Prijatelji, 28. siječnja - 3. veljače

prijatelji
,
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

10. sezona, 3 - 6 epizoda - 28. siječnja

Slatkorječivi Joey samouvjeren je kao i uvijek dok se sprema po prvi put voditi ljubav s Rachel. No uskoro postaje netipično nespretan te se i Rachel osjeća nelagodno. Pitaju se kako su Monica i Chandler tako lako od prijatelja postali ljubavnici. U međuvremenu, Monicina i Phoebena naporna prijateljica Amanda (Jennifer Coolidge - Best in Show) dolazi u posjet i stvara jaz među ženama. A Ross odlazi u solarij na špricanje tijela, ali ne uspijeva pratiti jednostave upute.

Na Emmin prvi rođendan, Rachel uvjerava Monicu i Chandlera da odgode dugoočekivani put u Vermont kako bi ostali na zabavi. Ali problemi nastaju kada dojenče zaspi, a stigne lascivna rođendanska torta za odrasle. U međuvremenu, kad Ross izleti da pomogne Rachel, zaduži Joeyja da zadrži sve u stanu dok se oni ne vrate s pravom tortom.

Rachel se čini da je njezina iritantna, samodopadna sestra Amy (Christina Applegat) napokon na rubu velike promjene u ponašanju. Kako bi pomogla Amy da postane odgovornija osoba, Rachel zanemari Rossovo žestoko protivljenje i dopušta Amy da čuva Emmu. Uskoro zažali zbog te odluke. U međuvremenu, Phoebe na znajući uništava Mikeovo (gostujući glumac Paul Rudd) iznenađenje za obljetnicu. A Monica i Chandler se zabrinu kad Joey pokušava koristiti velike riječi u pismu preporuke Agenciji za posvajanje za njih dvoje.

Hobart je Charlien (Aisha Tyler) opsjednuti bivši dečko. Hobart nudi Rossu stipendiju pod uvjetom da prekine s Charlie. U međuvremenu, Phoebe pokušava dati groznu sliku koju je naslikala Monici i Rachel koje se jako opiru tomu. A Joey je uvrijeđen kad Chandler slaže o gledanju snimke Joeyjeve bizarne audicije.

10. sezona, 7 - 10 epizoda - 29. siječnja

Monica i Chandler nervozno se pripremaju za posjet službenice za posvojenje Laure (Maria Pitillo) koja će odlučiti jesu li oni prikladni roditelji. Nažalost, Laura prestravi uštogljeni par kad im kaže da ju je jednom zaveo gad pod imenom Joey koji živi u istoj zgradi i nikad je nije nazvao. U međuvremenu, Phoebe i Mike (gostujući glumac Paul Rudd) odluče imati malu svadbu, a ostatak novca donirati dobrotvornoj udruzi za djecu – da bi zatim te novce na kraju tražili natrag. A Ross pokušava pomoći Rachel da prebrodi iracionalan strah od ljuljački kako bi Emma mogla uživati na dječjem igralištu.

Monica za društvo priprema fantastičnu gozbu za dan Zahvalnosti, ali poludi kad svi zakasne na druženje. Ross i Joey su prvo pokušali otići na hokejsku utakmicu, a Phoebe i Rachel su potajice odvele Emmu na natjecanje iz ljepote za bebe. Problemi se povećavaju kad Monica odbije pustiti izgladnjele goste u svoj i Chandlerov stan.

Nervozni i uzbuđeni Monica i Chandler putuju u Teksas upoznati mladu trudnicu Ericu Simmons (gostujuća glumica Anna Faris – filmski serijal Mrak film) koja ih razmatra za posvajanje njezina djeteta kad se rodi. Monici i Chandleru se svidi Erica i oni se svide njoj. Jedini je problem taj što Erica, zbog pogreške u Agenciji za posvajanje, misli da je Monica svećenica, a Chandler liječnik – a željan par ne odlučuje ju ispraviti. U međuvremenu, Joey izlazi s Phoebenom prijateljicom, ali je živcira svojim teritorijalnim navikama jedenja. Nakon što podlegne seksi i uvjerljivoj prodavačici, Ross završi s jedinstvenom novom odjećom.

Kada Phoebe i Rachel vide Chandlera kako ulazi u auto sa zgodnom ženom tijekom radnog vremena, prate ga do predgrađa i vide kako ulazi s tom ženom u veliku kuću. U strahu da Chandler vara Monicu, obavijeste je o tome te saznaju da je žena trgovac nekretninama. Par je potajice gledao kuće i mučio se s time kako će reći najboljim prijateljima da napušta grad. U emocionalnoj montaži, isječci iz prijašnjih epizoda naglašavaju mnoge doživljaje koje su prijatelji imali u Monicinu i Chandlerovu stanu.

10. sezona, 11 - 14 epizoda - 30. siječnja

Joey kao poznati natjecatelj sudjeluje u kvizu Piramida od 100.000 dolara kojemu je domaćin Donny Osmond (glumi sebe), no Joeyjev upitan kvocijent inteligencije stoji njegova partnera nagrade. U međuvremenu, Monica i Rachel na neviđeno unajme neuglednog stripera Roya (Danny DeVito) za Phoebenu djevojačku večer. A Chandler i Ross idu na godišnjicu mature gdje susreću atraktivnu ženu za koju su obojica obećali da neće izlaziti s njom tijekom škole.

U ovoj posebnoj epizodi, koja je prekretnica, Phoebena organizatorica vjenčanja, Monica, izluđuje sve oko sebe, sve dok je Phoebe ne otpusti. Phoeben veliki dan pretvara se u katastrofu jer su narudžbe pomiješane, a zbog mećave moraju mijenjati planove. U međuvremenu, kao zamjena za Phoebena zatvorenog oca, Joey preuzima njegovu ulogu malo previše ozbiljno. A Chandler i Ross nagovaraju Rachel da uzme jednog od njih kao zamjenu za djevera u nečemu što će biti najčudnija svadbena povorka.

