oklijeva kad je treba ubiti. Transporter donese veliku flotu daxamskih brodova za invaziju Zemlje koja će postati Novi Daxam. Rhea teleportira sebe, Mon-Ela i Lenu na svoj brod.

Epizode serije 'Supergirl' gledajte od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!Tagovi