Prijatelji, 3. - 8. prosinca

prijatelji
,
prijatelji
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

3. sez., 2. - 3. ep.; 9. sez., 20. - 21. ep. - 3. prosinca
U utrci s vremenom, Ross pokušava društvo na vrijeme odjenuti i pripremiti za svečanu dobrotvornu večeru u muzeju.

Nakon prekida s Richardom, Monica u slobodno vrijeme kuha marmeladu i razmišlja o tome da zatrudni umjetnom oplodnjom.

 

Ross je uzbuđen kad upozna kolegicu paleontologinju, profesoricu Charlie Wheeler (gostujuća glumca Aisha Tyler – Talk soup), zamamnu ljepoticu. No kad je odvede na Joeyjev tulum na krovu da upozna zvijezde Joeyjeve sapunice Naši najbolji dani (stvarne zvijezde serije Naši najbolji dani Kyle Lowder, Matthew Ashford, Farah Fath i Alexis Thorpe), uplaši ga impresivnim popisom svojih bivših dečki. U međuvremenu, Rachel i pijana Monica ponašaju se blesavo na tulumu te tjeraju neke zgodne glumce. Chandler gleda uznemirujuću žensku
mono-predstavu.

 

Ross je u agoniji jer pametna, predivna profesorica Charlie (gostujuća glumca Aisha Tyler), koja inače izlazi s paleontolozima, izađe s plitkim Joeyjem. Usprkos tomu, Ross pomaže očajnom Joeyju da se pravi da je pametan kako bi zadivio Charlie, s dvojakim rezultatima. U međuvremenu, nervozni odlazak Chandlera i Monice u kliniku za liječenje neplodnosti postaje još neugodniji kad se pojavi Chandlerova naporna bivša djevojka Janice (gostujuća glumica Maggie Wheeler). A Rachel se svađa s Phoebe zbog lanca wellnessa u posjedu korporacije koju Phoebe prezire.

 

3. sez., 4. - 5. ep.; 9. sez., 22. - 23. ep. - 4. prosinca
Ross se uspaniči kad vidi sina s Barbikom. Phoebe glumi Joeyjevu agenticu i sredi mu dobre uloge.

Phoebin polubrat posjeti je te imaju problema s povezivanjem.

 

Razočarani zbog saznanja da ne mogu prirodnim putem začeti dijete, Monica i Chandler razmatraju svoje opcije. Kad Chandler doma dovede zgodnog, nesvjesnog kolegu Zacka (John Stamos – Puna kuća, Thieves) na večeru, Monica i Chandler podlože ga neugodnom intervjuu kao potencijalnog donora sperme. U međuvremenu, dok je u kupnji s Phoebe, Rachel joj povjerava da je zaljubljena u Joeyja. Nažalost, načuje ih Joeyjeva sadašnja cura Charlie (gostujuća glumica Aisha Tyler). A Phoebe susreće starog dečka Davida (Gostujući glumac Hank Azaria.)

 

Ross je toliko uzbuđen što će održati uvodni govor na paleontološkoj konvenciji na Barbadosu da je svim prijateljima osigurao besplatne ulaznice za događaj. Na otoku je Joey iznenađen što Rossa, a ne njega, prepoznaju obožavatelji. No Joey barem izlazi s predivnom paleontologinjom Charlie (Aisha Tyler), na Rossovu žalost. Nakon što je nedavno prekinula vezu s Mikeom (gostujući glumac Paul Rudd), Phoebe na otok vodi svoga bivšeg dečka Davida (gostujući glumac Hank Azaria).

U prvom dijelu, kad Chandler slučajno izbriše jedinu verziju Rossova govora s njegova laptopa, Charlie mora pomoći Rossu da ga ponovno napiše, a uslijed toga otkriju da imaju više toga zajedničkog od profesije. U međuvremenu, Joey i Rachel zajedno se napiju nakon što su glumili farmaceute i radi besplatnog pića upali na liječničku konferenciju. A Phoebe je u šoku kad Mike neočekivano doputuje na otok da bi razgovarao s njome.

 

3. sez., 6. - 7. ep.; 9. sez., 24. ep.; 10. sez., 1. ep. - 5. prosinca
Kad Janice upita društvo je li ikad netko od njih spavao s nekim iz društva, prijatelji se prisjećaju vremena otprije tri godine.

Monica kupi novi krevet od Janiceina uskoro bivšeg muža, no dostave joj pogrešni.

