Smrtonosni ulov, 11. - 12. kolovoza

img placeholder
,
hr_HR

Reality serija 'Smrtonosni ulov' gledatelje upoznaje s najopasnijim poslom na planeti: lovom na rakove na zaleđenom aljaškom Beringovu moru.

5. sez., 10. - 11. ep. - 11. kolovoza

Treći je tjedan lova na snježnu rakovicu. Zbog napornog radnog vremena i loših uvjeta lovci na rakove već se okreću jedni protiv drugih. Između jednoga kapetana i sigurnosti luke ispriječio se led koji lomi brodove. Na Northwesternu zbog ljute hladnoće Junior pokazuje znakove naprezanja. A na Wizardu, kapetan Keith još se oporavlja od naknadnih posljedica čudovišnog vala koji mu je prebio posadu. Na Time Banditu rakovi pužu po palubi, no jedan stari mornar želi otpuzati s njega. Mora jada okružuje flotu, a sezona nije ni na pola puta.

Arktičko ledeno polje, veliko 650 tisuća kvadratnih kilometara, juri prema jugu i guta lovišta na rakove 1,5 kilometar na sat. Kapetani se suočavaju s velikom kockom: hoće li se baciti na ledene, bogate vode na sjeveru ili će igrati na sigurno na izlovljenim južnim lovištima. Nakon što se nekim kapetanima posreći, kreće utrka do luke u St. Paulu. No premda su im tvornice na vidiku, flota rakolovaca nađe se pred novim izazovom koji bi mogao ugroziti vrijednost obilja ulovljenih rakova. Led je zatvorio luku St. Paul! Kapetani će se morati boriti svim snagama kako bi se probili do obale.

5. sez., 12. - 13. ep. - 12. kolovoza

Dobrano u sezoni, svaki se kapetan suočava s vlastitim paklom. Na nekim su brodovima smrznuti rakovi, smrznuta oprema i smrznuta luka ohladili srca čak i najžilavijih ribara. Na Corneliji Marie, kapetan Phil kocka se s novom teorijom da mjehurići zraka na površini vode znače da rakovi prde u dubini. Na Time Banditu, kapetan Andy ulazi u luku St. Paul, koja je sad dovoljno zaleđena da se po njoj hoda. Teški pušač Sig Hansen pokušava se izliječiti od te ovisnosti. Kad ih pogodi snažna oluja, svoj stres iskali na posadi. Na Wizardu, kapetan Keith traži odgovor od svog novaka: Misliš li raditi ili odlaziš? U ovoj sezoni rakove plaćaju glavoboljama, no uzburkano more i nadolazeće ledeno polje mogli bi dodatno pogoršati stvari.

Kad posada načuje da je ulov kod ledenog polja sjajan, kreće utrka do kraja svijeta! Dva se ega sudare kad se Keith i Phil sukobe oko lovnog teritorija. Kapetanu Incentivea Harryju dosta je razderanih rakova punih nametnika na jugu pa se suočava sa svojim strahovima i kreće na sjever prema zaleđenim vodama. Za to vrijeme Northwesternu, Sig dovodi svoju posadu i sebe do ruba ludila besanim 38-satnim neprestanim radom. Pakleni radni sati i nestale vrše, putovanje do dalekoga sjevera gurnut će te ljude preko ruba.

Seriju 'Smrtonosni ulov' ne propustite pratiti u subotu na Domi TV.Tagovi