Quantico

Quantico
,
hr_HR

SUB - NED 02.05

(Quantico), SAD , 2015., kriminalistička serija
Tvorac serije: Joshua Safran

Glume:
Josh Hopkins ... Liam O’Connor
Yasmine Al Massri ... Nimah Amin
Johanna Braddy ... Shelby Wyatt
Priyanka Chopra ... Alex Parrish
Tate Ellington ... Simon Asher
Aunjanue Ellis ... Miranda Shaw

Nagrade:

- 2016. - serija je nominirana za omiljenu novu TV dramu
- 2016. – Priynka Chopra je dobitnica nagrade za najbolju glumicu u novoj TV seriji
- 2016. – dobitnici nagrade za „Top Television Series Underscore“
- 2017. – serija je nominirana za omiljenu TV dramu
- 2017. – serija je nominirana za najbolje uređenje zvuka


O glumcima:
Josh Hopkins

(Liam O’Connor)

Josh Hopkins dinamičan je i svestran glumac, veteran televizijskih i dugometražnih filmova.
Josh je zadnju glavnu ulogu ostvario s Courteney Cox u TBS-ovu sitcomu Cougar Town, koji je ove godine završio sa svojom šestom i posljednjom sezonom. Hopkins je glumio Graysona Ellisa, u kojeg je zaljubljen Coxin lik Jules Cobb. Hopkins je također glumio u dvama nezavisnim filmovima iste te godine. U filmu Kelly and Cal glumio je s Juliette Lewis u drami o mami iz predgrađa koja ponovno otkriva mlađu verziju sebe kad se sprijatelji s mladićem u kolicima. U filmu Suprotni spol Josh je radio s Menom Suvari i Kristen Chenoweth u filmu koji se fokusirao na priču o Vinceu, muškarcu čiji je život jedno veliko natjecanje. Upoznao je sebi ravnu u Jane, lijepoj, uspješnoj i iznimno motiviranoj ženi, a zajedno ulaze u niz zabavnih oklada u kojima pobjednik odluči o gubitnikovoj sudbini.

Yasmine Al Massri
(Nimah Amin)

Prije rada u Quanticu Yasmine Al Massri glumila je s Johnom Malkovichem u svom američkom glumačkom debiju, televizijskoj dramskoj seriji Crossbones. Od filmskih uloga tu su međunarodno priznati film Juliana Schnabela Miral, uz Vanessu Redgrave, Freidu Pinto i Willema Dafoea, The Last Friday, koji je osvojio nagradu za najbolji film na Međunarodnom filmskom festivalu u Dubaiju 2011. Al Massri probila se kao glumica u nagrađivanom libanonskom filmu Caramel, scenaristice i redateljice Nadine Labaki. Taj je film, do danas najuspješniji te Arapkinje, primljen na Filmski festival u Cannesu 2007., a Al Massri je također priskrbio nagradu za najbolju glumicu ansambla glumica na međunarodnom filmskom festivalu u Abu Dhabiju. Al Massri rođena je na Bliskom istoku, a u Pariz se odselila s 20 godina. Ondje je diplomirala na multimediji i nastupima uživo na umjetničkoj školi L’Ecole des Beaux Arts de Paris. Al Massri je karijeru započela u plesu, kad se 2000. pridružila plesnoj družini Souraye Baghdadi u Parizu. Nadahnuta velikim koreografima, istraživala je klasične i inovativne načine izvođenja arapskog repertoara i otvorila se prema svjetskom folkloru, flamenku, salsi i afričkom plesu. Ubrzo nakon toga stvorila je vlastiti stil nastupa i režirala se u brojnim videima koji su viđeni na festivalima performativnih umjetnosti širom svijeta.

Johanna Braddy

(Shelby Wyatt)

Osim što igra glavnu ulogu kao regrutkinja FBI-a Shelby Wyatt u ABC-jevoj seriji Quantico, Johannu se može vidjeti Lifetimeovoj seriji UnREAL, od kritičara hvaljenoj dramskoj seriji o događajima iza kulisa reality natjecanja o parovima, u kojoj glumi s Constance Zimmer, Shiri Appleby i Freddiejem Stromom.
Godine 2009. Braddy je dobila povremenu ulogu u seriji kanala ABC Family Bratstva i sestrinstva, ulogu po kojoj je još prepoznaju i koja ju je nametnula kao obećavajuću novu glumicu. Nakon rada na seriji Bratstva i sestrinstva, Braddy je nastavila raditi redovito sljedeće četiri godine ostvarujući uloge na filmovima kao što su Slava, Cura na lošem glasu, Kletva 3, Paranormalno 3 i Hit the Floor, kao i u televizijskim serijama kao što su Besramnici, Southland i mnogim drugima. Godine 2012. Braddy je odabrana za ulogu Jenny Matrix u inovativnoj web-seriji Video Game High School. Ta je serija bila među prvima te vrste i postigla je golem uspjeh s više od 1 milijarde pregleda.

