Pun pjat - 15. prosinca

Pun P\'jat
,
hr_HR

Luka Nižetić nam se u Celebrity MasterChefu prvi puta predstavio u novom svjetlu, kada je umjesto mikrofona primio kuhaču. Svojim je talentom očarao strogi žiri, kolege i gledatelje. U emisiji Pun p'jat vodi nas u novu avanturu u kojoj ćemo zasigurno uživati i naučiti spravljati jela za 'prste polizat'.

3. epizoda

U trećoj emisiji ćemo zaroniti u more i upoznati dvije ribe koje su dio Lukina dva današnja recepta. Uz adrenalinski uvodni dio gdje je Luka po prvi put ulovio tunu gledatelji će se imati priliku upoznati s fenomenom tune kao ekskluzivne ribe koja ima svoju burzu gdje npr. u Japanu njezina vrijednost doseže milijunske iznose u eurima. Luka je za Pun p'jat pripremio pašticadu ali ne na onu na koju smo navikli od goveđeg ili telećeg mesa nego od tune. U spravljanju pašticade pomoći će mu glumica i pjevačica, a mnogi kažu i vrsna kuharica Petra Dugandžić kojoj je ovo prvi put da priprema ovo jelo. 'Nikad ne kuhaj u robi koju misliš nositi' je jedno od ukupno pet Petrinih pravila u kuhinji, a preostala četiri otkrijte u emisiji. U drugom receptu će Luka obraditi najpopularniju plavu ribu - srdelu koja je vrlo praktična i iz raznih aspekata poželjna namirnica, kao zdrava hrana, kupovno prihvatljiva svima i svakome
dostupna. Za kraj Luka se desertom nakratko vraća u Komižu gdje će pripremiti sufle od rogača, voća koje je obilato raslo i uzgajalo se na otoku Visu, a u reportaži se posjetio i mlin u kojem se snimio proces rada brašna od rogača.

Emiiju 'Pun pjat' ne propustite pratiti subotom na Doma TV-u!Tagovi