Prijatelji, 21. - 27. siječnja

Prijatelji 10. sezona - 9
,
Prijatelji 10. sezona - 9
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

8. sez., 23. - 24.ep.; 9. sez., 1. - 2. ep. - 21. siječnja

Zbog pogreške, Rachel Green (Jennifer Aniston) nađe se zaručena za Joeyja Tribbianija Matt LeBlanc) umjesto za Rossa Gellera (David Schwimmer), koji ju je planirao zaprositi ubrzo nakon što rodi njihovu kćer. Situacija postaje još više zbunjujuća kada Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) razgovara s Rachel i u zabuni pretpostavi da ju je Ross zaprosio. U međuvremenu, Joey si ne može pomoći i škica dok Rachel neuspješno pokušava dojiti svoje dijete. Potaknuti da i sami dobiju dijete, Monica Geller Bing (zvijezda serije Courteney Cox Arquette) i Chandler Bing (zvijezda serije Matthew Perry) vraćaju se u spremište u bolnicu za malo nježnosti. Gostujući glumac Elliott Gould pojavljuje se u ulozi Jacka Gellera.

Joeyjevi neuspjeli pokušaji da zadobije Rossov oprost što je zabunom zaprosio Rachel samo rezultiraju hitnom hospitalizacijom. U međuvremenu, iscrpljena Rachel očajnički traži bilo kakav lijek koji bi utišao stalno plakanje bebe Emme.


9. sez., 3. - 6. ep. - 22. siječnja

Rachelini stalni pozivi pedijatru njezine bebe Emme natjeraju ga da je odbije za pacijenta. Rossu postaje neugodno kad Rachel potraži njegova liječnika iz djetinjstva kao zamjenu – uglavnom zato što je on i dalje Rossov liječnik. U međuvremenu, Chandler se planira preseliti u Tulsu u Oklahomi zbog posla, ali brine se je li mu se karijeristica Monica i dalje željna pridružiti. Joey i Phoebe dogovore se da će si međusobno naći partnere za spoj učetvero. Kada Joey zaboravi pozvati nekoga, u panici poziva neznanca, Mikea (gostujući glumac Paul Rudd – Kućna pravila).

Phoebe se boji da će izgubiti najnovijega mogućeg dečka Mikea (Paul Rudd), a njezina se sumnja još pogorša nakon Rossovih blesavih komentara. U međuvremenu, Chandler je u Tulsi u Oklahomi, na poslovnom putu. Kada ga Monica iznenadi u njegovoj hotelskoj sobi, zabunom pomisli da ima seksualni fetiš na morske pse i ljuti se. A Joey se uzruja jer se cura s kojom je izašao ne sjeća da se već poseksala s njime.

Dok Phoebe i Joey već slabi od gladi čekaju u finom restoranu da prijatelji dođu na proslavu Phoebena rođendana, Rachel kasni zato što se boji ostaviti novorođenče s dadiljom. Monica i Chandler isto kasne zbog svađe oko Chandlerove želje da ponovno počne pušiti, a zatim podlegnu i drugim željama. Rachel, Ross, Monica i Chandler i dalje nailaze na ometanja te se izgladnjeli Phoebe i Joey moraju boriti da sačuvaju sjajan stol u restoranu.

Ross se ljubomorno ruga Rachel na izboru osjećajne muške dadilje Sandyja (Freddie Prinze Jr.) za Emmu. U međuvremenu, Phoebe mora izabrati između dva strasna prosca: novog dečka Mikea (Paul Rudd) i bivšeg dečka koji je u posjetu (Hank Azaria). A Chandler se osjeća ugroženim zbog Monicina stalnog brbljanja o muškom kolegi čiji je humor bolji od njegova.
 

