novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Sljedbenici, 2. sezona

img placeholder
,
hr_HR

SRI - NED 03.00

(The Following), SAD, 2014., kriminalistička serija
2. sezona, 15 epizoda

Tvorac serije: Kevin Williamson
Izvršni producenti: Kevin Williamson, Marcos Siega
Glume:
Kevin Bacon - Ryan Hardy
Shawn Ashmore - Mike Weston
Valorie Curry - Emma Hill
Sam Underwood - Luke
Jessica Stroup - Max Hardy

Doma TV donosi drugu sezonu američke kriminalističke serije s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi, koja je osvojila kritičare i publiku. Bivši agent FBI-a Ryan Hardy (Bacon) u lovu je na serijskog ubojicu Joea Carrolla (James Purefoy) koji je okupio sljedbenike. Godinu dana nakon eksplozivnog okršaja s kraja prve sezone koja završava ubojičinim prividnim porazom, oporavljeni Hardy započinje vlastitu istragu nakon strašnog niza novih ubojstava koja ukazuju na Carrollov povratak…

O seriji:
Napeta kriminalistička serija prati akciju koja počinje kad ozloglašeni serijski ubojica Joe Carroll (Purefoy) pobjegne iz zatvora u kojemu služi smrtnu kaznu. FBI odmah kontaktira s bivšim agentom Ryanom Hardyjem (Bacon) kao konzultantom na slučaju, s obzirom na to da je upravo on zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003. godine nakon što je ubio 14 studentica u kampusu koledža gdje je predavao književnost. U bliskoj suradnji s FBI-evim timom Ryan vrlo brzo doznaje da ne love samo jednog ubojicu, nego cijeli kult ubojica. Nastavljaju se nezamislivi događaji, a Ryan očajnički nastoji zaustaviti Carrolla prije nego što krene prema smrtonosnoj završnici. U eksplozivnoj prvoj sezoni dolazi do dugo očekivanog okršaja između Ryana i Carrolla, koji završava Carrollovim prividnim konačnim padom.


Na početku intenzivne i uzbudljive druge sezone, serija 'Sljedbenici' nastavlja sa zdravim i oporavljenim Ryanom Hardyjem godinu dana nakon tragičnih događaja iz prve sezone. Nakon strašnog niza novih ubojstava, FBI zove Ryana i Mikea Westona (Ashmore) da razgovaraju s jedinom preživjelom Lily Gray (Nielsen) kako bi im pomogli u rješavanju slučaja. Budući da je naporno radio ne bi li povratio svoj stari život, Ryan oklijeva ponovno se uključiti u rad s FBI-em. Umjesto toga, iza zatvorenih vrata započinje vlastitu istragu i pronalazi vrijednog saveznika - svoju nećakinju Max Hardy (Stroup), policajku njujorške policije koja radi u Odjelu za obavještajne podatke. Tijekom cijele sezone Ryan dolazi u kontakt s nekoliko intrigantnih pojedinaca, uključujući Mandy Land (Boone) i zagonetnog Lukea (Underwood), što samo učvršćuje njegove sumnje da vladavina terora Joea Carrolla nije ni približno gotova.

Serija je nakon emitiranja prve sezone u SAD-u proglašena vodećom televizijskom dramskom serijom među odraslima u dobi od 18 do 49 godina.

Nagrade i nominacije:

• ACADEMY OF SCIENCE FICTION, FANTASY & HORROR FILMS
- 2015. – nominacija za najbolju TV seriju
- 2014. – nominacije za najbolju TV seriju
- nominacija za najboljeg glavnog glumca u TV seriji (Kevin Bacon)
- nominacija za najboljeg sporednog glumca u TV seriji (James Purefoy)
- 2013. – nagrada za najboljeg glumca na televiziji (Kevin Bacon – izjednačeno s Bryanom Cranstonom)

• BMI FILM & TV AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju glazbu u TV seriji

• CRITICS CHOICE TELEVISION AWARDS
- 2012. – nagrada za najuzbudljiviju novu seriju

• TV GUIDE AWARDS
- 2013. – nominacija za omiljenog glumca na televiziji (Kevin Bacon)
- nominacija za omiljenu novu TV seriju
- nominacija za omiljenog zlikovca (James Purefoy)

• EDGAR ALLAN POE AWARDS
- 2014. – nominacija za najbolji scenarij za epizodu televizijske serije

O glumcima:

KEVIN BACON
(Ryan Hardy)

