novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Sljedbenici, 23. - 27. travnja

img placeholder
,
hr_HR

Višestruko nagrađivana kriminalističke serija 'Sljedbenici', s dobitnikom Zlatnog globusa Kevinom Baconom u ulozi FBI-eva agenta u lovu na zloglasnog serijskog ubojicu koji se istovremeno bori i s vlastitim unutarnjim demonima.

3. sez., 6. - 7. ep. - 23. travnja

Ryan posjećuje Joea Carrolla u zatvoru kako bi ga zamolio da mu pomogne naći Arthura Straussa. Joe će pristati samo ako Ryan pristane redovito ga posjećivati sve do njegova smaknuća. Joe predlaže da istraže tko su Straussovi bivši učenici i provjere kojima bi se mogao obratiti za pomoć. FBI odlazi u Beacon u New York gdje ima neobično mnogo slučajeva nestalih osoba. Mjesni šerif ne želi pomoći timu. Međutim, zamjenik je mnogo susretljiviji. U međuvremenu se Strauss skriva u kolibi u šumi gdje čeka Thea, svojeg uspješnog bivšeg učenika. Theo toplo pozdravlja Straussa, ali ga nakon toga ubija pred Daisynim očima. Ryan, Mike i šerif pronalaze kolibu, a u njoj i ubijena Straussa.

Do Carrollova smaknuća preostaje još jedan tjedan, Ryan ga opet posjećuje nadajući se da će saznati tko je bio Straussov „najdraži učenik“. Joe mu govori da je Strauss sve svoje učenike držao jedne podalje od drugih da bi bili ovisni o njemu, uz nekoliko iznimki u kojima ubojice međusobno nisu znali tko su. Theo spašava Duncana Banksa i pritom ubija dvojicu američkih maršala. FBI ulazi u trag lažnim putovnicama koje su pronađene uz Straussa i povezuje ih s vladinim službenikom Luisom, ali Theo i Duncan do Luisa žele stići prije FBI-a. Max je oslobođena sumnje i smije se vratiti na posao. Tuckera je zatočio haker, a Donovan koji je zamijenio Ginu pretpostavlja da je Tucker haker i naređuje timu da ga što prije pronađe. Theo se vraća kući gdje otkriva da ima suprugu i djecu. Hardy počinje sanjati Joea.

3. sez., 8. - 9. ep. - 24. travnja

Mike i Ryan počinju raditi na potrazi za Theom, ali u tome ih sprečava Donovan. Nakon što pronađu kuću punu Theovih stvari, saznaju da je on još vani. Prijateljica Theove supruge poziva ih na zabavu, ali pritom otkriva da je upoznata s nekim Theovim aktivnostima. Theo zbog toga ubija i nju i njezina supruga. Joe poziva Ryana na svoje smaknuće, ali Joe odbija poziv. Nakon što otkriju ubojstvo, Ryan i Mike saznaju Theovu lokaciju i njegovo pravo ime s pomoću njegove supruge. Međutim, Theo za to saznaje, ubija svoju suprugu i drogira svoju djecu. Nakon bijega kontaktira s Ryanom i zaklinje se da će mu uništiti život.

 

Ryan i Theo se obojica vraćaju Joeu, ali iz različitih razloga. Joe obećava Ryanu informacije o Theu, ali Ryan odbija razgovarati s njim. Theo angažira bivšeg vojnika da razgovara s Joeom o informacijama o nekim kodovima koje on ima, ali Joe ubija vojnika i potajice mu uzima sunčane naočale. U međuvremenu Max i Weston traže ukradeni laptop, ali Tom ga je uništio. Mark, koji sada ima podvojenu ličnost „Lukea“ koja ga vodi, približava se Daisy. Postižu kompromis i upotrijebit će njezin laptop u FBI-u u svoju korist. Zbog svih nedavnih događaja Ryan se zamalo opet okreće alkoholu, ali uspijeva se suzdržati. Doznaje se da je Gwen trudna.

 


2. sez., 10. - 11. ep. - 25. travnja

Dan je smaknuća Joea Carrolla i Ryan je odlučio osloboditi se. S pomoću sunčanih naočala koje je pretvorio u oružje, Joe ubija svoje čuvare i uzima tri taoca. Obraća se užasnutom FBI-u i zahtijeva da Ryan dođe k njemu ili će ubiti taoce. Ryan uspijeva nagovoriti Joea da oslobodi jednog taoca prije negoli je vezan lisičinama i omamljen elektrošokerom. U međuvremenu Theo dovodi svoju sestru u stan i upoznaje je sa situacijom. Hakira zatvorsku sigurnosnu mrežu i promatra Joea i Ryana. Joe prijeti da će jednom taocu iskopati oči, a Ryan priznaje da sanja Joea i da i on uživa u ubijanju. Joe prihvaća Ryana i ujedinjuje se s njim i skida mu lisičine. Ryan zatim udara Joea koji mu predaje kontrolu. Nakon što izađu iz ćelije, Theova sestra hakira sustav i oslobađa zatvorenike koji čekaju smrtnu kaznu. Ryan, dvoje talaca i Joe su svladani. Naposljetku, nakon što Ryan svlada zatvorenike, FBI upada i preuzima kontrolu. Joeovo se mučno smaknuće nastavlja, a Ryan je prisutan. Epizoda završava prizorom u kojem Ryan ispija piće u baru zamišljajući da Joe pije s njim.

