Njezina pjesma 'Sledgehammer'...

Posadu USS Enterprisea, predvođenu kapetanom Jamesom T. Kirkom, napao je nezaustavljivi val izvanzemaljaca koji uništavaju Enterprise, ostavljajući ih nasukane na novoj planeti, gdje se sukobljavaju s novim nemilosrdnim neprijateljima. Posada je ostala bez broda te je zatočena na nepoznatom planetu, no tamo nisu sami, a misteriozna ratnica koju susretnu zna zašto se i nalaze baš tamo.

'Zvjezdane staze: S one strane' 13. je film iz istoimenog serijala, u režiji Justina Lina, a prati 966. dan petogodišnje misije Enterprisea. Upravo ta brojka odaje počast prvom emitiranju originalnog 'Star Treka' koji se prvi put emitirao upravo u rujnu 1996., a u kolovozu 2014. objavljeno je da Paramount Pictures odgađa prvo emitiranje filma zbog pedesete godišnjice originalne serije, Star Trek.

'Zvjezdane staze: S one strane' prvi je 'Star Trek' film koji je snimljen u potpunosti digitalno, a ujedno i prvi nastavak ikada koji se snimao prvenstveno u Vancouveru, a ne u Hollywoodu. Svi scenski rekviziti, uključujuči i U.S.S. Enterprise, izgrađeni su ispočetka u velikom studiju u Vancouveru. No ni to nije sve jer nakon filma 'Zvjezdane staze 9: Pobuna', ovo je prvi 'Star Trek' nastavak u kojem se ne pojavljuju nikakve scene planeta Zemlje.

Glazbu za ovaj film izvodi jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice, Rihanna. Njezina pjesma 'Sledgehammer' prva je popularna pjesma jedne izvođačice koja je ikad uključena u neki od nastavaka, a može se čuti na kraju filma. Spot za pjesmu je u cijelosti snimljen s IMAX camerama, a u videu se pojavljuje Rihanna odjevena u znanstveno-fantastični kostim. Na kraju spota, Rihanna se pretvara u nebesku božicu, licem u lice s U.S.S. Enterpriseom.

U početku filma, Kapetan Kirk spominje kako njihova petogodišnja misija počinje izgledati epizodično, što je očita aluzija na epizodičnu prirodu originalne serije. No ono što je još zanimljivije jest da je upravo čovjek po imenu James Kirk glavni tehnički direktor efekata u ovom filmu.

Neponovljivi nastavak legendarng serijala, 'Zvjezdane staze: S one strane', ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju