.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Mala nevjesta

img placeholder
,
hr_HR

PON-PET 06.50

(Balika Vadhu), 2008., Indija, telenovela

Redatelj: Siddharth Sengupta i Pradeep Yadav
Autor: Purnendu Shekhar
Scenarij: Purnendu Shekhar, Gajra Kottary, Rajesh Dubey, Usha Dixit i Raghuvir Shekhawat

ULOGE:
Kalyani Devi - Surekha Sikri
Anandi Singh - Avika Gor/ Pratyusha Banerjee
Jagdish Singh - Shashank Vyas
Sumitra Bhairon Singh - Smita Bansal
Sugna Shyam Singh - Jahnvi Chheda
Bhagwati Khajaan Singh - Bhairavi Raichura
Gena Vasant Sing - Neha Marda
Shiv - Sidharth Shukla

'Mala nevjesta' prati putovanje djevojčice koja mora postati mala nevjesta do svog ulaska u svijet žena. Radnja je smještena u ruralnom mjestu u Indiji, a prikazuje jedan od društvenih kontraverznih običaja, praksu dječjeg braka. Radnja počinje kada se osmogodišnja djevojčica Anandi udaje za svog vršnjaka Jagdisha i to samo zbog tradicije.

Mala nevjesta je indijska telenovela koja donosi pregršt novih zanimljivih likova i preokrete u priči. Njeno snimanje je započelo 2008. godine i još uvije u tijeku. Serija je osvojila mnogobrojne nagrade u svojoj zemlji. Godine 2008. je nagrađena u kategoriji najboljeg programa sa socijalnom porukom. Ove je godine osvojila People's Choice India nagradu za najomiljeniju TV seriju. Ukupno serija ima 26 nagrada (Golden Petal, Apsara, Indian Telly i dr.)

O RADNJI:
Bogata obitelj iz ruralnog dijela Indije kao svoju nevjestu u kuću dovodi mladu djevojčicu Anandni. Na čelu obitelji je Kalyani Devi udovica koja ima dva sina, Vasanta i Bhairava. Vasantova prva žena je umrla na porodu, a kasnije se oženio mlađom djevojkom Gehnom. Sumitra je Bhairavijeva žena i oni imaju dvoje djece Jagdisha i Suguna. Kroz odrastanje Jagdish i Anandi se počinju zbližavati. Jagdisha pobjegne od kuće, a njegov život spasi upravo Anandi koja strada u potrazi za njim. Kalyani je uvjerena kako se mala nevjesta neće oporaviti te svog unuka ponovno oženi s drugom djevojčicom. Nakon oporavka Anandi odlazi kod svoje obitelji te se vraća Jagdishu nakon pet godina. No Jagdish se nakon prvotne zaljubljenosti okreće školovanju i prekrasnoj kolegici. Nesretna Anandi pokušava spriječiti raspad svog života te se okrene vlastitoj naobrazbi. Uskoro u njezin život ulazi fatalni Shiv…

O LIKOVIMA I GLUMCIMA:
Anandi

– je Jagdisheva žena i mala nevjesta. Od djetinjstva Anandi je otjerana u dječji brak. Oduvijek je bila odlična učenica s velikim planovima. No kada je stupila u brak njezino je školovanje palo u drugi plan.
Lik Anandi tumače dvije glumice Avika Gor i Pratyusha Banerjee (starija).

Glumica Avika Gor rođena je 1997. godine te je najpoznatija po ulozi u 'Maloj nevjesti'. Za ovu ulogu osvojila je mnogobrojne nagrade poput nagrade Indian Telly, Indian Television Academy, Rajiv Gandhi, Nee Talent. Ukupno je od 2008. -2010. godine osvojila 11 nagrada. Kasnije mladu je Aviku zamijenila zanosna Pratyusha Banerjee. Ova serija glumici je otvorila vrata filma te je glumila u filmovima Tezz, Paathshala, Morning Walk.

