Prijatelji, 11. - 17. ožujka

prijatelji
,
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

8. sezona, epizoda 3 - 6.- 11. ožujka

Čini se da svi znaju tko je otac Rachelina nerođenog djeteta osim samog oca: Rossa. Kada dozna, više ga brinu drugi problemi nego veza s Rachel. U međuvremenu, Phoebe i Joey lažu da curi plin da bi ušli u Monicin i Chandlerov stan.

Ross i Rachel pokušavaju svima objasniti kako su završili u krevetu šest tjedana prije, što ubrzo prerasta u raspravu tko je zaveo koga. Zatim Ross sve šokira izjavom da je sve snimio kamerom. U međuvremenu se Monica i Chandler vraćaju s medenog mjeseca uzbuđeni zbog mogućeg druženja s još jednim parom mladenaca kojeg su upoznali na letu kući, sve dok ne saznaju da su im novi prijatelji dali krivi broj telefona.

Ross je prestravljen kada sazna da Rachel ide na spoj sa zgodnim glumcem Kashom (Johnny Messner), pogotovo zato što je trudna s Rossovim djetetom. U međuvremenu Phoebe privlači zgodni, no nespretni kuhar Tim (Kevin Rahm – Jesse) i prosvjeduje kad ga Monica želi otpustiti. Chandler sabotira promaknuće ekscentričnoga kolege Boba (Chris Parnell), koji ga je pet godina zvao krivim imenom, Toby.

Na Monicinoj zabavi za Noć vještica Phoebe upoznaje simpatičnog zaručnika svoje hirovite seste Ursule, Erica (Sean Penn) Phoebe se uznemiri kad sazna da se njezina sestra lažno predstavila osobi od povjerenja, a otkriva i da je njoj samoj taj tip privlačan. Monica se maskirala u Ženu Mačku i pita se može li pobijediti Pheoeben lik, Supergirl. Chandler dolazi maskiran u ružičastog zeca te za Rossa, Spudnika, krivo pomisli da je nešto što se nađe na pločniku. A Rachel je podijelila sve slatkiše i s osjećajem krivnje maškarama ispisuje čekove.

8. sezona, epizoda 7 - 10.- 12. ožujka

Ross je sretan kad sazna da trudna Rachel traži vlastiti stan. Predlaže prazan stan u svojoj zgradi, no poslije sazna da stariji stanar nije mrtav kako je mislio. Ross ima opasnog protivnika u Rachelinu cimeru Joeyju koji u njihovu stanu radi dječju sobu ne bi li je nagovorio da ostane. U međuvremenu, Phoebe je oduševljena kad Eric (specijalni gost Sean Penn) prekine s njezinom sestrom blizankon Ursulom (igra je zvijezda serije Lisa Kudrow) i radije izabere Phoebe. Monica se uznemiri kad posumnja da joj nova spremačica krade traperice, između ostaloga.

Rachel nervozno kaže svomu živčanom ocu dr. Leonardu Greenu (Ron Leibman – Norma Rae) da je trudna s Rossovim djetetom. Dr. Green se zatim suoči s Rossom u njegovu stanu baš kad se on spremao ljubiti s novom djevojkom Monom (Bonnie Somerville). U međuvremenu Monica osjeća krivnju što je uskratila Chandleru pravu momačku večer pa sredi dolazak striptizete na zakašnjelu zabavu za njega i njegove prijatelje. Nažalost, žena koja dođe nije ono što je Monica naručila.

U ovoj epizodi za Dan zahvalnosti, specijalni gost Brad Pitt glumi Willa, Monicina prijatelja iz srednje škole koji je jedini bio deblji od Monice. Poziva ga na večeru za Dan zahvalnosti s društvom ne znajući da on baš i ne voli Rachel. U međuvremenu Chandler i Phoebe se pretvaraju da su zaokupirani prijenosom utakmice footballa ne bi li izbjegli pomagati Monici u kuhinji. A Joey se zavjetuje da će sam pojesti cijelu puricu.

