Prijatelji, 10. - 15. prosinca

prijatelji
,
hr_HR

Humoristična serija o najpoznatijoj skupini prijatelja s malih ekrana prati njihovu svakodnevnicu dok zajedničkim snagama pronalaze ljubav, prijateljstvo i vlastite životne putove, a sve to uz mnogo smijeha.

3. sez., 15. - 16. ep.; 10. sez., 8. ep. - 10. prosinca

Ross traži utjehu na tulumu nakon neugodne svađe s Rachel i završi u rukama druge žene.
Prvi dio dvodijelne epizode.

Kad Rachel otkrije da je Ross spavao s Chloe, odlučuje prekinuti s njime. Drugi dio dvodijelne epizode.

Monica za društvo priprema fantastičnu gozbu za dan Zahvalnosti, ali poludi kad svi zakasne na druženje. Ross i Joey su prvo pokušali otići na hokejsku utakmicu, a Phoebe i Rachel su potajice odvele Emmu na natjecanje iz ljepote za bebe. Problemi se povećavaju kad Monica odbije pustiti izgladnjele goste u svoj i Chandlerov stan.

3. sez., 17. - 18. ep.; 10. sez., 9. - 10. ep. - 11. prosinca

Usamljeni Ross posjećuje Carol dok je Rachel na skijanju sa svojim prijateljima.

Phoebe je izvan sebe jer joj se brat želi oženiti dvostruko starijom ženom. Dok radi kao konobarica, Monica od obožavatelja dobiva napojnicu koja vrijedi malo bogatstvo. Chandler se zbog hipnoterapijske kazete ponaša kao žena.

Nervozni i uzbuđeni Monica i Chandler putuju u Teksas upoznati mladu trudnicu Ericu Simmons (gostujuća glumica Anna Faris – filmski serijal Mrak film) koja ih razmatra za posvajanje njezina djeteta kad se rodi. Monici i Chandleru se svidi Erica i oni se svide njoj. Jedini je problem taj što Erica, zbog pogreške u Agenciji za posvajanje, misli da je Monica svećenica, a Chandler liječnik – a željan par ne odlučuje ju ispraviti. U međuvremenu, Joey izlazi s Phoebenom prijateljicom, ali je živcira svojim teritorijalnim navikama jedenja. Nakon što podlegne seksi i uvjerljivoj prodavačici, Ross završi s jedinstvenom novom odjećom.

Kada Phoebe i Rachel vide Chandlera kako ulazi u auto sa zgodnom ženom tijekom radnog vremena, prate ga do predgrađa i vide kako ulazi s tom ženom u veliku kuću. U strahu da Chandler vara Monicu, obavijeste je o tome te saznaju da je žena trgovac nekretninama. Par je potajice gledao kuće i mučio se s time kako će reći najboljim prijateljima da napušta grad. U emocionalnoj montaži, isječci iz prijašnjih epizoda naglašavaju mnoge doživljaje koje su prijatelji imali u Monicinu i Chandlerovu stanu.

3. sez., 19. - 20. ep.; 10. sez., 11. - 12. ep. - 12. prosinca

Rachel ide na prvi spoj otkad je prekinula s Rossom. Monica izlazi s Peteom iako je on i dalje ne privlači.

Joey misli da je pronašao pravu ljubav. Rachelina šefica izlazi s Chandlerom, što stvara problem Rachel. Monica nasljeđuje kuću za lutke.

Joey kao poznati natjecatelj sudjeluje u kvizu Piramida od 100.000 dolara kojemu je domaćin Donny Osmond (glumi sebe), no Joeyjev upitan kvocijent inteligencije stoji njegova partnera nagrade. U međuvremenu, Monica i Rachel na neviđeno unajme neuglednog stripera Roya (Danny DeVito) za Phoebenu djevojačku večer. A Chandler i Ross idu na godišnjicu mature gdje susreću atraktivnu ženu za koju su obojica obećali da neće izlaziti s njom tijekom škole.

U ovoj posebnoj epizodi, koja je prekretnica, Phoebena organizatorica vjenčanja, Monica, izluđuje sve oko sebe, sve dok je Phoebe ne otpusti. Phoeben veliki dan pretvara se u katastrofu jer su narudžbe pomiješane, a zbog mećave moraju mijenjati planove. U međuvremenu, kao zamjena za Phoebena zatvorenog oca, Joey preuzima njegovu ulogu malo previše ozbiljno. A Chandler i Ross nagovaraju Rachel da uzme jednog od njih kao zamjenu za djevera u nečemu što će biti najčudnija svadbena povorka.

3. sez., 21. - 22. ep.; 10. sez., 13. - 14. ep. - 13. prosinca

Kad Pete kupi restoran, Monica mora odlučiti treba li prihvatiti njegovu ponudu da ondje radi. Ross pomaže ozlijeđenoj Rachel umjesto da daje intervju na televiziji. Joey i Chandler udomljavaju patku i pile.

