.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Sljedbenici, 6. - 10. studenog

Sljedbenici 03
,
hr_HR

Napeta kriminalistička serija prati akciju koja počinje kad ozloglašeni serijski ubojica Joe Carroll (Purefoy) pobjegne iz zatvora u kojemu služi smrtnu kaznu.

3. sez., 1. - 2. ep. - 6. studenog

Jednu godinu nakon završetka druge sezone Joe Carroll čeka izvršenje smrtne kazne. Ryan se pokušava okrenuti budućnosti i u vezi je sa ženom po imenu Gwen. Nakon što FBI otkrije tri tijela u hotelskoj sobi s porukom „Ryan Hardy laže“, on saznaje da se Mark Gray opet pojavio. Zabrinut je za Gweninu sigurnost i pokušava raskinuti njihovu vezu, ali ona to ne prihvaća. Saznaju da Mark sada ima sljedbenike i da oni kopiraju poprišta zločina u kojima su poginuli članovi Markove obitelji.

Markovi sljedbenici otet će FBI-eva agenta Jeffreyja Clarkea i pokušati ubiti njegovu ženu Annu. Nakon toga Mark će kontaktirati s FBI-em i dati im rok do 20.00 da kažu istinu o tome što se dogodilo Lily Gray. Ryan neće posjetiti Joea u zatvoru, nego dr. Arthura Straussa kako bi saznao više o Andrewu i njegovim motivima. Nakon što Jeffrey pobjegne od Markovih sljedbenika, kontaktirat će s Ryanom, a FBI će locirati poziv i saznati da dolazi iz Readinga u Pennsylvaniji. Jeffrey je ponovno uhvaćen i prisiljen na priznanje o FBI-evu protuzakonitu ponašanju pod prisilom uživo na internetu. Ryan, Max i Weston pronaći će njegovo tijelo u sanduku.

3. sez., 3. - 4. ep. - 7. studenog

Ryan odlazi na konferenciju za medije poreći sve optužbe koje je iznio Clark. Objašnjava izvjestiteljima da je Clarkeovo priznanje iznuđeno pod prisilom i da su za njegovu smrt odgovorni Mark Gray i njegovi sljedbenici. Kyle i Daisy pomišljaju na to da prestanu slijediti Marka nakon što Ryan u medijima objavi njihove skice i pozove ih na razgovor. Kyle i Daisy sastat će se s Juliannom koja im govori da trebaju ostati s Markom i daje im dosje o Max Hardy u kojem se nalaze njezina adresa i šifre sigurnosnih alarma. U međuvremenu Mark otme dvoje izvjestitelja; jednog ubije, a drugu prisili na intervju s njim kako bi mogao ispričati svoju stranu priče. Kad izvjestiteljica pokuša pobjeći, Daisy je ubija. Ryan, Max i Weston saznat će da se čovjek odgovoran za Clarkeovo ubojstvo zove Neil i pronalaze ga uz pomoć njegova oca koji boluje od demencije i nosi GPS lokator. Neil poteže svoj pištolj na Ryana, ali Max ga ubije. Iste večeri Kyle i Daisy postavljaju kamere u Maxin stan.

Mark i njegovi sljedbenici napadaju vatrogasnu postaju i ubijaju sve prisutne. Sutradan Daisy i Kyle slučajno FBI dovode do Marka ne znajući da ih je snimila kamera. Mark uspijeva pobjeći i očajnički zove Daisy koja ignorira njegove pozive pa on počinje pomišljati da je ona pomagala FBI-u. Nakon pretraživanja kuće, Ryan, Max i Weston shvaćaju da je Daisyna i Kyleova sljedeća žrtva kći suca koji je povezan sa Straussovim suđenjem. Odlaze na sveučilište gdje saznaju da su je Kyle i Daisy odveli na krov i da je kane baciti s njega da bi se sve doimalo kao pokušaj samoubojstva. Daisy napada Westona, ali on je ubrzo spašen, a dok je Ryan spašavao djevojku, uspio je Kylea pogoditi u rame. Shvativši da je Kyle teško ozlijeđen, Daisy zove Marka upomoć i dobiva adresu na koju mora otići.

3. sez., 5. - 6. ep. - 8. studenog

Ryan dolazi do spoznaje da se svim dosadašnjim događajima isključivo pokušavalo diskreditirati FBI kako bi se utjecalo na ishod Straussova suđenja. Daisy i ozlijeđeni Kyle ponovno su ujedinjeni s Markom, ali njihov je glavni cilj sigurno pobjeći od njega. Mark shvaća da su ga Kyle i Daisy samo iskorištavali. Sljedeća Kyleova i Daisyna meta jest izvjestiteljica Carrie Cooke koja je i ključni svjedok u suđenju. Carrie je oteta i ubijena te se optužnica protiv Straussa zbog toga odbacuje. FBI pronalazi Kylea, ali ne uspijeva zaustaviti odbacivanje optužnice te je Strauss oslobođen. Ryan, Max i Weston bit će suspendirani ne uspiju li do jutra dokazati da je Daisy povezana sa Straussom. Daisy se sastaje sa Straussom i pokušava ga napasti kriveći ga za Kyleovu smrt. U međuvremenu FBI-ev tim pronalazi adresu i locira Daisy i Straussa. Mike ostavlja Max samu sa Straussom i odlazi u potjeru za Markom koji bježi. Daisy napada Max, a zatim oslobađa Straussa i bježi. Epizoda završava Ryanovim planom odlaska u zatvor u posjet Joeu.