Chandler se uzruja kad Monica potroši bogatstvo na par luksuznih crnih čizama. Nakon što otkrije da je u novim seksi cipelama bole noge, Monica ih radije nastavi nositi nego da prizna Chandleru da je imao pravo što je bio zabrinut. U međuvremenu poznatima opsjednuta Phoebe saznaje da Rossov sin Ben (gustujući glumac Cole Mitchell Sprouse) pohađa istu školu kao i sin rock-zvijezde Stinga. Pokuša upoznati Stinga i nabaviti ulaznice za njegov nadolazeći koncert, sve dok se ne susretne s njegovom sumnjičavom suprugom Trudie Styler (glumi samu sebe). Također, Rachel pokušava posredovati između bijesnog Joeyja i njegove trudne mlađe sestre Dine (Marla Sokoloff – Pravda za sve).

8. sezona, epizoda 12 - 15.- 13. ožujka

Da bi pripremila Joeyja za veliki spoj iduće večeri, Rachel željno pristaje pridružiti mu se u izlasku. Međutim, kad postanu ugodno iznenađeni zbog novootkrivene povezanosti, počinju se gledati na način na koji nitko nije predvidio. U međuvremenu Chandler ponosno postiže rekord na novoj Monicinoj videoigri Ms. Pac Man, no Phoebe se zaklinje da će vratiti prvo mjesto. Rossu je napokon dopušteno predavati postdiplomcima, no zbog lokacije na drugom kraju grada mora prestići sve brzinske rekorde da bi stigao na vrijeme.

Dok se Joey muči zbog skrivenih osjećaja prema Rachel, Monica pogrešno misli da je zaljubljen u Phoebe. Kad Monica otkrije svoju sumnju Phoebe, zbunjujuća ljubavna zgoda postaje kaotična. U međuvremenu Ross i Rachel dogovaraju se da ne žele znati spol djeteta, no Rachel ipak baci pogled u liječnikov karton. Monica nagovara Chandlera koji se nećka da uživa u umirujućim užicima mirisne kupke, no uskoro ga više ne može odvojiti od mjehurića.

Kad zabrinuti Joey odvede Rachel u bolnicu zbog bolova povezanih s trudnoćom, shvaća da njegovi snažni osjećaji prema njoj udaljuju Rossa od užitaka budućeg očinstva. Joey nevoljko predlaže nešto što bi moglo promijeniti živote svih prijatelja. U međuvremenu Chandler postaje opsjednut time da sazna što se nalazi iza zaključanih vrata Monicina zabranjenoga, tajnog ormara. Monica dopušta Phoebe da je masira, no Phoebe žali zbog odluke nakon Monicinih zanesenih reakcija u obliku stenjanja i jecanja.

Monica zaigrano priprema posebno Valentinovo za Chandlera, uključujući seksi donje rublje i živahnu zabavu. Međutim, Chandler je previše šokiran da bi odgovorio u stilu nakon što je slučajno pogledao krivu vrpcu: snimku rađanja predviđenu za Rachel. U međuvremenu Ross ima problema s obavještavanjem djevojke Mone (Bonnie Somerville) da se Rachel doselila k njemu. Njegov plan da zadobije Moninu naklonost savršenim Valentinovom uništen je kad Mona nenajavljeno dođe u njegov stan. Phoebe pokušava oraspoložiti deprimiranog Joeyja dovevši mu najživahnijeg psa na svijetu.
 


8. sezona, epizoda 16 - 19.- 14. ožujka

Shrvan krivnjom, Joey napokon priznaje da je zaljubljen u Rachel iznenađenom Rossu. Dečki se dogovore da Joey treba reći Rachel tijekom večere, bez obzira na moguće posljedice. U međuvremenu Chandler se uznemiri jer Phoeben zgodni novi dečko Don (Harry van Gorkum) ima mnogo toga zajedničkog s Monicom.

Osjećajući se čudno nakon objave svojih osjećaja prema Rachel, Joey izbjegava kontakte s njom. Rachel se nada da će obnoviti njihovo prijateljstvo tako da mu kaže veliku laž o svojem nerođenom djetetu. U međuvremenu, nakon proučavanja listića čaja, Phoebe vjeruje da će susresti čovjeka svojih snova te uskoro upoznaje zgodnog tipa Parkera (Alec Baldwin). Ross pokušava uzeti svoju omiljenu ružičastu majicu iz stana bivše djevojke Mone (Bonnie Somerville).