Ross misli da je tip s kojim Rachel izlazi lud. Joey se zaljubi u Kate, no kad joj ponude posao u Los Angelesu, ona ga prihvati.

Monica i Chandler pokazuju Erici (gostujuća glumica Anna Faris , majci nerođenog djeteta koje oni žele posvojiti, znamenitosti New Yorka, a saznaju i još pojedinosti o njoj, na primjer, da bi djetetov biološki otac mogao biti zatvorenik koji je oca ubio lopatom. U međuvremenu, Ross i Rachel zbližavaju se nakon što je njezin sarkastični otac, dr. Green (gostujući glumac Ron Leibman), doživio srčani udar. A Joey upošljava frankofilnu Phoebe da ga nauči francuski prije važne audicije, no ona ubrzo postaje ogorčena glupostima koje izlaze iz Joeyjevih usta.

Rachel se skoro uguši u jelu kada potajice ode u restoran na razgovor za posao i sjedne za stol do svojega sadašnjeg šefa. Phoebe razmišlja da promijeni vjenčano prezime u neko egzotičnije. U međuvremenu, Joey se osjeća napušteno kad Monica i Chandler pokušaju kupiti kuću, ali pronalazi utjehu u drskoj osmogodišnjoj kćeri prodavača, Mackenzie (Dakota Fanning – Mačak, ne diraj mu šešir).

3. sez., 23. - 24. ep.; 10. sez., 15. - 16. ep. - 14. prosinca

Ross pronalazi čudnu izraslinu na stražnjici. Phoebe ne može odabrati između dva tipa. Monicin dečko iznenadi je ne zaprosivši je.

Na Monicin užas, Pete planira sudjelovati u ultimate fightu. Phoebe Rossu namješta žensku koja je bila ćelava. Billy Crystal i Robin Williams pojavljuju se u ovoj epizodi.

Kad Rachel objavi nešto zapanjujuće, Ross potajice spletkari da joj vrati stari posao. U međuvremenu, Joey je toliko zbunjen promjenama u životima prijatelja da ga Phoebe sprečava da sazna o nagloj smrti svoje agentice. A Monica i Chandler pregledavaju kuću na prodaju pored njihove nove kuće i otkrivaju iznenađujuće stvari.

Dok se Rachel sprema otputovati u Pariz, društvo joj priprema oproštajku. Umjesto da se vidi sa svima zajedno, svakog od njih odvodi na stranu na privatni oproštaj. No jedan od prijatelja uvrijedi se jer je isključen. U međuvremenu, Monica daje stroge naredbe dok se precizno pakira za novi život u predgrađu s Chandlerom, a oboje budno paze jako trudnu Ericu (gostujuća glumica Anna Faris), majku svoga budućega posvojenog djeteta. A dok je čistio stan, Chandler je našao čudan predmet koji je pripadao bivšem stanaru nejgove i Monicine gostinjske sobe.

3. sez., 25.; 4. sez, 1. - 2 ep.; 10. sez., 17. - 18. ep. - 15. prosinca

Društvo ide na plažu. Phoebe susreće obiteljskog prijatelja koji ima veze s prošlošću njezine obitelji. Ross otkriva da ga Rachel i dalje voli.

Ross ponovno izlazi s Rachel nakon što je nehotice preuzeo odgovornost za njihov prekid. Phoebe se susreće sa svojom majkom. Monicu sprži meduza.

Phoebe vjeruje da se u mački koja joj je uskočila u torbu za gitaru u Central Perku nalazi duh njezine pomajke. Joeyjev pokušaj da proda zabavni centar pokazao se opasnim.

U završnici serije Prijatelji, prepunoj humora i podijeljenih emocija, Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross započinju nova poglavlja u svojim životima. Njih je šestero bilo jedno uz drugo u svim usponima i padovima na putu odrastanja. Sad im je zadnji dan zajedno i pun je značajnih događaja i neočekivanih iznenađenja. Čak i dok prijatelji donose važne odluke o svojim budućnostima, veže ih veza koja će trajati zauvijek – bez obzira na to kamo ih putevi vode.

U završnici serije Prijatelji, prepunoj humora i podijeljenih emocija, Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross započinju nova poglavlja u svojim životima. Njih je šestero bilo jedno uz drugo u svim usponima i padovima na putu odrastanja. Sad im je zadnji dan zajedno i pun je značajnih događaja i neočekivanih iznenađenja. Čak i dok prijatelji donose važne odluke o svojim budućnostima, veže ih veza koja će trajati zauvijek – bez obzira na to kamo ih putevi vode.

Epizode omiljene serije 'Prijatelji' pratite od ponedjeljka do subote na Doma TV-u.Tagovi