.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Pravednik, 24. - 25. veljače

img placeholder
,
hr_HR

Dok Raylan (Timothy Olyphant) dijeli obitelj Crowe da bi priveo Darryla ml. (Michael Rapaport) pravdi, Boyd (Walton Goggins) suprotstavlja se ubojicama narkokartela.

6. sez., 4. - 5. ep. - 24. veljače

Boyd ostavlja Avu u hotelu Samuelson. Ona izvještava Raylana, a zatim saznaje da je Katherine želi upoznati. Ava mora uzeti kokain i sudjelovati u krađi skupocjenog predmeta kako bi uvjerila Katherine da nije doušnica. Katherine otkrije da vjeruje da je Avery cinkao Gradyja koji je navodno u zatvoru počinio samoubojstvo te da želi opljačkati Averyja kako bi osvetila muža i vratila način života koji je izgubila. Na kraju Katherine pita Avu kako to da se Albert Fekus predomislio, što je uznemiri. U međuvremenu Wynn upozna Boyda sa stručnjakom koji pokušava otvoriti sličan trezor, ali slučajno sam sebe digne u zrak. 

Nakon što se u prošloj epizodi Ava uplašila, Tim i Rachel razgovaraju s Albertom Fekusom kako bi osigurali da se drži priče. Ugledaju muškarca koji promatra njegovu kuću. Wynn Duffy postavio je čovjeka onamo da provjeri ima li policije, što bi upućivalo da je Ava doušnica. Šerifi pozivaju Fekusa na sastanak u motel gdje nadziru sobu. Wynn i Mikey dođu izvući istinu iz Fekusa koji tvrdi da je došao na sastanak s prostitutkom. Prijeteći mu štapom za stoku, Fekus kaže da je rekao istinu jer voli Avu, a Wynn mu vjeruje. Raylan zove Avu na još jedan sastanak oči u oči, ali ona je pod tolikim stresom da baci mobitel kroz prozor kamioneta. Ava ode u Nobles Hollow zamoliti Limehousea da joj pomogne pobjeći. U nedostatku gotovine, ponudi Errolu da će mu pokazati gdje se u gradu nalazi velik novac u zamjenu za automobil. Raylan angažira pozornika Boba Sweeneyja da je pronađe bez dizanja graje, a Bob makne Avu od Errola pomoću elektrošokera.

6. sez., 6. - 7. ep. - 25. veljače

Ty i Sean zakopaju Calhounovo tijelo u šumi nesvjesni da je tog jutra počela sezona lova na medvjede. Ubrzo pronađu tijelo s lisnicom, Raylanovom posjetnicom, jasnim otiskom Choo-Choovih pesnica te otiscima nogu i tragovima guma. U međuvremenu Choo-Choo namami iz kuće jedinu svjedokinju, Calhounovu prostitutku Caprice, ali ona je tako draga prema njemu da se premišlja treba li je ubiti. Ty uzima dvojicu (Tiger Hawkove zaštitare iz trezora) i sastane se s njim u šumi gdje će ubiti oboje bude li trebalo, ali slijede ih Raylan i Tim te razotkriju Tyevu dvostruku igru. Međutim, Choo-Choo ostane odan te prvi izvuče pištolj pa započne pucnjava koja omogući Tyu da pobjegne ranjene noge, dok se Choo-Choo odveze i stigne do pružnog prijelaza. 

Krenula je potjera za Tyem Walkerom koji traži izvlačenje. Sean mu kani pomoći, ali Avery odluči dići ruke od Tya i kupiti Seanovu odanost svežnjem novčanica govoreći mu da se pritaji. Ty očisti rane u javnom WC-u te iskopa metak koji je zapeo u pancirki. Plati momcima iz bratstva koji idu u Orlando da dostave prsluk u ulicu Main 1212 te pošalje i svoje kreditne kartice kao mamce. Njegov se auto pokvari pa pozove hitnu pomoć kaneći ih opljačkati, ali ga prepoznaju, pa ubije tehničare kad ga pokušaju omamiti. Raylana, koji je krenuo u potjeru, zovu da se sastane s Winonom i prvi put uzme u ruke svoju kćer. Sazna da ona ima šum na srcu te da se moraju dogovoriti oko skrbništva. Da bi dao Winoni malo mira, vodi uplakano dijete na vožnju – i to do ureda. Winona kaže da želi Raylana opet u svom životu da bi s njom podizao njihovu kćer. Boyd vodi Avu u očevu lovačku brvnaru u Bulletville gdje otvara bocu koju je čuvao za svoju prvu bračnu noć. Govori kako bi trebali zapisati svoje zavjete, spominje obvezivanje, povjerenje i odanost. Boyd je prije zore vodi u lov govoreći o ubojstvu i izdaji, a zatim je ostavi nenaoružanu i ode ubiti vepra. Nakon što pojedu tek ulovljeno meso, Boyd priopći Avi da zna da je Raylanova doušnica. Ona prizna da ga je izdala, ali njega više brine spava li s Raylanom, što ona porekne. Boyd se ispriča rekavši da ju je iznevjerio kad je bila u zatvoru i da ako jedno drugomu vjeruju, mogli bi vući Raylana za nos dok Boyd ne prikupi dovoljno novca za novi početak. Avery se nalazi u uredu šerifa na ispitivanju kad Art opušteno ušeće i pita ga o starim danima, Gradyjevoj optužnici i aferi s Katherine te odvjetniku Simonu Pooleu koji je otprilike u to vrijeme ubijen. Poole je bio jedini koji je znao identitet osobe koja je izdala Gradyja.

Seriju 'Pravednik' pratite subotom i nedjeljom u noćnom terminu na Domi TV.

 Tagovi