Priyanka Chopra
(Alex Parrish)

Priyanka Chopra ostvaruje svoj američki televizijski debi s ulogom Alex Parrish u veoma iščekivanoj ABC-jevoj drami Quantico.
Chopra je glumica, glazbenica i bivša Miss svijeta, prepoznata međunarodno širom svijeta. Njezin debitantski singl, In My City, na kojem gostuje will.i.am, bio je glasom franšize Thursday Night Football mreže NFL za sezonu 2012. – 2013. Chopra je humanitarka i radi kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje i Girl Up šampionki Ujedinjenih naroda te je uključena u brojne aktivnosti koje štite prava djece i promoviraju obrazovanje djevojaka u Indiji, uključujući i dobrotvornu organizaciju nazvanu po njoj, Zakladu Priyanka Chopra.

Tate Ellington
(Simon Asher)

Osim uloge koju ostvaruje u Quanticu, Tatea Ellingtona vidjet će se u ljeto 2015. U dugometražnim filmovima Straight Outta Compton, utemeljenom na nastanku legendarne rap-skupine N.W.A., kao i u nastavku horor-blockbustera Zla kob. Samo 2015. godine Tate se pojavio u dvjema velikim ponavljajućim ulogama, kao prijatelj i kolega Mindy Kaling u seriji The Mindy Project te kao jedan od vođa Terminusa u seriji Živi mrtvaci. Od drugih televizijskih uloga tu su Teorija velikog praska, Roditelji, Castle, Dobra žena, Ne vjeruj susjedi iz stana br. 23 i NCIS: Los Angeles. Ellingtonova je prvu veliku filmsku ulogu ostvario kao najbolji prijatelj Roberta Pattinsona Aiden u filmu Hvala ti za ljubav, zajedno s Pierceom Brosnanom i Chrisom Cooperom. Također je glumio u nezavisnom filmu Kralj slonova, koji je premijeru imao na filmskom festivalu Tribeca i donio mu nagradu za najboljega glumca na Međunarodnom filmskom festivalu u Brooklynu.

Aunjanue Ellis
(Miranda Shaw)

Aunjanue Ellis glumi Mirandu Shaw u ABC-jevoj iščekivanoj drami Quantico.
Ellis je također glumila u brojnim filmovima, uključujući Tajni život kućnih pomoćnica Tatea Taylora, u kojem je glumila Yule Mae Davis, kućnu pomoćnicu uhićenu zbog navodne krađe prstena. U Taylorovu filmu o životu Jamesa Browna Get On Up Ellis je glumila Vicki Anderson, koju je Brown u svojoj autobiografiji proglasio možda najboljom pjevačicom koju je ikad čuo. Ellis je također glumila s Denzelom Washingtonom u filmu Otmica metroa 123, kao i u filmu Valentinovo čovjeka iz pećine. Bila je nominirana za nagradu SAG za ulogu Mary Ann Fisher u filmu Ray. Ellis je nominirana za nagradu NAACP Image Award za ulogu studentice medicine u filmu Georgea Tillmana Jr.-a Časni ljudi, u kojem je glumila s Cubom Goodingom Jr. i Robertom De Nirom.
Ellis je također glumila u televizijskoj seriji Abducted: The Carlina White Story te je drugi put nominirana za nagradu NAACP Image Awarda za ulogu Candy Carson s Cubom Goodingom Jr. i Kimberly Elise u televizijskom filmu Darovite ruke. Ellis se redovito pojavljivala u serijama Mentalist, High Incident, E-Ring i Justice. Od televizijskih uloga tu su i nastupi u serijama NCIS: Los Angeles, Okus krvi i Pravda za sve te gostujuće uloge u serijama Dobra žena, Sanjiva dolina i Plava krv. Prvi se put pojavila na televiziji u epizodi policijske dramske serije Dicka Wolfa New York Undercover.

 

Prvu sezonu šokantne kriminalističke serije 'Quantico' pratite svakog vikenda na Doma TV-u!Tagovi