Monica i Chandler pokazuju Erici (gostujuća glumica Anna Faris , majci nerođenog djeteta koje oni žele posvojiti, znamenitosti New Yorka, a saznaju i još pojedinosti o njoj, na primjer, da bi djetetov biološki otac mogao biti zatvorenik koji je oca ubio lopatom. U međuvremenu, Ross i Rachel zbližavaju se nakon što je njezin sarkastični otac, dr. Green (gostujući glumac Ron Leibman), doživio srčani udar. A Joey upošljava frankofilnu Phoebe da ga nauči francuski prije važne audicije, no ona ubrzo postaje ogorčena glupostima koje izlaze iz Joeyjevih usta.

Rachel se skoro uguši u jelu kada potajice ode u restoran na razgovor za posao i sjedne za stol do svojega sadašnjeg šefa. Phoebe razmišlja da promijeni vjenčano prezime u neko egzotičnije. U međuvremenu, Joey se osjeća napušteno kad Monica i Chandler pokušaju kupiti kuću, ali pronalazi utjehu u drskoj osmogodišnjoj kćeri prodavača, Mackenzie (Dakota Fanning – Mačak, ne diraj mu šešir).

10. sezona, 15 - 18 epizoda - 31. siječnja

Kad Rachel objavi nešto zapanjujuće, Ross potajice spletkari da joj vrati stari posao. U međuvremenu, Joey je toliko zbunjen promjenama u životima prijatelja da ga Phoebe sprečava da sazna o nagloj smrti svoje agentice. A Monica i Chandler pregledavaju kuću na prodaju pored njihove nove kuće i otkrivaju iznenađujuće stvari.

Dok se Rachel sprema otputovati u Pariz, društvo joj priprema oproštajku. Umjesto da se vidi sa svima zajedno, svakog od njih odvodi na stranu na privatni oproštaj. No jedan od prijatelja uvrijedi se jer je isključen. U međuvremenu, Monica daje stroge naredbe dok se precizno pakira za novi život u predgrađu s Chandlerom, a oboje budno paze jako trudnu Ericu (gostujuća glumica Anna Faris), majku svoga budućega posvojenog djeteta. A dok je čistio stan, Chandler je našao čudan predmet koji je pripadao bivšem stanaru nejgove i Monicine gostinjske sobe.

U završnici serije Prijatelji, prepunoj humora i podijeljenih emocija, Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross započinju nova poglavlja u svojim životima. Njih je šestero bilo jedno uz drugo u svim usponima i padovima na putu odrastanja. Sad im je zadnji dan zajedno i pun je značajnih događaja i neočekivanih iznenađenja. Čak i dok prijatelji donose važne odluke o svojim budućnostima, veže ih veza koja će trajati zauvijek – bez obzira na to kamo ih putevi vode.

U završnici serije Prijatelji, prepunoj humora i podijeljenih emocija, Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross započinju nova poglavlja u svojim životima. Njih je šestero bilo jedno uz drugo u svim usponima i padovima na putu odrastanja. Sad im je zadnji dan zajedno i pun je značajnih događaja i neočekivanih iznenađenja. Čak i dok prijatelji donose važne odluke o svojim budućnostima, veže ih veza koja će trajati zauvijek – bez obzira na to kamo ih putevi vode.

1. sezona, 1 - 4 epizoda - 1. veljače

Nakon što Rachel zaručnik ostavi pred oltarom, ona se useli k Monici, no doznaje da nije lako biti neovisan, posebice bez tatinih kreditnih kartica.

Rossova bivša žena lezbijka nosi njihovo dijete i njemu se ne sviđa prezime koje je ona odabrala. Rachel doznaje da je njezin bivši zaručnik otišao na njihovo bračno putovanje s njezinom kumom.

Proizvođač sokova daje Phoebe 7000 dolara nakon što je ona našla odrezani palac u limenci soka.Chandler opet puši na veliku žalost njegovih prijatelja.

Kada dostavljač pogreškom dostavi djevojkama pizzu namijenjenu Georgeu Stephanopoulosu, čovjeku koji živi preko puta, one odluče baciti pogled dalekozorom na bivšeg savjetnika iz Bijele kuće.

1. sezona, 5 - 8 epizoda - 2. veljače

Ross pomaže Rachel oko pranja rublja i smatra to prvim izlaskom. Monica glumi Joeyjevu novu djevojku jer se on želi pomiriti s djevojkom koju je upravo ostavio.

Joey dobiva sjajnu priliku kada biva unajmljen kao dvojnik za stražnjicu Ala Pacina.

Upravo kada Phoebe namjerava započeti pjevati tužne narodne pjesme u Central Parku, u New Yorku nestane struje. Ekipa se vraća u stan djevojaka gdje Ross pokuša reći Rachel da mu se sviđa.

Monica i Ross oplakuju smrt svoje bake. Chandler preispituje svoju seksualnost.

1. sezona, 9 - 11 epizoda - 3. veljače

Monici zagori večera za Dan zahvalnosti jer svi odlaze na krov da bi vidjeli jedan od balona iz parade koji se oteo kontroli.

Ekipa se dogovori, a zatim prekrši dogovor da će slaviti Novu godinu bez partnera. Ross pokušava umanjiti svoju usamljenost i nađe novog cimera, majmuna po imenu Marcel.

Chandlerova majka, autorica ljubića, dolazi u New York u posjet i Joey je ulovi kako se ljubi s Rossom.

 

Ne propustite 'Prijatelje' od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u!Tagovi