9. sez., 7. - 9.;11. ep. - 23. siječnja

Kad Chandlerov bivši rival u ljubavi objavi da prodaje stan, nesigurni Chandler nagovara Joeyja da mu pomogne da ga potajno istraže. Dečki su zgroženi otkrićem stare videokasete na kojoj bi mogla biti Monica kako se seksa s bivšim dečkom. U međuvremenu, Ross slučajno otkrije da je pjevanje prostih riječi pjesme Baby got back jedini način da uspava Emmu, ali boji se reći Rachel za taj trik. A Phoebe ne uspijeva zadiviti uštogljene roditelje svog dečka Mikea (gostujući glumac Paul Rudd).

Večer uoči Dana zahvalnosti, Rachelina uobražena mlađa sestra Amy (Christina Applegate) svima uništava praznike svojim nepristojnim primjedbama. Amy se uzruja kad sazna da Rachel ne želi da se ona brine za dijete u slučaju Racheline i Rossove smrti. Chandler je isto uvrijeđen jer ni njega ne smatraju sjajnim posvojiteljem. U međuvremenu, Monica opsesivno štiti porculan koji je dobila za vjenčanje. A Joey se zaboravi priključiti kolegama glumcima u velikoj paradi za Dan zahvalnosti.

Rachel i Phoebe odluče zajedno izići. Nakon što Rachel instinktivno da svoj broj zgodnom gostu restorana, brine se da će on nazvati kad je Ross u stanu. Dok su žene odsutne, Phoeben dečko Mike (gostujući glumac Paul Rudd) pomaže Rossu čuvati Rachelino dijete te dečki očajnički traže neku zajedničku temu za razgovor. I dalje na poslu u Tulsi, Chandler se vraća u New York u posjet Monici, ali mora se skrivati od Joeyja nakon što je odbio njegov poziv na košarkašku utakmicu.
 

9. sez., 12. - 15. ep. - 24. siječnja

Rachel se uzruja kad sazna da je njezin zgodni rival s posla Gavin (Dermot Mulroney) pozvan na njezinu rođendansku proslavu. U međuvremenu, Ross se trudi držati lascivnog Joeyja podalje od Emmine predivne nove dadilje Molly (Melissa George). A Phoebe nagovara dečka Mikea (Paul Rudd) da joj pomogne brinuti se za leglo mladih štakora koji su se okotili u njezinu ormaru.

Dok Rachel sređuje dvojake osjećaje prema zgodnom kolegi Gavinu (Dermot Mulroney), Ross uposli Chandlera da mu pomogne upoznati atraktivne žene kako bi Rachel učinio ljubomornom. U međuvremenu, Phoebe žali što je povela Monicu na karaoke nakon što Monica uzme mikrofon i uživa u slavi, nesvjesna da joj dečki u publici skandiraju zato što ima prozirnu haljinu. A Joey se podvrgava bolnoj depilaciji obrva prije fotografiranja.
Joey i Phoebe kuju zavjeru da Rachel i Rossu namjeste grozne partnere za spoj kako bi više cijenili svoju bivšu vezu i da ih to nagna na to da ponovno budu zajedno. Rachelin je partner jadni bivši vlasnik restorana Steve (Jon Lovitz). U međuvremenu, Monica koja ovulira želi biti intimna s Chandlerom dok čuvaju Emmu, ali ne smiju je ostaviti samu jer onda plače.

Joey razvija neuobičajenu metodu glume ne bi li zadivio slavnog, pompoznog kolegu glumca Leonarda (Jeff Goldblum) tijekom audicije za vrlo važnu ulogu. U međuvremenu, Ross sa stravom otkriva tko ga je orobio kad je bio dijete. A nezaposleni i poniženi Chandler prihvaća stažiranje u tvrtki za cipele gdje se zbog mlađahnih stažista osjeća jako staro.
 


