novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Restauratori, 12. - 16. veljače

Restauratori 8 - 6
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane donosi 'Restauratore', zanimljivu reality seriju u kojoj najbolji američki restauratori obnavljaju predmete i istovremeno istražuju njihov originalni sjaj, mjesto u američkoj povijesti i utjecaj na popularnu kulturu.

8. sez., 5. ep. - 12. veljače

U Wheels Through Timeu, Dale i Bob ubrzano se pripremaju ugostiti American Motor Drome, putujući spektakl kaskadera na motociklima u kojem sudjeluju avanturisti koji se voze u unutrašnjosti potpuno vertikalnog drvenog silosa, poznatog i kao zid smrti. No ostala su samo dva tjedna, a Dale je dobio zadatak vratiti Indian Scouta iz 1927., umirovljeni motocikl za vožnju po zidu koji nije vožen gotovo 50 godina, u vozno stanje kako bi se još jedanput popeo po zidu. U New Yorku Steve radi na starom neonskom znaku, no ne zna mnogo o proizvodnji neonskih svjetala. U Bodie Stroud Industriesu dolazi do nevolje kada ga izazovu da brzo odradi transformaciju aparata za Coca-Colu iz 1950-ih u moderni hladnjak za pivo. Kada Bodie shvati da možda neće moći dovršiti posao, zna da mora ostati smiren i smisliti kreativno rješenje bez gubljenja koncentracije.

8. sez., 6. ep. - 13. veljače

Automobilski muzej Petersen naručio je Bodie Stroud Industriesu restauraciju vrlo rijetkog Davis Divana na tri kotača iz 1948. Auto mora izgledati kao nov i biti spreman za ponovno otvorenje muzeja, no s obzirom na to da je proizvedeno samo 13 takvih neobičnih automobila, dijelove je nemoguće naći. Za to je vrijeme dobrotvorna udruga zamolila Andyja za donaciju svog vremena i preuređenje tenka iz lunaparka iz 1950-ih u go-kart vozilo za njihovu skupinu motociklista. Bob će imati trnoviti put tijekom restauracije motoriziranog pogo sticka iz ranih 70-ih, naziva Hop Rod.

8. sez., 7. ep. - 14. veljače

Klijent će Bodieju dovesti vrlo rijetki i originalni GTO Judge iz 1970. koji bi trebao restaurirati za automobilski šou SEMA u Las Vegasu. No vremena je malo, a ljestvica je podignuta vrlo visoko. Hoće li Bodie uspjeti? Za to će vrijeme Andy šokirati starog prijatelja kada uzme stari Champion čistač svjećica iz 60-ih i pretvori ga u moderni CD-player idealan za mušku jazbinu. Steve će, pak, smisliti plan spasa trošnog Ford Falcona iz 1964. i pretvoriti ga u umjetničko djelo.

8. sez.., 8. ep. - 15. veljače

Bizarni poslovi nisu strani Andyju, ali kada mu dođe Fiberfab Scarab iz 1970., replika koja je jednim dijelom VW buba, dijelom Delorean, a dijelom motocikl... Ovaj je put zaista sve doživio. Za to vrijeme Bodieju je Muzej Petersen povjerio još jedan projekt, punjač za električne automobile s početka 20. stoljeća koji mora obnoviti na vrijeme za ponovno otvaranje muzeja. Dalea će posjetiti klijent koji se želi povezati s prošlosti putem retro motocikla kojim želi odati poštovanje pokojnom ocu.

8. sez.., 9. ep. - 16. veljače

Steve iz Steve’s Restorations and Hot Rodsa vješto radi na istrošenom, ali i vrlo jedinstvenom vozilu iz 70-ih, napravljenom u obliku goleme koturaljke za vlasnika lokalnog poligona za koturaljkanje.
Za to vrijeme Dale u Wheels Through Timeu pomaže prijatelju i obožavatelju motocikala, Buzzu Kanteru, obnoviti rijetki Harley Davidson JHD iz 1929. Bodie će pokušati restaurirati staru vagu iz 1930-ih i dati joj skupi izgled za stogodišnju obljetnicu lokalne ljekarne i drogerije.

Seriju 'Restauratori' pratite od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Domi TV.Tagovi