 

Ross je toliko uzbuđen što će održati uvodni govor na paleontološkoj konvenciji na Barbadosu da je svim prijateljima osigurao besplatne ulaznice za događaj. Na otoku je Joey iznenađen što Rossa, a ne njega, prepoznaju obožavatelji. No Joey barem izlazi s predivnom paleontologinjom Charlie (gostujuća glumica Aisha Tyler), na Rossovu žalost. Nakon što je nedavno prekinula vezu s Mikeom (gostujući glumac Paul Rudd), Phoebe na otok vodi svoga bivšeg dečka Davida (gostujući glumac Hank Azaria).

 

U drugom dijelu, unatoč činjenici da je prvi sunčani dan od dolaska na otok, svi idu slušati Rossov govor, koji entuzijastično prihvaćaju njegovi voljeni kolege znanstvenici. Poslije, Monica i Mike (gostujući glumac Paul Rudd) sudjeluju u jako natjecateljskoj, maratonskoj partiji ping-ponga, što uzbuni Chandlera, ali uzbudi Phoebe. A Rossova i Joeyjeva sreća okrene se nakon objave Charlie i Rachel.

 

 

Šestero prijatelja često se sastaju u stanu nekog od njih i dijele trosjed u kafiću Central Perk u Greenwich Villageu u New Yorku. Monica Geller Bing (zvijezda serije Courteney Cox Arquette) je kuharica opsjednuta čistoćom i redom u svome životu. Udana je za Chandlera Binga (zvijezda serije Matthew Perry), dovitljivca koji uvijek ima spreman odgovor. U stanu preko puta stanuju bivši dugogodišnji Chandlerov cimer Joey Tribbiani (zvijezda serije Matt LeBlanc), glumac ženskaroš koji trenutačno glumi u sapunici Naši najbolji dani i Rachel Green (zvijezda serije Jennifer Aniston), Monicina najbolja prijateljica iz srednje škole.
Na drugoj strani ulice, preko puta Monice i Chandlera, živi Monicin brat pehist Ross Geller (zvijezda serije David Schwimmer), professor paleontologije koji se tri puta rastajao, jedanput i od Rachel. Iako Rachel i Ross više nisu u ljubavnoj vezi, dijele odgovornost odgajanja njihove novoređene kćeri Emme. Krug prijatelja zatvara Monicina bivša cimerica Phoebe Buffay (zvijezda serije Lisa Kudrow), ekscentrična i vječito optimistična folk-pjevačica i maserka.

Još uvijek na Barbadosu nakon Rossova uvodnoga govora, prijatelji se nose s raznoraznim dilemama. Ross je poljubio kolegicu Charlie Wheeler (gostujuća glumica Aisha Tyler – Talk Soup), iako je ona službeno u vezi s Joeyjem. Joey i Rachel su se također poljubili, no njih muči kako to reći Rossu. Phoeben bivši dečko Mike (gostujući glumac Paul Rudd - Kućna pravila) pratio ju je na otok i zaprosio ju je, unatoč tome što je u vezi s drugom ženom. Monici je kosa jako bujna zbog velike vlage u zraku. Chandler ima problem jer se jedva suzdržava od toga da se izruguje svojoj ženi.
Phoebe, Monica i Chandler saznali su za sve ljubavne drame slušajući kroz tanke hotelske zidove; s jedne strane ljubavne razgovore Joeyja i Rachel, a s druge strane Rossa i Charlie. Osjećajući se kao da je prevario Joeyja, Ross ga traži da mu prizna da želi biti s Charlie. Isto tako, Joey želi Rossu priznati svoje osjećaje prema Rachel. Nakon nekoliko pokušaja, Ross kaže Joeyju, no Joey mu se ne uspijeva odužiti. U međuvremenu, Monica uspijeva napraviti frizuru u lokalnom frizerskom salonu i oduševljena je što ima pletenice ukrašene perlicama i školjkama. Chandler i ostali zapanjeniji su nego prije. Monica inzistira na tome da zadrži frizuru, sve dok joj se dotjerana kosa ne zaplete u zavjesu na tuš-kabini.

Opet u New Yorku, Phoebe mora reći Mikeovoj curi loše vijesti – na rođendan nesretne žene. Još uvijek nesvjesan Joeyjeve i Racheline veze, Ross se iznenadi kad ih vidi kako se ljube.