9. sez., 16. - 19. ep. - 25. siječnja

Phoebe poziva dečka Mikea (Paul Rudd) da se useli k njoj, ali naznaka bračnog života mogla bi uzrokovati nevolje u njihovoj vezi. U međuvremenu, Monica i Chandler financijski su nestabilni te ona potajice pita Joeyja da joj pozajmi mnogo novca. No kad Chandler u neznanju također pita prijatelja da mu pozajmni nešto novca, Joey slučajno izda Monicino povjerenje i pokuša popraviti stvar nevjerojatnom pričom. Također, Rachelini pokušaji da učini stan sigurnijim za dijete izluđuju Joeyja.

Kad Chandler iz šale stavi urnebesnu Rossovu biografiju naweb-stranicu bivših studenata Rossova fakulteta, Ross za osvetu pronalazi web-stranicu bivših studenata Chandlerova fakulteta te napravi to isto. Slijedi internetski rat između dvojice prijatelja. U međuvremenu, Monica se ponaša posebno zaštitnički nakon što je slaba Phoebe traži pomoć u sprečavanju da se javi Mikeu (Paul Rudd) nakon što njih dvoje prekinu.


U nadi da će osvojiti veliki dobitak, prijatelji udružuju financije te kupuju desetke srećki za lutriju. Međutim, svađaju se oko toga kako će potrošiti novac ako pobijede, a Monica iživcira sve kupivši srećke samo za sebe i Chandlera. U očaju, Phoebe uzima zdjelu sa svim srećkama i prijeti da će je baciti s balkona. Ostali se smire, ali golub omete Phoebe te ona ipak ispusti zdjelu. U međuvremenu, Chandler uzbuđeno očekuje odluku svoje tvrtke o njegovoj budućnosti. A Ross Rachel zove mama da bi tu riječ naučio Emmu.
 

9. sez., 20. - 23. ep. - 26. siječnja

Ross je uzbuđen kad upozna kolegicu paleontologinju, profesoricu Charlie Wheeler (gostujuća glumca Aisha Tyler – Talk soup), zamamnu ljepoticu. No kad je odvede na Joeyjev tulum na krovu da upozna zvijezde Joeyjeve sapunice Naši najbolji dani (stvarne zvijezde serije Naši najbolji dani Kyle Lowder, Matthew Ashford, Farah Fath i Alexis Thorpe), uplaši ga impresivnim popisom svojih bivših dečki. U međuvremenu, Rachel i pijana Monica ponašaju se blesavo na tulumu te tjeraju neke zgodne glumce. Chandler gleda uznemirujuću žensku
mono-predstavu.

Ross je u agoniji jer pametna, predivna profesorica Charlie (gostujuća glumca Aisha Tyler), koja inače izlazi s paleontolozima, izađe s plitkim Joeyjem. Usprkos tomu, Ross pomaže očajnom Joeyju da se pravi da je pametan kako bi zadivio Charlie, s dvojakim rezultatima. U međuvremenu, nervozni odlazak Chandlera i Monice u kliniku za liječenje neplodnosti postaje još neugodniji kad se pojavi Chandlerova naporna bivša djevojka Janice (gostujuća glumica Maggie Wheeler). A Rachel se svađa s Phoebe zbog lanca wellnessa u posjedu korporacije koju Phoebe prezire.

Razočarani zbog saznanja da ne mogu prirodnim putem začeti dijete, Monica i Chandler razmatraju svoje opcije. Kad Chandler doma dovede zgodnog, nesvjesnog kolegu Zacka (John Stamos – Puna kuća, Thieves) na večeru, Monica i Chandler podlože ga neugodnom intervjuu kao potencijalnog donora sperme. U međuvremenu, dok je u kupnji s Phoebe, Rachel joj povjerava da je zaljubljena u Joeyja. Nažalost, načuje ih Joeyjeva sadašnja cura Charlie (gostujuća glumica Aisha Tyler). A Phoebe susreće starog dečka Davida (Gostujući glumac Hank Azaria.)