Monica postaje nesuvisla tijekom zdravice na 35 godišnjici braka njezinih roditelja Jacka (Elliott Gould) i Judy (Christina Pickles) te zažali što se ponudila da održi govor umjesto Rossa. Phoebe dovodi najnovijeg dečka, Parkera (gostujući glumac Alec Baldwin), pretjerano srdačnog optimista koji je toliko oduševljen svime da izluđuje ljude. U međuvremenu, Ross je preneražen kad Jack i Judy zatraže njega i trudnu Rachel da se prave da su oženjeni kako bi izbjegli mogući skandal.

Nakon povratka u sapunicu Naši najbolji dani, Joey je oduševljen što mu se ime pojavilo u križaljci časopisa Vodič kroz sapunice. Međutim, ne želi dati časopisu da napravi njegov profil zato što ga je posljednji intervju doveo u nevolje te su ga otpustili sa snimanja serije. Željna vidjeti svoje ime u časopisu, Rachel ga nagovara da se predomisli kako bi mogao nju spomenuti, no Joey inzistira na tome da svi prijatelji budu prisutni na intervjuu kako bi se osigurao da ovaj put ne kaže nešto kontroverzno. Prijatelji se sjećaju Joeyjevih starih doživljaja u nizu isječaka iz prijašnjih epizoda. Gostujuća glumica je Sasha Alexander (Presidio med, Dawsons Creek).
 


8. sezona, epizoda 20 - 23.- 15. ožujka

Rachel je u panici tijekom zabave povodom dolaska djeteta jer shvaća da je posve nespremna brinuti se za novorođenče. Nevoljko pristaje dopustiti majci koja je frustrira, Sandri (Marlo Thomas), da se doseli k njoj i pomogne joj, što uznemiri njezina cimera Rossa. U međuvremenu Monica se pokušava iskupiti zato što je zaboravila pozvati Sandru na zabavu. Chandler i Ross iscrpljuju se neprestano igrajući zbunjujuću igru da bi pomogli Joeyju pripremiti se za audiciju za domaćina televizijskog kviza.

Nakon što je njezino kuhanje oštro kritizirano u novinama, Monica odlazi na sat kritike koji drži njezin kritičar u nadi da će ga uvjeriti da razmisli o svojoj odluci. No kad on odbije Monicu, ona odlazi na početnički seminar o kuhanju gdje je proglase za kulinarskoga genija. U međuvremenu Rachel se uznemiri nakon što zgodna prodavačica Katie (Rena Sofer – General hospital) očijuka s Rossom dok on i Rachel kupuju opremu za bebu. Nervozan zbog važnog razgovora za posao, Chandler dobiva upitne savjete od Phoebe.

Kada se Rachel trudnoća nastavi i nakon predviđenog datuma poroda, bol postaje nesnosna te je Rachel spremna probati bilo što što bi ubrzalo djetetov dolazak. U međuvremenu se Monica i Phoebe klade na datum poroda. Joey može povesti samo jednoga gosta na premijeru filma o Prvome svjetskom ratu u kojem glumi te on poziva Chandlera. Nažalost, Chandler zaspi tijekom prikazivanja filma čime izazove Joeyjev bijes.

Rachel čeka na rodiljnom odjelu s nervoznim Rossom. Međutim, brojne druge trudne žene voze unutra dok se Rachelina bolna muka nastavlja. Potaknuti da dobiju vlastito dijete, Chandler i Monica traže skrovitu sobu za seks. U međuvremenu, Phoebe privlači zgodni pacijent Cliff (Eddie McClintock). Ona traži Joeyja da glumi svog lika iz sapunice, dr. Drakea Ramoraya i ispita Cliffa.
 


8. sez., ep. 24; 9. sez., ep. 1 - 4.- 16. ožujka

Rachel i dalje nestrpljivo čeka da joj trudovi počnu. Nakon što je odglumio svog lika iz sapunice, Joey objavljuje da je Cliff (Eddie McClintock) prikladan za Phoebe. Nažalost, Cliff vidi Joeyja na televiziji i saznaje za prijevaru. Monica i Chandler vode ljubav nakon isprobavanja nekoliko prostorija u bolnici. Rachel napokon rađa predivnu curicu, a Ross poljubi Rachel. Skrivajući svoje osjećaje, oboje se pitaju što dalje.