Kevin Bacon jedan je od najistaknutijih glumaca svoje generacije. Talent za usklađivanje glavnih uloga i snažnih sporednih likova na filmu i pozornici omogućio mu je izgradnju raznolikog i kritički hvaljenog opusa. Uz roditeljsku potporu, Bacon je napustio rodnu Philadelphiju da bi postao najmlađi student na Circle in the Square Theatreu u New Yorku gdje je studirao dok nije debitirao na filmu ulogom Chipa u filmu 'Zvjerinjak'. Zatim su uslijedile uloge u filmovima 'Restoran' i 'Footloose', koji ga je pretvorio u zvijezdu. Bacon je dokazao svoj talent u širokom rasponu filmskih žanrova, od akcijskih trilera do romantičnih komedija i teških drama, pa čak povremeno i mjuzikala. Glumio je u nagrađivanim filmovima kao što su 'Malo dobrih ljudi', 'Divlja rijeka', 'Apollo 13', 'Čovjek bez tijela' i 'Mistična rijeka'. Na malim ekranima, Bacon je glumio u humorističnoj seriji 'Ubi me dosada', a debitirao je kao redatelj 1996. godine filmom 'Losing Chase'. Osim na filmu i televiziji, Bacon se okušao i u kazalištu, a čini i drugu polovicu benda Bacon Brothers.  Baconu je 2010. uručena nagrada Joel Siegel Udruge filmskih kritičara kao priznanje za iznimnu filmsku karijeru i dobrotvorni rad na projektu SixDegrees.org. Godine 2010. Film Society of Lincoln Center nagradio je Bacona za iznimnu filmsku karijeru.

SHAWN ASHMORE
(Mike Weston)

Shawn Ashmore glumio je Bobbyja Drakea poznatog i kao Iceman u megahit trilogiji 'X-Men'. Također je glumio u filmu 'Frozen', u postapokaliptičnom trileru 'Dan' koji je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2011. Godine 2005., između ostalog, glumio je u filmu 'Terry' junaka Terryja Foxa koji je nakon gubitka noge zbog raka 1980. pretrčao Kanadu kako bi skupio novac za podizanje svijesti o toj bolesti. Film je dobio niz priznanja i nominacija. Godine 1994. nominiran je za Gemini Award za ulogu Waylona Tibbinsa u TV filmu 'Guitarman'. Godine 2004. dobio je MTV-jevu nagradu za najbolju debitantsku mušku ulogu za ulogu u filmu 'X-Men 2'.

VALORIE CURRY
(Denise)Rođena i odrasla u južnoj Kaliforniji, Valorie Curry cijeli je život okružena kazalištem. Završila je preddiplomski studij teatrologije na California State Universityju u Fullertonu. Još kao studentica Curry je ostvarila ulogu u seriji 'Veronica Mars'. Nakon preseljenja u Los Angeles kako bi posve posvetila glumi, dobila je ulogu Charlotte u svom prvom igranom filmu, 'Sumrak saga: Praskozorje – 2. dio'. Otad je glumila u nizu gostujućih uloga u TV serijama koje uključuju 'CSI:NY' i 'Frikove'. Curry se također bavi uzbudljivom novom vrstom glume pod nazivom motion-capture. Jedna je od osnivača kazališta Coeurage Theatre Company u Los Angelesu, a nedavno je glumila u predstavama 'Double Falsehood' i klasiku Lanforda Wilsona 'Balm in Gilead'. 

SAM UNDERWOOD
(Luke)

Underwood dolazi iz Wokinga u Surryju u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u New Yorku je studirao na Američkoj akademiji glazbenih i dramskih umjetnosti gdje je razvijao svoju strast za kazalištem. Osnivač je i jedan od umjetničkih ravnatelja Fundamental Theater Projecta, transatlantske kazališne tvrtke kojoj je sjedište u New Yorku. Ovaj mladi glumac glumio je Jerryja u svjetskoj premijeri 'In Masks Outrageous and Austere' Tennesseeja Williamsa uz Shirley Knight i Alison Fraser. Ostale kazališne uloge uključuju one u predstavama 'Equus', 'Slika Doriana Graya' i 'Hamlet'. Ostvario je zapažene uloge u nagrađivanim serijama 'Dexter' i 'Domovina', a na filmskome platnu Underwood je glumio u neovisnome filmu 'The Last Keepers' s Olympijom Dukakis i Aidanom Quinnom.

JESSICA STROUP
(Max Hardy)

Jessica Stroup napustila je Sjevernu Karolinu sa 17 godina kako bi radila kao manekenka i glumica. Vrlo se brzo etablirala kao tražena mlada glumica, kako na filmu, tako i na televiziji. Najpoznatija je po ulozi Silver u '90210', seriji u kojoj je glumila pet sezona. Ostale televizijske uloge uključuju gostujuće uloge u serijama 'Okus krvi', 'Uvod u anatomiju', 'Ulica sjećanja', 'Obiteljski čovjek' i 'Reaper'.
Stroup je glumila u komediji 'Ted' Setha MacFarlana s Markom Wahlbergom i Milom Kunis. Ostale filmske uloge uključuju uloge s Brittany Snow u remakeu horora 'Maturalna večer', 'Brda imaju oči 2', 'Život izvan granica' i 'Broken i School for Scoundrels'.

Seriju 'Sljedbenici' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Domi TV. 

 

 

 

 


 

 Tagovi