Ross je toliko uzbuđen što će održati uvodni govor na paleontološkoj konvenciji na Barbadosu da je svim prijateljima osigurao besplatne ulaznice za događaj. Na otoku je Joey iznenađen što Rossa, a ne njega, prepoznaju obožavatelji. No Joey barem izlazi s predivnom paleontologinjom Charlie (Aisha Tyler), na Rossovu žalost. Nakon što je nedavno prekinula vezu s Mikeom (gostujući glumac Paul Rudd), Phoebe na otok vodi svoga bivšeg dečka Davida (gostujući glumac Hank Azaria).

U prvom dijelu, kad Chandler slučajno izbriše jedinu verziju Rossova govora s njegova laptopa, Charlie mora pomoći Rossu da ga ponovno napiše, a uslijed toga otkriju da imaju više toga zajedničkog od profesije. U međuvremenu, Joey i Rachel zajedno se napiju nakon što su glumili farmaceute i radi besplatnog pića upali na liječničku konferenciju. A Phoebe je u šoku kad Mike neočekivano doputuje na otok da bi razgovarao s njome.
 

9. sez., 24.ep.; 10.sez., 1-2. ep. - 27. siječnja

 

Ross je toliko uzbuđen što će održati uvodni govor na paleontološkoj konvenciji na Barbadosu da je svim prijateljima osigurao besplatne ulaznice za događaj. Na otoku je Joey iznenađen što Rossa, a ne njega, prepoznaju obožavatelji. No Joey barem izlazi s predivnom paleontologinjom Charlie (gostujuća glumica Aisha Tyler), na Rossovu žalost. Nakon što je nedavno prekinula vezu s Mikeom (gostujući glumac Paul Rudd), Phoebe na otok vodi svoga bivšeg dečka Davida (gostujući glumac Hank Azaria).

U drugom dijelu, unatoč činjenici da je prvi sunčani dan od dolaska na otok, svi idu slušati Rossov govor, koji entuzijastično prihvaćaju njegovi voljeni kolege znanstvenici. Poslije, Monica i Mike (gostujući glumac Paul Rudd) sudjeluju u jako natjecateljskoj, maratonskoj partiji ping-ponga, što uzbuni Chandlera, ali uzbudi Phoebe. A Rossova i Joeyjeva sreća okrene se nakon objave Charlie i Rachel.

Phoebe, Monica i Chandler saznali su za sve ljubavne drame slušajući kroz tanke hotelske zidove; s jedne strane ljubavne razgovore Joeyja i Rachel, a s druge strane Rossa i Charlie. Osjećajući se kao da je prevario Joeyja, Ross ga traži da mu prizna da želi biti s Charlie. Isto tako, Joey želi Rossu priznati svoje osjećaje prema Rachel. Nakon nekoliko pokušaja, Ross kaže Joeyju, no Joey mu se ne uspijeva odužiti. U međuvremenu, Monica uspijeva napraviti frizuru u lokalnom frizerskom salonu i oduševljena je što ima pletenice ukrašene perlicama i školjkama. Chandler i ostali zapanjeniji su nego prije. Monica inzistira na tome da zadrži frizuru, sve dok joj se dotjerana kosa ne zaplete u zavjesu na tuš-kabini.

Opet u New Yorku, Phoebe mora reći Mikeovoj curi loše vijesti – na rođendan nesretne žene. Još uvijek nesvjesan Joeyjeve i Racheline veze, Ross se iznenadi kad ih vidi kako se ljube.

Rachel, Joey i Charlie (Aisha Tyler) gosti su na neugodnoj večeri u Rossovu stanu, ali boje se za njegovo stanje uma kad Ross, nekarakteristično za sebe, počne prekomjerno uživati u vinu, pjesmi i smijehu. U međuvremenu, Chandler učini nešto neoprostivo kada s Monicom posjeti par koji je posvojio slatkog dječaka. A bivšu surogat majku, Phoebe, posjećuje njezin brat Frank Jr. (gostujući glumac Giovanni Ribisi – Spašavanje vojnika Ryana) koji je očajan jer se više ne može nostiti s drskim trojkama.

Ne propustite 'Prijatelje' od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u!Tagovi