Ryan posjećuje Joea Carrolla u zatvoru kako bi ga zamolio da mu pomogne naći Arthura Straussa. Joe će pristati samo ako Ryan pristane redovito ga posjećivati sve do njegova smaknuća. Joe predlaže da istraže tko su Straussovi bivši učenici i provjere kojima bi se mogao obratiti za pomoć. FBI odlazi u Beacon u New York gdje ima neobično mnogo slučajeva nestalih osoba. Mjesni šerif ne želi pomoći timu. Međutim, zamjenik je mnogo susretljiviji. U međuvremenu se Strauss skriva u kolibi u šumi gdje čeka Thea, svojeg uspješnog bivšeg učenika. Theo toplo pozdravlja Straussa, ali ga nakon toga ubija pred Daisynim očima. Ryan, Mike i šerif pronalaze kolibu, a u njoj i ubijena Straussa.

3. sez., 7. - 8. ep. - 9. studenog

Do Carrollova smaknuća preostaje još jedan tjedan, Ryan ga opet posjećuje nadajući se da će saznati tko je bio Straussov „najdraži učenik“. Joe mu govori da je Strauss sve svoje učenike držao jedne podalje od drugih da bi bili ovisni o njemu, uz nekoliko iznimki u kojima ubojice međusobno nisu znali tko su. Theo spašava Duncana Banksa i pritom ubija dvojicu američkih maršala. FBI ulazi u trag lažnim putovnicama koje su pronađene uz Straussa i povezuje ih s vladinim službenikom Luisom, ali Theo i Duncan do Luisa žele stići prije FBI-a. Max je oslobođena sumnje i smije se vratiti na posao. Tuckera je zatočio haker, a Donovan koji je zamijenio Ginu pretpostavlja da je Tucker haker i naređuje timu da ga što prije pronađe. Theo se vraća kući gdje otkriva da ima suprugu i djecu. Hardy počinje sanjati Joea.

Mike i Ryan počinju raditi na potrazi za Theom, ali u tome ih sprečava Donovan. Nakon što pronađu kuću punu Theovih stvari, saznaju da je on još vani. Prijateljica Theove supruge poziva ih na zabavu, ali pritom otkriva da je upoznata s nekim Theovim aktivnostima. Theo zbog toga ubija i nju i njezina supruga. Joe poziva Ryana na svoje smaknuće, ali Joe odbija poziv. Nakon što otkriju ubojstvo, Ryan i Mike saznaju Theovu lokaciju i njegovo pravo ime s pomoću njegove supruge. Međutim, Theo za to saznaje, ubija svoju suprugu i drogira svoju djecu. Nakon bijega kontaktira s Ryanom i zaklinje se da će mu uništiti život.

3. sez., 9. - 10. ep. - 10. studenog

Ryan i Theo se obojica vraćaju Joeu, ali iz različitih razloga. Joe obećava Ryanu informacije o Theu, ali Ryan odbija razgovarati s njim. Theo angažira bivšeg vojnika da razgovara s Joeom o informacijama o nekim kodovima koje on ima, ali Joe ubija vojnika i potajice mu uzima sunčane naočale. U međuvremenu Max i Weston traže ukradeni laptop, ali Tom ga je uništio. Mark, koji sada ima podvojenu ličnost „Lukea“ koja ga vodi, približava se Daisy. Postižu kompromis i upotrijebit će njezin laptop u FBI-u u svoju korist. Zbog svih nedavnih događaja Ryan se zamalo opet okreće alkoholu, ali uspijeva se suzdržati. Doznaje se da je Gwen trudna.

Dan je smaknuća Joea Carrolla i Ryan je odlučio osloboditi se. S pomoću sunčanih naočala koje je pretvorio u oružje, Joe ubija svoje čuvare i uzima tri taoca. Obraća se užasnutom FBI-u i zahtijeva da Ryan dođe k njemu ili će ubiti taoce. Ryan uspijeva nagovoriti Joea da oslobodi jednog taoca prije negoli je vezan lisičinama i omamljen elektrošokerom. U međuvremenu Theo dovodi svoju sestru u stan i upoznaje je sa situacijom. Hakira zatvorsku sigurnosnu mrežu i promatra Joea i Ryana. Joe prijeti da će jednom taocu iskopati oči, a Ryan priznaje da sanja Joea i da i on uživa u ubijanju. Joe prihvaća Ryana i ujedinjuje se s njim i skida mu lisičine. Ryan zatim udara Joea koji mu predaje kontrolu. Nakon što izađu iz ćelije, Theova sestra hakira sustav i oslobađa zatvorenike koji čekaju smrtnu kaznu. Ryan, dvoje talaca i Joe su svladani. Naposljetku, nakon što Ryan svlada zatvorenike, FBI upada i preuzima kontrolu. Joeovo se mučno smaknuće nastavlja, a Ryan je prisutan. Epizoda završava prizorom u kojem Ryan ispija piće u baru zamišljajući da Joe pije s njim.

Uzbudljive epizode serije 'Sljedbenici' ne propustite od ponedjeljka do petka na Domi TV!
 

 Tagovi