.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Jamie Oliver: Jamiejeva Italija

img placeholder
,
hr_HR

Nedjelja 11.45

(Jamie's Great Escape), VB, 2005. , dokumentarna serija

Producenti: Victoria Bennetts, Andrew Conrad, Helen Simpson, Katy Fryer
6 nastavaka

'Ja sam trebao biti Talijan.U toj zemlji postoji toliko raznolikosti u kuhanju, dijalektima i životnim stilovima. Upravo zbog toga jedan chef u ovoj zemlji može pronaći dovoljno uzbuđenja'  - Jamie Oliver

Doma TV donosi drugi specijal o Jamieju Oliveru i njegovom putovanju u Italiju. Kao veliki ljubitelj te zemlje Jamie je posjetio njezine gradove i upoznao se s raznim tradicionalnim receptima. Ne propustitie 'Jamie Oliver:Jamiejeva Italija' od 26. studenog.

S obzirom da je jedan od najpoznatijih kuhara današnjice, Jamie Oliver je vrlo zaposlen. Mnogobrojne emisije, knjige i projekti nakratko su izmorili Jamieja. Upravo je kao posljedica toga nastao plan za njegovo putovanje u prelijepu zemlju Italiju. Jamie je jednostavno trebao odmor, a Italija mu je najdraže mjesto koje je godinama namjeravao posjetiti. S kombijem koji ima ugrađenu specijalnu kuhinju, Jamieju je omogućeno da može kuhati duž cijele Italije.

Jamie je obišao sve tržnice u Palermu, natjecao se u spravljanju tjestenine u maloj zajednici Le Marche te kuhao u zajednici Benediktinaca u sjevernom dijelu glavnog grada Italije, Rimu. Jamie je objavio i knjigu 'Jamiejeva Italija' u kojoj je zabilježio sva svoju iskustva dok je putovao Sicilijom, Pugliom i ostalim talijanskim gradovima. Jamie će gledateljima kroz šest nastavaka otkriti zanimljive recepte iz ovog gastronomskog srca Mediterana. Na otoku Marettimu Jamie će po receptu Talijana s juga ispeći cijelu ribu u soli. U ostalim dijelovima Jamie će napraviti jela od namirnica koje su tipične za Mediteran: maslinovog ulja, šalše, pršuta, tjestenine i mozzarelle.

 Tagovi