Prijatelji, 7. sezona

Prijatelji 6. sezona epizode - 3
,
Prijatelji 6. sezona epizode - 3
hr_HR

PON - NED 13.25

(Friends), 2000. SAD, humoristična serija
7. sezona, 24 epizode

Autori: David Crane, Marta Kauffman
Producenti: Kevin Bright, Marta Kauffman i David Crane.

Uloge:

Jennifer Aniston - Rachel Green
Courteney Cox - Monica Geller
Lisa Kudrow - Phoebe Buffay
Matt LeBlanc - Joey Tribbiani
Matthew Perry - Chandler Bing
David Schwimmer - Dr. Ross Geller

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

 

Monica (Courteney Cox) voli sve držati pod kontrolom, u čemu ponekad i pretjera, pa se nerijetko ponaša kao majka skupine. Kao profesionalna kuharica, prisiljena je raditi za sve što ima – za razliku od Rachel, njezine najbolje prijateljice iz srednje škole koja nikad nije morala skuhati kavu do svoje 25. godine.

Rachel (Jennifer Aniston) se osamostalila tek dolaskom u New York, kada se posvetila traženju same sebe i svojeg poziva, pa se u nekoliko godina iz razmažene bogatašice transformirala u ambicioznu mladu ženu koja naporno radi kako bi postigla uspjeh. Jedan od prijatelja koji će uvijek rado pomoći Rachel jest Monicin stariji brat Ross (David Schwimmer), koji je u nju bio zaljubljen u srednjoj školi.

Ross je paleontolog koji predaje na fakultetu i teže se nosi sa životom otkako ga je žena ostavila i objavila da je lezbijka. On je inteligentan, vrlo emotivan i romantičan i također daje sve od sebe da pronađe sreću u ljubavi, što se često zakomplicira zbog toplo-hladnog odnosa koji ima s Rachel.

Chandler (Matthew Perry) je pronicljivi promatrač svačijih života, a pogotovo svoga. Potpuno je nemotiviran na poslu, gdje preživljava samo pomoću smisla za humor, a odnedavno je u sretnoj vezi s Monicom. Za razliku od svog najboljeg prijatelja i bivšeg cimera,

Joey (Matt LeBlanc) se ne odupire potrazi za snom - njegov je san da uspije kao glumac. Joey voli žene, sport, žene, New York, no najviše od svega, Joey voli Joeyja. Krug prijatelja zatvara Monicina bivša cimerica

Phoebe (Lisa Kudrow). Ona je draga, rastresena, new age skitnica koja uživa u skladanju i sviranju na gitari. Na ljubavnom polju ona vidi dobro u svakome. Prijatelji su brzo shvatili da potraga za sretnim i ispunjenim životom postavlja mnogo više pitanja nego što daje odgovora. Na kraju će morati pogledati duboko u sebe da bi odlučili što i tko žele biti, no sve će im proći lakše uz međusobnu potporu.

 

Glumci:

JENNIFER ANISTON
(Rachel)

Jennifer je za ulogu Rachel osvojila nagradu Zlatni globus. Aniston je nakon slave u 'Prijateljima' glumila u mnogobrojnim hit filmova poput 'Napokon Polly', 'Šuška se šuška', 'Lovac na glave', 'Moja lažna žena', 'Kako se riješiti šefa', 'Marley i ja' i 'Obitelj Miller'.  

COURTNEY COX
(Monica)

Courteney Cox je 2010. godine nominirana za Zlatni globus i to za ulogu u seriji 'Cougar Town', a imala je i glavnu ulogu u uspješnoj seriji 'Urednica tabloida'. Courteney je glumila u hit-filmu 'Ace Ventura: šašavi detektiv' te trima nastavcima filma 'Vrisak'. 

LISA KUDROW
(Phoebe)

Za ulogu vrckaste Phoebe Lisa Kudrow osvojila je nagradu Emmy te nominirana za Zlatni globus. Lisa je poznata po svojoj ulozi u hit-seriji 'Lud za tobom' kao nesposobna konobarica Ursula. Glumila je i u seriji 'Bob', televizijskom filmu 'Murder in High Places' i gostovala u serijama poput 'Coach', 'Kafić uzdravlje' i 'Cougar Town', gdje je glumila uz Courteney Cox.

MATT LeBLANC
(Joey)

Matt LeBlanc je za ulogu Joeyja tri puta nominiran za Zlatni globus. Glumio je u nekoliko komičnih serija uključujući 'Top of the Heap', 'Vinnie & Bobby' i 'TV 101'. Pojavio se u televizijskom filmu 'Anything to Survive' i gostovao u serijama kao što su 'Class of '96', 'The Red Shoe Diaries' i 'Just the Ten of Us.'.

MATTHEW PERRY
(Chandler)

Za ulogu Chandlera Matthew Perry je nominiran za nagradu Emmy. Imao je stalne uloge u nekoliko komičnih serija poput 'Homefree', 'Sydney' i 'Boys Will Be Boys', a povremeno je glumio i u seriji 'Growing Pains'. Ovaj glumac gostovao je u brojnim serijama uključujući 'Beverly Hills 90210', 'Empty Nest', 'Just the Ten of Us', 'Highway to Heaven', 'Stažisti', 'Zapadno krilo' i 'Dobra žena', a glumio je i u filmovima 'Troje za tango', 'Ubojica mekog srca' i 'Birds of America'. 

DAVID SCHWIMMER
(Ross)

David Schwimmer je nominiran za nagradu Emmy za ulogu Rossa. Glumio je u komičnoj seriji 'Monty' i povremeno u serijama 'Njujorški plavci', 'Blossom', 'Zakon u Los Angelesu', 'The Wonder Years', 'Bez oduševljenja, molim!' i 'Združena braća', a u najnovijoj igranoj seriji o suđenju O. J.-u Simpsonu, 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story', imao je jednu od glavnih uloga.

 

Sedmu sezone serije 'Prijatelji' pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Doma TV-u. Zanimljivosti o seriji pročitajte ovdje.Tagovi