3. sez., 8. - 9. ep.; 10. sez., 2. - 3. ep. - 6. prosinca
Joey i Monica uhvate Janice kako ljubi bivšeg muža.

Društvo igra amaterski američki nogomet na Dan zahvalnosti.

Rachel, Joey i Charlie (Aisha Tyler) gosti su na neugodnoj večeri u Rossovu stanu, ali boje se za njegovo stanje uma kad Ross, nekarakteristično za sebe, počne prekomjerno uživati u vinu, pjesmi i smijehu. U međuvremenu, Chandler učini nešto neoprostivo kada s Monicom posjeti par koji je posvojio slatkog dječaka. A bivšu surogat majku, Phoebe, posjećuje njezin brat Frank Jr. (gostujući glumac Giovanni Ribisi – Spašavanje vojnika Ryana) koji je očajan jer se više ne može nostiti s drskim trojkama.

Slatkorječivi Joey samouvjeren je kao i uvijek dok se sprema po prvi put voditi ljubav s Rachel. No uskoro postaje netipično nespretan te se i Rachel osjeća nelagodno. Pitaju se kako su Monica i Chandler tako lako od prijatelja postali ljubavnici. U međuvremenu, Monicina i Phoebena naporna prijateljica Amanda (Jennifer Coolidge - Best in Show) dolazi u posjet i stvara jaz među ženama. A Ross odlazi u solarij na špricanje tijela, ali ne uspijeva pratiti jednostave upute.

3. sez., 11. - 12. ep.; 10. sez., 4. - 5. ep. - 7. prosinca
Pijani Chandler ljubakao se s jednom od Joeyjevih sestara, no ne može se sjetiti s kojom.

Ross postaje ljubomoran jer misli da je uhvatio Rachelina kolegu kako očijuka s njome.

Na Emmin prvi rođendan, Rachel uvjerava Monicu i Chandlera da odgode dugoočekivani put u Vermont kako bi ostali na zabavi. Ali problemi nastaju kada dojenče zaspi, a stigne lascivna rođendanska torta za odrasle. U međuvremenu, kad Ross izleti da pomogne Rachel, zaduži Joeyja da zadrži sve u stanu dok se oni ne vrate s pravom tortom.

Rachel se čini da je njezina iritantna, samodopadna sestra Amy (Christina Applegat) napokon na rubu velike promjene u ponašanju. Kako bi pomogla Amy da postane odgovornija osoba, Rachel zanemari Rossovo žestoko protivljenje i dopušta Amy da čuva Emmu. Uskoro zažali zbog te odluke. U međuvremenu, Phoebe na znajući uništava Mikeovo (gostujući glumac Paul Rudd) iznenađenje za obljetnicu. A Monica i Chandler se zabrinu kad Joey pokušava koristiti velike riječi u pismu preporuke Agenciji za posvajanje za njih dvoje.

3. sez., 13. - 14. ep.; 10. sez., 6. - 7. ep. - 8. prosinca
Monicina je snaga volje na ispitu kada sretne Richarda u videoteci.

Phoebe se susrela s bivšom pjevačkom partnericom. Rachelin novi posao ugrožava joj vezu s Rossom.

Hobart je Charlien (Aisha Tyler) opsjednuti bivši dečko. Hobart nudi Rossu stipendiju pod uvjetom da prekine s Charlie. U međuvremenu, Phoebe pokušava dati groznu sliku koju je naslikala Monici i Rachel koje se jako opiru tomu. A Joey je uvrijeđen kad Chandler slaže o gledanju snimke Joeyjeve bizarne audicije.

Monica i Chandler nervozno se pripremaju za posjet službenice za posvojenje Laure (Maria Pitillo) koja će odlučiti jesu li oni prikladni roditelji. Nažalost, Laura prestravi uštogljeni par kad im kaže da ju je jednom zaveo gad pod imenom Joey koji živi u istoj zgradi i nikad je nije nazvao. U međuvremenu, Phoebe i Mike (gostujući glumac Paul Rudd) odluče imati malu svadbu, a ostatak novca donirati dobrotvornoj udruzi za djecu – da bi zatim te novce na kraju tražili natrag. A Ross pokušava pomoći Rachel da prebrodi iracionalan strah od ljuljački kako bi Emma mogla uživati na dječjem igralištu.

Epizode omiljene serije 'Prijatelji' pratite od ponedjeljka do subote na Doma TV-u.

 

 Tagovi