Glumica Pratyusha Banerjee je rođena 1991. godine u Bengaliju. Njezin zvjezdani uspon počeo je kada je odabrana za 'Malu nevjestu' pet godina nakon skoka u scenariju serije. Osvojila je mnogobrojne nagrade za ovu ulogu poput New Talent, Golden Petal, Big Star Young Entertainer. Nominirana je u kategoriji za najbolju naslovnu žensku ulogu 'The Global Indian Film and TV Honours'.

Jagdish Singh
-je dječak koji se treba oženiti Anandi. Kroz seriju pratimo proces njegovog odrastanja i emocionalnih nedoumica. Jagdish ostavlja Anandi kako bi postao liječnik te se zaljubljuje u svoju kolegicu. Međutim kada će Anandi osvojiti atraktivni Shiv, Jagdish će postati ljubomoran.
Glumac Shashank Vyas je rođen 1986. godine. Rođen je u Delhiju, no radi karijere se preselio u Mumbai. Ovaj glumac je zamijenio glumca Avinasha Mukherjeeja koji je tumačio dječaka Jagdisha.

Kalyani Devi
– je udovica i glava obitelji. Snažna je i egoistična žena koja se suprotstavlja svima koji se usude dirati u njezinu obitelj.
Glumica Surekja Sikri je nagrađena za ovu ulogu u kategoriji najbolje negativke. Njezin lik u seriji 'Mala nevjesta' postao je kultna ikona indijskih negativnih ličnosti. Surekja je rođena 1945. godine te je proslavljena filmska, kazališna i televizijska glumica u svojoj zemlji. Ostvarila je ulogu u mnogobrojnim filmovima. Osvojila je dvije nagrade u kategorijama sporedne glumice National Film za filmove Tamas i Mammo. Nedavno je postala udovica kada joj je suprug preminuo od srčanog udara.

Bhairav
–sin Kalyani Devi je čovjek snažnog karaktera i idealist. Oduvijek je bio protiv dječjih brakova, no nije ipak uspio spasiti svoju djecu. Njegov sin Jagdish se morao oženiti za Anandi, a ni njegovu kćerku Sugun nije zaobišao taj strašni običaj.
Glumac Anup Soni rođen je 1975. godine. Diplomirao je na National School of Drama. Svoju karijeru je započeo u TV serijama te je glumio u mnogobrojnim filmovima. Oženio se s kćeri političara Raj Babbara. Otac je dviju djevojčica iz prvog braka te jednog sina iz drugog.

Vasant
– je stariji sin Kalyani Devi. No o njegovom pravom identitetu tek će se kasnije saznati, jer je Vasant zapravo sin Mahavira Singha. On je introvertirani mladić koji je bio razočaran u životu nakon što mu je preminula supruga. Druga supruga Gehna je zbog razlike u godinama oduvijek proturječila Vasantu.
Ovaj su lik odigrali glumci Md Amin i Sanjay Basak.

Gehna
– je druga Vasantova žena. Prelijepa žena sa snažnom osobnosti. Iako je na početku bila protiv Vasanta, kasnije se Gehna zaljubila u njega.
Prelijepa glumica Neha Marda je podrijetlom iz Calcutte, odnosno zapadnog Bengala. Zaljubljenica je u ples te je sudjelovala u plesnom natjecanju Boogie Woogie. Zanimljivo je kako je Neha u veljači 2012. godine stupila u dogovoreni brak s Ayushmanom Agrawalom.

Nova ljubav u Anandinom životu nakon dosta godina postaje Shivraj Alok Shekha kojeg će utjeloviti šarmantni Siddharth Shukla. Siddhart je rođen 1980. godine te je poznati indijski glumac i model. U prošlosti ovaj se glumac bavio sportom i to stolnim tenisom i nogometom. Postao je pobjednik natjecanja Best Model of World 2005. godine održanom u Turskoj.

 


 

 Tagovi