Pravednik, 6. sezona

Pravednik
,
hr_HR

NED 01.15

(Justified), SAD, 2015., kriminalistička serija
Tvorac serije: Graham Yost

Doma TV na male ekrane premijerno donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Pravednik', o tihome čuvaru zakona koji se u malom gradiću stalno susreće s opasnosti i kriminalom. U ovoj sezoni rivalstvo Raylana i Boyda dodatno zakompliciraju izdaje, spletke i veliki plan pljačke.

Više o 6. sezoni saznajte OVDJE.O glumcima:

Timothy Olyphant
(Raylan Givens)Timothy Olyphant rođen je na Havajima, a odrastao u Kaliforniji. Poznat je po snažnim interpretacijama u dramama i komedijama. Nedavno je glumio u remakeu horor-klasika 'Luđaci' u režiji Brecka Eisnera, a glumio je i u uspješnim filmovima kao što su 'Hitman – Agent 47', 'Živi slobodno ili umri muški', 'Djevojka iz susjedstva', 'Go', 'Uhvati i ostavi' u kojemu glumi s Jennifer Garner, te u filmskoj adaptaciji bestselera Stephena Kinga 'Zamka za snove'. Pojavio se i u filmu Warner Brosa 'Rock Star' te u popularnim filmovima 'Nestali za 60 sekundi', 'Kartel', 'Vrisak 2' i 'Ne tako običan život'.
Na televiziji, Olyphant je gostovao u popularnim serijama poput 'Zovem se Earl', 'U uredu', 'Seks i grad' i 'Tko je Samantha?' Pozornost kritike privukao je svojom snažnom interpretacijom rođenog vođe Setha Bullocka u kontroverznoj seriji 'Deadwood'. Serija je nominirana za nagradu ceha glumaca u kategoriji najbolje glumačke ekipe. Olyphant je gostovao i u Emmyjem nagrađenoj seriji 'Opasna igra'.

Nick Searcy
(Art Mullen )Nick Searcy prisutan je na televiziji i filmu već gotovo 20 godina. Glumio je u neovisnim filmovima, kao i u velikim hitovima poznatih producentskih kuća, među kojima su 'Mrtva djevojka', 'American Crime', 'Odbjegla porota', 'Brodolom života', 'Odjednom predsjednik' i 'Pohane zelene rajčice'.
Na televiziji je ostvario zapažene uloge kao dio stalne ekipe u serijama 'Sedam dana', 'American Gothic', 'Od Zemlje do Mjeseca', 'Rodney' i u posljednjoj sezoni dramske serije 'Laka zarada'. Searcy je gostovao u mnogim serijama, poput 'U tuđoj koži', 'Zapadno krilo', 'Bostonsko pravo', 'CSI', 'CSI Miami', 'NCIS' i mnogim drugima. Ljubitelje horora šokirao je u igranim filmovima 'Deadly End', 'Timber Falls' i 'Cold Storage'. Glumio je s Katherine Heigl i Gerardom Butlerom u hit filmu 'Gola istina' i u neovisnoj drami 'Blood Done Sign My Name'.

Jacob Pitts
(Tim Gutterson)Rođen i odrastao u Connecticutu, Pitts je deset godina proveo u New Yorku, gdje je glumio u nekoliko zapaženih kazališnih predstava i pojavljivao se u serijama poput 'Seks i grad', 'Slatke brige' i 'Zakon i red'. Glumio je i u HBO-ovoj mini-seriji 'Pacifik'.
Pitts je odigrao zapažene uloge i u filmovima poput '21', 'Across The Universe', 'K-19: The Widowmaker' s Harrisonom Fordom, komediji 'Ludi provod po Europi' i neovisnoj drami 'Quid Pro Quo'.

 Joelle Carter
(Ava Crowder)Zapažena glumica Joelle Carter na filmu, televiziji i u kazalištu glumi više od deset godina. Rođena je u Georgiji i odrastala je diljem SAD-a. Karijeru modela započela je nedugo nakon preseljenja u New York, u koji je otišla da bi se bavila manekenstvom. Tamo se zaljubila u glumu i upisala studij glume na NYU-u. Gotovo odmah pojavila se na kazališnim daskama i ekranu.
Carterovu pamtimo iz kultnih naslova poput 'Dućan snova' i 'Američka pita 2' te neovisnih filmova 'Swimming' i 'Lisa Picard je slavna'. Uz te uloge, Carterova je sudjelovala i u brojnim televizijskim projektima, među kojima su kontroverzna serija 'Wonderland' Petera Berga, 'Uvod u anatomiju', 'Castle' i 'Monk'.
Ponosi se i svojim dokumentarnim filmom 'Altered By Elvis', za koji potpisuje i koprodukciju. Bila je koproducentica i glumica u kratkom filmu 'Girl and a Gun', nagrađenom za najbolji originalni kratki film na međunarodnom filmskom festivalu u Washougalu 2008. godine.

Šestu sezonu uzbudljive i zanimljive kriminalističke serije 'Pravednik' pratite vikendom na Domi TV!Tagovi