Prijatelji, 12. - 18. studenog

prijatelji
,
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

2. sezona, 3. epizoda; 7. sezona, 24. epizoda; 8. sezona, 1. epizoda

Nakon što g. Heckles umre i ostavi sav imetak Monici i Rachel, Chandler otkrije jezive sličnosti svog života sa životom pokojnog ekscentrika.

Monica ostaje blaženo nesvjesna moguće katastrofe za njezin dan vjenčanja.

Svadbena večera Monice i Chandlera gotovo je zasjenjena viješću o Rachelinoj trudnoći. Na drugome mjestu na proslavi Ross pokušava zadiviti zgodnu slobodnu ženu. Chandler ima problema na plesnom podiju, a Joey želi ostaviti dojam na brodvejskog producenta koji hoda s Chandlerovom majkom.

2. sezona, 4. epizoda; 8. sezona, 2. - 3. epizoda

Phoebe se udala za kanadskoga gay-klizača da mu pomogne da dobije zelenu kartu.

Dok se spremaju napustiti hotel gdje je bilo vjenčanje, uzbuđene Monica i Phoebe razgovaraju o tome tko bi mogao biti otac Rachelina djeteta. Rachel se pita treba li uopće reći ocu koji ništa i ne sluti. U međuvremenu, Joey je u zabludi i misli da je Phoebe trudna te želi učiniti galantnu gestu. Ross i Chandler panično pokušavaju namjestiti zajedničke svadbene fotografije s ostalim parovima u hotelu jer je Chandler izgubio film s vlastita vjenčanja. A Monica ne može dočekati da otvori primamljive svadbene darove.

Čini se da svi znaju tko je otac Rachelina nerođenog djeteta osim samog oca: Rossa. Kada dozna, više ga brinu drugi problemi nego veza s Rachel. U međuvremenu, Phoebe i Joey lažu da curi plin da bi ušli u Monicin i Chandlerov stan.

2. sezona, 5. epizoda; 8. sezona, 4. - 5. epizoda

Problemi s prihodima podijele prijatelje. Monica, Ross i Chandler imaju novca, a Phoebe, Rachel i Joey nemaju.

Ross i Rachel pokušavaju svima objasniti kako su završili u krevetu šest tjedana prije, što ubrzo prerasta u raspravu tko je zaveo koga. Zatim Ross sve šokira izjavom da je sve snimio kamerom. U međuvremenu se Monica i Chandler vraćaju s medenog mjeseca uzbuđeni zbog mogućeg druženja s još jednim parom mladenaca kojeg su upoznali na letu kući, sve dok ne saznaju da su im novi prijatelji dali krivi broj telefona.

Ross je prestravljen kada sazna da Rachel ide na spoj sa zgodnim glumcem Kashom (Johnny Messner), pogotovo zato što je trudna s Rossovim djetetom. U međuvremenu Phoebe privlači zgodni, no nespretni kuhar Tim (Kevin Rahm – Jesse) i prosvjeduje kad ga Monica želi otpustiti. Chandler sabotira promaknuće ekscentričnoga kolege Boba (Chris Parnell), koji ga je pet godina zvao krivim imenom, Toby.

2. sezona, 6. epizoda; 8. sezona, 6. - 7. epizoda

Chandler i Joey izgube Rossova sina dok škicaju žene u autobusu.

Na Monicinoj zabavi za Noć vještica Phoebe upoznaje simpatičnog zaručnika svoje hirovite seste Ursule, Erica (Sean Penn) Phoebe se uznemiri kad sazna da se njezina sestra lažno predstavila osobi od povjerenja, a otkriva i da je njoj samoj taj tip privlačan. Monica se maskirala u Ženu Mačku i pita se može li pobijediti Pheoeben lik, Supergirl. Chandler dolazi maskiran u ružičastog zeca te za Rossa, Spudnika, krivo pomisli da je nešto što se nađe na pločniku. A Rachel je podijelila sve slatkiše i s osjećajem krivnje maškarama ispisuje čekove.

Ross je sretan kad sazna da trudna Rachel traži vlastiti stan. Predlaže prazan stan u svojoj zgradi, no poslije sazna da stariji stanar nije mrtav kako je mislio. Ross ima opasnog protivnika u Rachelinu cimeru Joeyju koji u njihovu stanu radi dječju sobu ne bi li je nagovorio da ostane. U međuvremenu, Phoebe je oduševljena kad Eric (specijalni gost Sean Penn) prekine s njezinom sestrom blizankon Ursulom (igra je zvijezda serije Lisa Kudrow) i radije izabere Phoebe. Monica se uznemiri kad posumnja da joj nova spremačica krade traperice, između ostaloga.

2. sezona, 7. epizoda; 8. sezona, 8. - 9. epizoda

Pijanu Rachel nagovore da nazove Rossa i snimi mu svoje osjećaje na telefonskoj sekretarici. Sada Ross mora birati između nje i Julie.

