.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Pravednik, 3. - 4. veljače

Pravednik 6.sezona
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane premijerno donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Pravednik', o tihome čuvaru zakona koji se u malom gradiću stalno susreće s opasnosti i kriminalom. U ovoj sezoni rivalstvo Raylana i Boyda dodatno zakompliciraju izdaje, spletke i veliki plan pljačke.

6. sez., 8. ep. - 3. ožujka

Spreman za selidbu, Raylan očisti Arlovu kuću i spali sadržaj njegove stare škrinje iz vojske. Dogovori da će ostatke članova obitelji pokopanih na imanju premjestiti na gradsko groblje. Raylan zatim zatekne Zachariju kako nosi kutiju dinamita u tunel na Boydov zahtjev. Pusti ga da nastavi s poslom nadajući da će se tako Boyd dublje uvaliti. Raylan zatim ode k Averyju u prazni Pizza Portal i zamoli ga za pomoć u potjeri kako bi završio s tim i opet se mogao baviti Boydom te otkrije da je Boyd Averyju trn u oku. Avery pristaje i objavi da nudi nagradu od 100 tisuća dolara onome tko uhvati Tya. Earl prati Avu kući, ali iz zasjede ga napadne Ty. Nakon što ga je Avery izdao, Ty iznese Boydu plan pljačke bivšeg poslodavca, znajući da su njegovi ljudi mrtvi ili u bijegu te da je trezor bez nadzora, a on zna kombinaciju brojeva. Stiže Raylan i kaže im za ponuđenu nagradu za Tya. Uviđajući da je previše opasno štititi ga, Boyd otkrije bjegunca koji pokuša pobjeći, ali Raylan ga ubije. Da bi pokupio nagradu, Boyd odlazi u Pizza Portal gdje mu pokažu svežnjeve novca, oko 10 milijuna u gotovini, što bi ga trebalo potaknuti da krene u pljačku. Ava poslije izvijesti Raylana da Boyd koristi okno da bi stigao do trezora, pri čemu Rayland stječe dojam da je Ava razotkrivena. Prije odlaska iz Harlana Raylan pogleda u Arlovu šupu bojeći se najgoreg, ali prazna je. Wynn iznosi Katherine teoriju prema kojoj je sada pokojni Gordon Keith, njegov kolega koji je radio za Averyja, ubio Gradyja i Poolea. Katherine prenese tu informaciju Artu.

6. sez., 9. ep. - 3. ožujka

Pomoću dokumentacije koju je Wynn dao Katherine, Art uspije otpečatiti dokumente Simona Poolea te saznati da je upravo Wynn bio doušnik u slučaju protiv Gradyja. Art i Raylan prijete da će to otkriti Katherine te ucjenjuju Wynna kako bi on opet postao doušnik. Wynn kaže Boydu da Avery premješta novac za vrijeme zabave u Pizza Portalu te večeri, čime ga potakne da ubrza svoj plan. Loretta McCready pronađe obezglavljenu čegrtušu u svom domu koja je dar Averyjeva čovjeka od povjerenja, Boona. Loretta posjeti Boyda i predloži partnerstvo – ona ima zemlju i znanje, a on snagatore i distribuciju. Nakon što je bacio oko na Averyjev novac, Boyd blagoslovi Lorettinu kupnju farmi čijim je vlasnicima prijetio da ne smiju prodati te joj da ljude koji će je štititi za razumnu naknadu. Među gostima na zabavi u Pizza Portalu su Avery, Katherine, Raylan, Loretta, Boon, Boyd, Ava, Earl i niz zemljovlasnika. Raylan ponudi Arlovo imanje Loretti. Čini se da se Boon zagrijao za Raylana. Avery otkrije plan da kupi zemljišta po cijeni dobroj za prodavatelje i podigne mjesno gospodarstvo. Boyd propitkuje njegovu motivaciju i koliko će novca ostati u Harlanu, a Loretta imenuje one koji su umrli nakon što su odbili Averyjevu ponudu. Loretta iznese svoju ponudu zemljovlasnicima: otkupit će zemlju za gotovinu, ali oni će nastaviti živjeti u svojim kućama, angažirat će mještane kao osiguranje i radnu snagu, a dobit će ostati u okrugu. Boyda imenuje svojim partnerom. Raylan se konzultira s Avom koja pojasni da mu treba reći da je pljačka sljedeći tjedan, ali je zapravo te večeri te da ona mora izazvati požar kako bi se prostor ispraznio. Boyd se pridruži Zachariji u tunelu, ali čim Boyd zapali fitilj, Zachariah ga napadne i veže za potporni stup. Carl začuje Boydove krikove te ode do njega, da mu čekić da razbije lanac i pobjegne. Zachariah je nestao, a Ava podsjeti Boyda da ga je upozorila da njezin stric nije baš čist. Iako šerifi ne uspiju uhvatiti Boyda na djelu, Raylan podsjeti Rachel da imaju dva doušnika i da će Boyd očajnički glupo navaliti na novac kad ga Avery pokuša premjestiti. Sean oružjem prijeti Averyju i Katherine u njezinu apartmanu tražeći više novca nakon što je Avery izdao Tya. Katherine ponudi svoju narukvicu, posegne u torbicu te kroz torbicu ustrijeli Seana.


