.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Prijatelji,11. - 15. rujna

Prijatelji 10. sezona - 10
,
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

 10. sez., 2.-3. ep. - 11. rujna

Rachel, Joey i Charlie (Aisha Tyler) gosti su na neugodnoj večeri u Rossovu stanu, ali boje se za njegovo stanje uma kad Ross, nekarakteristično za sebe, počne prekomjerno uživati u vinu, pjesmi i smijehu. U međuvremenu, Chandler učini nešto neoprostivo kada s Monicom posjeti par koji je posvojio slatkog dječaka. A bivšu surogat majku, Phoebe, posjećuje njezin brat Frank Jr. (gostujući glumac Giovanni Ribisi – Spašavanje vojnika Ryana) koji je očajan jer se više ne može nostiti s drskim trojkama.

Slatkorječivi Joey samouvjeren je kao i uvijek dok se sprema po prvi put voditi ljubav s Rachel. No uskoro postaje netipično nespretan te se i Rachel osjeća nelagodno. Pitaju se kako su Monica i Chandler tako lako od prijatelja postali ljubavnici. U međuvremenu, Monicina i Phoebena naporna prijateljica Amanda (Jennifer Coolidge - Best in Show) dolazi u posjet i stvara jaz među ženama. A Ross odlazi u solarij na špricanje tijela, ali ne uspijeva pratiti jednostave upute.

10. sez., 4.-5. ep. 12. rujna

Na Emmin prvi rođendan, Rachel uvjerava Monicu i Chandlera da odgode dugoočekivani put u Vermont kako bi ostali na zabavi. Ali problemi nastaju kada dojenče zaspi, a stigne lascivna rođendanska torta za odrasle. U međuvremenu, kad Ross izleti da pomogne Rachel, zaduži Joeyja da zadrži sve u stanu dok se oni ne vrate s pravom tortom.

Rachel se čini da je njezina iritantna, samodopadna sestra Amy (Christina Applegat) napokon na rubu velike promjene u ponašanju. Kako bi pomogla Amy da postane odgovornija osoba, Rachel zanemari Rossovo žestoko protivljenje i dopušta Amy da čuva Emmu. Uskoro zažali zbog te odluke. U međuvremenu, Phoebe na znajući uništava Mikeovo (gostujući glumac Paul Rudd) iznenađenje za obljetnicu. A Monica i Chandler se zabrinu kad Joey pokušava koristiti velike riječi u pismu preporuke Agenciji za posvajanje za njih dvoje.

10. sez., 6.-7. ep. - 13. rujna

Hobart je Charlien (Aisha Tyler) opsjednuti bivši dečko. Hobart nudi Rossu stipendiju pod uvjetom da prekine s Charlie. U međuvremenu, Phoebe pokušava dati groznu sliku koju je naslikala Monici i Rachel koje se jako opiru tomu. A Joey je uvrijeđen kad Chandler slaže o gledanju snimke Joeyjeve bizarne audicije.

Monica i Chandler nervozno se pripremaju za posjet službenice za posvojenje Laure (Maria Pitillo) koja će odlučiti jesu li oni prikladni roditelji. Nažalost, Laura prestravi uštogljeni par kad im kaže da ju je jednom zaveo gad pod imenom Joey koji živi u istoj zgradi i nikad je nije nazvao. U međuvremenu, Phoebe i Mike (gostujući glumac Paul Rudd) odluče imati malu svadbu, a ostatak novca donirati dobrotvornoj udruzi za djecu – da bi zatim te novce na kraju tražili natrag. A Ross pokušava pomoći Rachel da prebrodi iracionalan strah od ljuljački kako bi Emma mogla uživati na dječjem igralištu.

10. sez., 8.-9. ep. - 14. rujna

Monica za društvo priprema fantastičnu gozbu za dan Zahvalnosti, ali poludi kad svi zakasne na druženje. Ross i Joey su prvo pokušali otići na hokejsku utakmicu, a Phoebe i Rachel su potajice odvele Emmu na natjecanje iz ljepote za bebe. Problemi se povećavaju kad Monica odbije pustiti izgladnjele goste u svoj i Chandlerov stan.

Nervozni i uzbuđeni Monica i Chandler putuju u Teksas upoznati mladu trudnicu Ericu Simmons (gostujuća glumica Anna Faris – filmski serijal Mrak film) koja ih razmatra za posvajanje njezina djeteta kad se rodi. Monici i Chandleru se svidi Erica i oni se svide njoj. Jedini je problem taj što Erica, zbog pogreške u Agenciji za posvajanje, misli da je Monica svećenica, a Chandler liječnik – a željan par ne odlučuje ju ispraviti. U međuvremenu, Joey izlazi s Phoebenom prijateljicom, ali je živcira svojim teritorijalnim navikama jedenja. Nakon što podlegne seksi i uvjerljivoj prodavačici, Ross završi s jedinstvenom novom odjećom.

10. sez., 10.-11. ep. - 15. rujna

Kada Phoebe i Rachel vide Chandlera kako ulazi u auto sa zgodnom ženom tijekom radnog vremena, prate ga do predgrađa i vide kako ulazi s tom ženom u veliku kuću. U strahu da Chandler vara Monicu, obavijeste je o tome te saznaju da je žena trgovac nekretninama. Par je potajice gledao kuće i mučio se s time kako će reći najboljim prijateljima da napušta grad. U emocionalnoj montaži, isječci iz prijašnjih epizoda naglašavaju mnoge doživljaje koje su prijatelji imali u Monicinu i Chandlerovu stanu.

Joey kao poznati natjecatelj sudjeluje u kvizu Piramida od 100.000 dolara kojemu je domaćin Donny Osmond (glumi sebe), no Joeyjev upitan kvocijent inteligencije stoji njegova partnera nagrade. U međuvremenu, Monica i Rachel na neviđeno unajme neuglednog stripera Roya (Danny DeVito) za Phoebenu djevojačku večer. A Chandler i Ross idu na godišnjicu mature gdje susreću atraktivnu ženu za koju su obojica obećali da neće izlaziti s njom tijekom škole.
 


 

 Tagovi