Ryan osjeća posljedice noćnog opijanja uz buđenje pokraj nepoznate žene. Priznaje to Gwen koja ga ostavlja znajući koliko je postao nestabilan. On utapa tugu u alkoholu. Theo i Penny posjećuju luksuzno i sadističko odmorište za ubijanje i njegovu upraviteljicu Elizu koja im može pomoći pobjeći, ali pristat će samo ubije li on Ryana. Ryan surađuje s agenticom Lisom Campbell s kojom kopa po Theovoj prošlosti i doznaje da je njegova obitelj ubijena kad je on imao 10 g. Pronašli su ubojicu i saznali da mu je pomogla njegova polusestra Sophia (to je Pennyno pravo ime) nazivajući Thea demonom. Mark i Daisy pronalaze hakera i saznaju za Tomovu izdaju i traže Theovu pomoć. Tom nastavlja skrivati krivnju, ali nakon što agentica Sloan otkrije njegove laži, Tom je ubija tijekom borbe.
 3. sez., 12. - 13. ep. - 26. travnja

Theo se odlazi sastati s Daisy i Markom koji otkrivaju da postoji korumpirani agent FBI-a s kojim oni kane surađivati. Theo pristaje, ali postavlja svoje uvjete. Odlazi sastati se s Elizom koja je naredila njegovo ubojstvo, ali Theo ubija sve njezine ljude. Ryan i tim rade na nedavnim informacijama i otkrivaju lokaciju na kojoj bi se Theo i Sophia mogli skrivati. U međuvremenu se Tom pokušava riješiti svih dokaza s kamera u Maxinu stanu i trupla agentice Sloan, ali Mark i Daisy uhvate ga pritom i odluče ucijeniti. Theo odlazi Elizi koja popušta i pristaje pomoći mu da on i sestra i nestanu. Ryan i Max pronalaze Sophiju, ali Ryan je odvodi u svoj stan, a pritom je pod Joeovim utjecajem te muči Sophiju, a Max saznaje za Tomovu izdaju. Tom je prisiljen Mikea predati Marku, a nakon njihova dolaska, Tom je ubijen. Theo prisiljava Marka da poštedi Mikea da ga s Ryanom zamijeni za svoju sestru.

Ryan pristaje na Theovu razmjenu i Max obavještava o svojim namjerama. FBI otkriva njihovu lokaciju i saznaje za Tomovu izdaju. Mike pokušava pobjeći, ali Mark ga stjera u kut. Daisy Marku više ne vjeruje pa ga upuca u rame i on bježi. Theo je razmjenu organizirao u kazalištu s namjerom da ih sve pobije, ali Max zaustavlja Daisy. Dok oni bježe, Penny odbija otići bez osvete Ryanu. Vraća se da ga ubije, ali pritom ona pogiba, a Theo uspijeva pobjeći s Daisy. Ryan se vraća kući ponovno razgovarati s Gwen koja mu napokon otkriva da je trudna. Ryana ta vijest pogađa i on se vraća na odvikavanje. Max i Mike izjavljuju ljubav jedno drugomu, ali Mark im priređuje zasjedu u kojoj ubada Mikea četiri puta nožem u leđa. Kad je pošao ubiti Max, Mike je skupio preostalu snagu i upucao Marka. Max očajnički pokušava spasiti Mikea i zove pomoć.
 

2. sez., 14. -15. ep. - 27. travnja

Mike je odvezen u bolnicu i operiran. Gwen je pozvana pod zaštitu na Ryanov zahtjev i daje mu snimku s ultrazvuka. Theo razgovara s Elizom koja mu obećava izlaz iz zemlje nakon što ubije Ryana. Ryan se nakratko susreće s Elizom u njezinu hotelu nakon čega ona postaje paranoična i želi da Ryan ostane živ. Theo i Daisy otmu Mendez i njezinu obitelj prisilivši Ryana na susret s njima. Ryan je svjestan zamke i priprema teren oko kuće. Mendez bježi s partnericom, ali Daisy ju je ustrijelila. Max stiže i daje se u potjeru za Daisy i ubija je. Theo je ranio FBI-evu agenticu Barton i Ryanu postavio zamku.

Nakon što je mučio Ryana, Theo je ubio agenticu Barton da osveti Sophiju. Mike se budi u bolnici, a Max Lisi odaje Theovu lokaciju, a ona je zapravo Elizina krtica. Max i Lisa prate Theov trag, ali završe u slijepoj ulici. Eliza pronalazi Thea i svojim ljudima naređuje da ga muče dok ona ispituje Ryana da sazna što sve on zna o njoj. Premda on ništa ne zna, ona mu ne vjeruje i prijeti da će ubiti sve njegove znance. Ryan i Theo bježe, a Theo saznaje da je Gwen trudna. On kani dijete odgojiti kao svoje i pritom mu nauditi u što većoj mjeri. Prisiljava Lisu da mu pomogne, a zatim ranjava i otima Gwen. Nastaje potjera tijekom koje Ryan pogađa Thea u glavu i spašava Gwen. Međutim, Theo preživi i on i Ryan padaju niz vodopad. Theov je status nepoznat, a Ryan lažira vlastitu smrt i posjećuje Lisu u bolnici, svjestan njezine izdaje. Ispituje je o Elizi, a zatim ubija i nestaje iz njezine sobe nakon što se oglasi alarm njezina monitora. Naposljetku promatra Gwen i Max s Mikeom u njegovoj bolničkoj sobi i potajice nestaje kako bi uništio Elizu i njezinu skupinu.
 

Seriju 'Sljedbenici' pratite od ponedjeljka do petka u noćnom terminu na Domi TV.
 Tagovi