Rachel nervozno kaže svomu živčanom ocu dr. Leonardu Greenu (Ron Leibman – Norma Rae) da je trudna s Rossovim djetetom. Dr. Green se zatim suoči s Rossom u njegovu stanu baš kad se on spremao ljubiti s novom djevojkom Monom (Bonnie Somerville). U međuvremenu Monica osjeća krivnju što je uskratila Chandleru pravu momačku večer pa sredi dolazak striptizete na zakašnjelu zabavu za njega i njegove prijatelje. Nažalost, žena koja dođe nije ono što je Monica naručila.

U ovoj epizodi za Dan zahvalnosti, specijalni gost Brad Pitt glumi Willa, Monicina prijatelja iz srednje škole koji je jedini bio deblji od Monice. Poziva ga na večeru za Dan zahvalnosti s društvom ne znajući da on baš i ne voli Rachel. U međuvremenu Chandler i Phoebe se pretvaraju da su zaokupirani prijenosom utakmice footballa ne bi li izbjegli pomagati Monici u kuhinji. A Joey se zavjetuje da će sam pojesti cijelu puricu.

8. sezona, 10. - 13. epizoda

Chandler se uzruja kad Monica potroši bogatstvo na par luksuznih crnih čizama. Nakon što otkrije da je u novim seksi cipelama bole noge, Monica ih radije nastavi nositi nego da prizna Chandleru da je imao pravo što je bio zabrinut. U međuvremenu poznatima opsjednuta Phoebe saznaje da Rossov sin Ben (gustujući glumac Cole Mitchell Sprouse) pohađa istu školu kao i sin rock-zvijezde Stinga. Pokuša upoznati Stinga i nabaviti ulaznice za njegov nadolazeći koncert, sve dok se ne susretne s njegovom sumnjičavom suprugom Trudie Styler (glumi samu sebe). Također, Rachel pokušava posredovati između bijesnog Joeyja i njegove trudne mlađe sestre Dine (Marla Sokoloff – Pravda za sve).

Ross se uznemiri kad njegova nova djevojka Mona (gostujuća glumica Bonnie Somerville) želi poslati slatke božićne čestitke na kojima su njihove slike. Kad Rachel počne osjećati hormonalne promjene zbog trudnoće, očajnički traži mogućeg partnera, uključujući Joeyja koji joj uvijek ugađa. U međuvremenu, mladenci Chandler i Monica moraju trpjeti Chandlerova šefa koji je usred rastave.

Da bi pripremila Joeyja za veliki spoj iduće večeri, Rachel željno pristaje pridružiti mu se u izlasku. Međutim, kad postanu ugodno iznenađeni zbog novootkrivene povezanosti, počinju se gledati na način na koji nitko nije predvidio. U međuvremenu Chandler ponosno postiže rekord na novoj Monicinoj videoigri Ms. Pac Man, no Phoebe se zaklinje da će vratiti prvo mjesto. Rossu je napokon dopušteno predavati postdiplomcima, no zbog lokacije na drugom kraju grada mora prestići sve brzinske rekorde da bi stigao na vrijeme.

Dok se Joey muči zbog skrivenih osjećaja prema Rachel, Monica pogrešno misli da je zaljubljen u Phoebe. Kad Monica otkrije svoju sumnju Phoebe, zbunjujuća ljubavna zgoda postaje kaotična. U međuvremenu Ross i Rachel dogovaraju se da ne žele znati spol djeteta, no Rachel ipak baci pogled u liječnikov karton. Monica nagovara Chandlera koji se nećka da uživa u umirujućim užicima mirisne kupke, no uskoro ga više ne može odvojiti od mjehurića.

8. sezona, 14. - 15. epizoda

Kad zabrinuti Joey odvede Rachel u bolnicu zbog bolova povezanih s trudnoćom, shvaća da njegovi snažni osjećaji prema njoj udaljuju Rossa od užitaka budućeg očinstva. Joey nevoljko predlaže nešto što bi moglo promijeniti živote svih prijatelja. U međuvremenu Chandler postaje opsjednut time da sazna što se nalazi iza zaključanih vrata Monicina zabranjenoga, tajnog ormara. Monica dopušta Phoebe da je masira, no Phoebe žali zbog odluke nakon Monicinih zanesenih reakcija u obliku stenjanja i jecanja.

Monica zaigrano priprema posebno Valentinovo za Chandlera, uključujući seksi donje rublje i živahnu zabavu. Međutim, Chandler je previše šokiran da bi odgovorio u stilu nakon što je slučajno pogledao krivu vrpcu: snimku rađanja predviđenu za Rachel. U međuvremenu Ross ima problema s obavještavanjem djevojke Mone (Bonnie Somerville) da se Rachel doselila k njemu. Njegov plan da zadobije Moninu naklonost savršenim Valentinovom uništen je kad Mona nenajavljeno dođe u njegov stan. Phoebe pokušava oraspoložiti deprimiranog Joeyja dovevši mu najživahnijeg psa na svijetu.

Epizode omiljene serije 'Prijatelji' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u.Tagovi