Znate li plesati

Slika nije dostupna
,
Slika nije dostupna
hr_HR

Ne propustite šestu sezonu u kojoj će se kao gošća pojaviti i Jennifer Lopez.

(So You Think You Can Dance), SAD, 2009., talent show
6. sezona

Autori showa: Simon Fuller i Nigel Lythgoe (Američki idol)
Voditelj: Cat Deeley
Žiri: Nigel Lythgoe, Mary Murphy kao stalni članovi žirija
Nagrade:
Show je 2011.godine nominiran u kategoriji za najbolju voditeljicu (Cat Deeley)
Ukupno osvojenih sedam Emmyja (2007. – 2010); pet Emmyja u kategoriji 'Najbolja koreografija'.
2006. dvije nagrade Teen Choice
2007. nominacija za Teen Choice
2008. dvije nominacije za nagradu Teen Choice

U šestoj sezoni audicije su održane u Bostonu, Atlanti, Los Angelesu, New Orleansu, Phoenixu i Salt Lake Cityju
- Adam Shankman se pridružio kao stalni član žirija.
- gosti showa šeste sezone su popularna Jennifer Lopez, zatim Adam Lambert, Mary J. Blige i Leona Lewis
- zanimljivi je podatak da je pjevačica Jennifer Lopez za svoj nastup za pjesmu 'Louboutins', na sceni imala gigantsku repliku cipele planetarno popularnog dizajnera Louboutina

Voditeljica showa 'Znate li plesati?' ostaje i dalje lijepa Cat Deeley, a u ovoj sezoni gledatelji će imati priliku upoznati i jedan zanimljivi plesno-bračni par. Naime Ashleigh DiLello i Ryan DiLello su balerina i baletan koji su u braku, a zajedno će daleko dogurati u šestoj sezoni showa 'Znate li plesati'

 

O SHOWU
Hit talent show 'Znate li plesati?' se prikazuje u više od 15 zemalja diljem svijeta. Osim u Americi i UK –u show se prikazuje i u Australiji, Novom Zelandu, Ukrajini, Kanadi, Njemačkoj, Izraelu, Grčkoj, Turskoj, Norveškoj, Islandu, Poljskoj, Belgiji, Maleziji, Nizozemskoj, a svoje inačice ove godine najavili su i Portugal, Finska, Indija i Litva.
Talent show koji se osam sezona prikazuje u SAD-u osvojio je sedam Emmyja, dvije nagrade Teen Choice i čak deset nominacija. Show 'Znate li plesati?' putuje diljem Amerike, od Denvera, Los Angelesa, Memphisa, Miamija, New Yorka i Seattlea u potrazi za talentiranim plesačima koji su u stanju otplesati i hip-hop, salsu, jive, tango, balet i sve ostale plesne žanrove samo kako bi svojim plesnim koracima osvojili glavnu nagradu i titulu najboljeg plesača Amerike. Nakon zahtjevnih audicija samo najbolji će dobiti poziv za odlazak u drugi krug natjecanja koji uključuje između ostalog i naporan rad s najboljim koreografima. Prije odlaska pred strogi žiri natjecatelji moraju svladati brojne plesne stilove.
Autori showa su Simon Fuller i Nigel Lythgoe koji su se već proslavili talent showom 'Američki idol' koji se temelji na potrazi pjevačkog talenta. Za razliku od Američkog idola, show 'Znate li plesati?' fokusira se ne samo na talent, u ovom slučaju onaj plesački, nego i na cjelokupnu izvedbu, rad s koreografima i napredak plesača od kojih se zahtjeva jedinstvena izvedba i neponovljivi show na plesnom podiju.
Za show su odabrani različiti natjecatelji, od uličnih plesača do pobjednika međunarodnih plesnih natjecanja. Svi natjecatelji moraju izboriti svoj prolazak dalje na strogim audicijama. Na kraju zahtjevnog puta, samo najbolji će dobiti priliku raditi s najboljim stručnjacima, vježbati s vrhunskim koreografima, napredovati i, konačno, natjecati se u finalnim emisijama.

Tijekom natjecanja plesači moraju proći razne plesne stilove te iz tjedna u tjedan s plesnim partnerima pokazati svu raznolikost plesnog umijeća. Show 'Znate li plesati?' u potrazi za najboljim plesačima održava audicije u velikim gradovima diljem Amerike. Salsa, hip hop, street dance, jazz, suvremeni ples, balet, step i mnogi drugi plesni stilovi izmjenjuju se na pozornicama velikih audicija talent showa. Natjecatelji svojim sudjelovanjem osim dobre zabave i promocije traže svoju priliku za osvajanjem vrijednih nagrada kao i titule 'Najboljeg plesača Amerike'.

O voditeljici:
Cat Deeley (rođena 23. listopada 1976.) je poznata britanska televizijska voditeljica, DJ i bivši model. S 21 godinom vodila je dječju emisiju SMTV Live zajedno s Anthonyjem McPartlinom i Declanom Donnellyjem.
Radila je kao voditeljica talent showa Stars in their Eyes od 2004. – 2006., vodila je specijal dočeka Nove godine na Foxu 2006. i 2007., a od 2006. je zaštitno voditeljsko lice showa 'Znate li plesati?'
2001. godine osvojila je nagradu BAFTA za najbolju voditeljicu dječjeg programa
2007. i 2008. godine vodi šestu i sedmu sezonu Američkog idola
2010. godine vodi i britansku inačicu showa 'Znate li plesati?', a iste godine postaje i voditeljica jutarnjeg showa 'Today'.
2009. postaje britanska ambasadorica UNICEF-a.
2011. nominirana je za Emmy

 


 Tagovi