Zbog pogreške, Rachel Green (Jennifer Aniston) nađe se zaručena za Joeyja Tribbianija Matt LeBlanc) umjesto za Rossa Gellera (David Schwimmer), koji ju je planirao zaprositi ubrzo nakon što rodi njihovu kćer. Situacija postaje još više zbunjujuća kada Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) razgovara s Rachel i u zabuni pretpostavi da ju je Ross zaprosio. U međuvremenu, Joey si ne može pomoći i škica dok Rachel neuspješno pokušava dojiti svoje dijete. Potaknuti da i sami dobiju dijete, Monica Geller Bing (zvijezda serije Courteney Cox Arquette) i Chandler Bing (zvijezda serije Matthew Perry) vraćaju se u spremište u bolnicu za malo nježnosti. Gostujući glumac Elliott Gould pojavljuje se u ulozi Jacka Gellera.

Joeyjevi neuspjeli pokušaji da zadobije Rossov oprost što je zabunom zaprosio Rachel samo rezultiraju hitnom hospitalizacijom. U međuvremenu, iscrpljena Rachel očajnički traži bilo kakav lijek koji bi utišao stalno plakanje bebe Emme.

Rachelini stalni pozivi pedijatru njezine bebe Emme natjeraju ga da je odbije za pacijenta. Rossu postaje neugodno kad Rachel potraži njegova liječnika iz djetinjstva kao zamjenu – uglavnom zato što je on i dalje Rossov liječnik. U međuvremenu, Chandler se planira preseliti u Tulsu u Oklahomi zbog posla, ali brine se je li mu se karijeristica Monica i dalje željna pridružiti. Joey i Phoebe dogovore se da će si međusobno naći partnere za spoj učetvero. Kada Joey zaboravi pozvati nekoga, u panici poziva neznanca, Mikea (gostujući glumac Paul Rudd – Kućna pravila).

Phoebe se boji da će izgubiti najnovijega mogućeg dečka Mikea (Paul Rudd), a njezina se sumnja još pogorša nakon Rossovih blesavih komentara. U međuvremenu, Chandler je u Tulsi u Oklahomi, na poslovnom putu. Kada ga Monica iznenadi u njegovoj hotelskoj sobi, zabunom pomisli da ima seksualni fetiš na morske pse i ljuti se. A Joey se uzruja jer se cura s kojom je izašao ne sjeća da se već poseksala s njime.
 


9. sezona, epizoda 5 - 7.- 17. ožujka

Dok Phoebe i Joey već slabi od gladi čekaju u finom restoranu da prijatelji dođu na proslavu Phoebena rođendana, Rachel kasni zato što se boji ostaviti novorođenče s dadiljom. Monica i Chandler isto kasne zbog svađe oko Chandlerove želje da ponovno počne pušiti, a zatim podlegnu i drugim željama. Rachel, Ross, Monica i Chandler i dalje nailaze na ometanja te se izgladnjeli Phoebe i Joey moraju boriti da sačuvaju sjajan stol u restoranu.

Ross se ljubomorno ruga Rachel na izboru osjećajne muške dadilje Sandyja (Freddie Prinze Jr.) za Emmu. U međuvremenu, Phoebe mora izabrati između dva strasna prosca: novog dečka Mikea (Paul Rudd) i bivšeg dečka koji je u posjetu (Hank Azaria). A Chandler se osjeća ugroženim zbog Monicina stalnog brbljanja o muškom kolegi čiji je humor bolji od njegova.

Kad Chandlerov bivši rival u ljubavi objavi da prodaje stan, nesigurni Chandler nagovara Joeyja da mu pomogne da ga potajno istraže. Dečki su zgroženi otkrićem stare videokasete na kojoj bi mogla biti Monica kako se seksa s bivšim dečkom. U međuvremenu, Ross slučajno otkrije da je pjevanje prostih riječi pjesme Baby got back jedini način da uspava Emmu, ali boji se reći Rachel za taj trik. A Phoebe ne uspijeva zadiviti uštogljene roditelje svog dečka Mikea (gostujući glumac Paul Rudd).

Ne propustite pogledati 'Prijatelje' od ponedjeljka do nedjelje u prijepodnevnom terminu na Doma TV-u!Tagovi