6. sez., 10. ep. - 4. ožujka

Raylan i Tim produbljuju Averyjevu paranoju nagovještavajući da Katherine u dogovoru s Boydom kani ukrasti njegov novac i da će ga pitati kako ga planira premjestiti. Avery joj kaže da premješta novac Charlotte, ona kaže Wynnu koji kaže Boydu te prenese Boydov plan napada Raylanu. Raylan postavi kamionet kao mamac i iako Boyd zna da je previše lako i da je to sigurno zamka, pošalje Carla i Earla da ga opljačkaju (uhite ih bez ispaljenog metka). Ava javi Raylanu da Boyd drugim sredstvima kreće na novac, a to je otmica Katherine zbog otkupnine. Iako Avery zna da ga je Katherine izdala, donosi novac u dvije velike sportske torbe ništa ne pokušavajući. Dok Boyd odlazi s novcem, kaže Averyju da je pljačka Katherineina ideja od samog početka. Raylan kaže Avi da Vasquez prekida operaciju i traži način da uhiti Boyda bez njezine suradnje te zato neće morati ispoštovati njihov dogovor. Ona ponudi da će im dati Boyda i novac kad joj se javi da ima isprave za sto tisuća dolara koje je kupio od Limeshousea te Deweyjevu ogrlicu koju je našla u baru. Očajna predloži da nagovori Boyda da prizna Deweyjevo ubojstvo kako bi im Raylan dozvolio da se sastanu, ali tada nastrijeli Boyda njegovim pištoljem te pobjegne s novcem i ispravama. Boon ubije Lorettinu pratetu, njezinu jedinu živu rođakinju, kad se pokaže da starica ne surađuje. Kasnije Boon zastrašuje hipstera i studenticu u zalogajnici. Mikey je potišten zbog Wynnova cinkanja šerifima te pita je li Wynn cinkao i Gradyja Halea. Nakon što Wynn potvrdi, Mikey ga fizički obuzda, veže lisicama za stol u kamperu i pozove Katherine.

6. sez., 11. ep. - 4. ožujka

Art se vraća na posao i preuzima operacije ureda šerifa u Kentuckyju. Vasquez ispituje Raylana o odnosu s Avom kojoj je dozvolio da pobjegne s novcem, sugerirajući da su u dosluhu. Kasnije, kad se Raylan ogluši o naredbu da se vrati u Lexington, Art kaže da će sam privesti Raylana. Boydove su rane sanirane, a Raylan mu nudi priliku da prijavi Avu prije nego što je Avery i Katherine nađu, ali Boyd je kani pronaći sam. Boyd nagovijesti da Avi možda pomaže Zachariah koji joj doista pomaže odvući novac u napuštenu rudarsku postaju u brdima. Kad stignu šerifi, oni su već otišli sastati se s Grubesom koji ih može provesti preko planina. Međutim, pustinjaka pronalaze odavno mrtvog. Katherine odgovori na Mikeyjev poziv, ali dok govori Wynnu o zaštiti i osvećivanju partnera, Mikey shvati da treba slijediti druge principe te se predomisli. Mikeyja pogodi pet metaka, ali svejedno uspije ubiti Katherine golim rukama, doda Wynnu ključ od lisica te ga moli da ga pridrži, a zatim se sruši i umre. Avery potplati čuvare da ga puste u pritvor k Carlu i Earlu, dogovori da puste Carla te mu prijeti da će ubiti Earla ako ne ubije Boyda. Jedan od Averyjevih korumpiranih policajaca uvede Carla u Boydovu bolničku sobu gdje Carl ispituje Boyda prijeteći mu pištoljem, ali uvjeren je da je Boyd njegova najbolja prilika da spasi brata i izvuče se. Nakon što se Boyd oslobodi s bolničkog kreveta, odjene policijsku uniformu i ustrijeli Carla kako bi izazvao pomutnju i pobjegao. Saznavši da Carl nije uspio, Avery sredi puštanje Earla na slobodu, ali stiže Raylan i osujeti plan. Raylan odveze Earla u Pizza Portal i prijeti da će svjedočiti o Carlovoj smrti ne odustane li Avery od pokušaja da vrati novac ili naudi Avi, dok usput potiče Earla da pristane svjedočiti. Earl kaže Raylanu za Grubesa, a Raylan kreće u brda prepuštajući šerifima da se pozabave Earlom. Boon nastavlja prijetiti i zastrašivati Lorettu.

Seriju 'Pravednik' pratite vikedom na Domi TV.
 



Tagovi