.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Preživljavanje udvoje, 17. - 18. svibnja

Preživljavanje udvoje 6 - 3
,
hr_HR

U šestoj sezoni očekuju nas novi parovi stručnjaka za preživljavanje koji će se u svakom nastavku izbavljati iz opasnih džungli i paklenih pustinja.

6. sez., 1. ep. - 17. svibnja

Planinski lanac Velebit u južnoj Hrvatskoj impozantan je krajolik nastao uslijed vulkanskih erupcija, a sastoji se od više od 5200 km2 zubatih planinskih vrhova i zavojitih brzaca okruženih oštrim klancima od vapnenca. U ovom scenariju Grady i Josh u ulozi su dvojice avanturista čiji se izlet raftinga i penjanja pretvori u noćnu moru kada se njihova splav ošteti i izgubi. Sa samo jednom vrećom ograničenih resursa (užad, naglavna svjetiljka, ljepilo, prazna limenka i prazna boca za vodu), njihov je prioritet pronaći splav. Ploviti rijekom daleko je učinkovitije od putovanja pješke, a uz to im i povećava izglede za pronalazak civilizacije.

Započinju putovanje i naposljetku uoče splav u rijeci, no kada Grady odluči ići po nju, Josh ga zaustavlja i predlaže da zapale vatru prije nego što uđe u hladnu vodu kako bi se mogao zagrijati kad izađe iz nje. Grady se složi i zajedničkim naporima kreću zapaliti vatru s pomoću žica naglavne svjetiljke i triješća koje su skupili. Naposljetku uspijevaju i Grady ulazi u vodu kako bi došao do splavi, no prije toga zaveže uže oko sebe kako ga brzac ne bi odnio. Kretanje kroz vodu teško je i Grady se muči neko vrijeme. Međutim, voda odnosi splav do polovice visine vodopada.
Odlučuju pokušati ponovno ujutro te pronalaze prirodnu špilju kao sklonište za noćenje. Skupljaju vodu te se koriste drevnom tehnikom kuhanja s pomoću usijanog kamenja kako bi termički uništili potencijalne bakterije i rehidrirali se pokraj vatre. Sljedeći su dan gladni, no znaju da je pronalazak splavi mnogo važniji. Odlaze na mjesto gdje su ostavili splav, no nje više nema. Puni razočaranja nastavljaju svoje putovanje.

Naposljetku je pronalaze malo dalje, no ovaj je put mnogo lakše doći do nje. Uspijevaju je dohvatiti i pokrpati rupe s pomoću ljepila te zatim izraditi improvizirani mijeh kako bi napuhali splav. Na splavi se otisnu u vodu i vrlo im je teško ploviti sa samo jednim veslom. Ispred sebe uoče vodopad te se zaustavljaju na obali kako bi smislili plan. Budući da je padina previše strma za plovidbu, odlučuju izraditi pojaseve za sigurno spuštanje obojice, ali i splavi. Naposljetku uspijevaju, no situacija ne postaje nimalo lakša - snažni brzac izbacuje ih iz splavi u vodu.

Sada se moraju kretati pješke i obojica su mokri i gladni. Odlučuju putovati zapadno, prema moru, te naposljetku uoče selo u daljini.

6. sez., 2. ep. - 18. svibnja

Grady i Josh krče put kroz džunglu Nikaragve boreći se sa zmijama, komarcima i dehidracijom. Naprežu se kako bi zapalili vatru s pomoću pribora za ispitivanje tla, odlaze u noćni lov na kajmane i izrađuju splav kako bi prešli preko vode pune krokodila.

Epizode serije 'Preživljavanje udvoje' pratite u četvrtak i petak na Domi TV.Tagovi