.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Pravednik, 17. - 18. veljače

Pravednik 6.sezona
,
hr_HR

Doma TV na male ekrane premijerno donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Pravednik', o tihome čuvaru zakona koji se u malom gradiću stalno susreće s opasnosti i kriminalom. U ovoj sezoni rivalstvo Raylana i Boyda dodatno zakompliciraju izdaje, spletke i veliki plan pljačke.

6. sez., 1. ep. - 17. veljače

Raylan ostaje odvojen od svoje novorođene kćeri kako bi mogao graditi slučaj RICO (kršenje zakona o suzbijanju korupcije) protiv Boyda Crowdera. Otima korumpiranog meksičkog agenta Aguilara koji kaže da je Dewey Crowe vidio da je Boyd ubio Johnnyja i ostale. Dewey je upravo pušten iz zatvora zbog priznanja koje ne važi i jer ga je Raylan uznemiravao, koji ga, iako ne smije prilaziti Deweyju na manje od 300 metara, svejedno pokušava pritisnuti da prijavi Boyda. Dewey tvrdi da ništa ne zna i luta Harlanom dok ga okolnosti ne natjeraju da se vrati k Boydu, ispriča mu se i moli ga da mu opet vjeruje i primi ga natrag. Kad Raylan uhiti dilera Cyrusa koji se nedavno sastao s Boydom, Boyd angažira Deweyja kao vozača kamiona za vuču (čini se da se služi starim trikom Hot Rod Dunhama koji je vukao automobile s droge u prtljažniku). Raylan odluči umjesto Boyda slijediti Deweyja kojeg uplaši policijska blokada pa sleti s ceste. Raylan prekasno shvati da je Dewey bio mamac. Boyd iskoristi priliku i opljačka sefove u banci koju je ranije izvidio, ali njegova je ekipa frustrirana kad otkrije da sefovi ne sadrže obećanu gotovinu već dokumentaciju. Raylan pritišće uplašenu Avu da ispuni doušničke obaveze i dostavi informacije koje bi dovele do uhićenja Boyda, inače će je vratiti u zatvor. Ty Walker pobudi Raylanovu sumnju nudeći mu aktovku punu novca za Arlovu staru kuću i zemljište. Na kraju epizode Dewey se s Boydom prisjeća Crowderovih komandosa govoreći kako je to bilo najsretnije razdoblje njegova života, ali Boyd vjeruje da u Harlanu više nema budućnosti, a ti su dani odavno iza njih. Boyd ubije Deweyja govoreći da mu više ne može vjerovati, a u posljednjoj ga sceni vidimo kako razmišlja nad usnulom Avom.

6. sez., 2. ep. - 17. veljače

Raylan i Tim rade na slučaju pljačke banke sastajući se s onima koji su unajmili sefove kako bi odredili što je ukradeno. Među prvima koje posjećuju istaknuti je agent za nekretnine Calhoun Schrier koji tvrdi da je ispraznio sef dan prije pljačke. Calhoun iskoristi priliku te pokuša posredovati u prodaji Arlova imanja Tyu Walkeru koji je sumnjičav prema agentima pa svog čovjeka Choo-Chooa šalje da slijedi šerife. U improviziranom planu šerifi potaknu Choo-Chooa da ih odvede do restorana Pizza Portal koji je u vlasništvu njihova šefa. Katherine Hale u ljubavnoj je vezi s Averyjem Markhamom, velikim kriminalcem koji se nedavno vratio iz Colorada s malim bogatstvom stečenim legalizacijom kanabisa. Katherine je sumnjičava prema Averyju koji je napustio Kentucky prije 15 godina, baš kad je njezina tadašnjeg supruga i ujedno njegova partnera Gradyja Halea netko cinkao FBI-u. Ty Walker pokušava kupiti još jednu staru obiteljsku farmu. Vlasnici čvrsto odbiju prodati pa se on noću vraća sa Seanom. Ty također zastrašuje voditelja banke te sazna da je glavni osumnjičeni za pljačku banke Boyd Crowder. Ava pronalazi dokumentaciju koju Boyd skriva u štaglju i pokazuje je Raylanu. To je zapravo evidencija koju Calhoun čuva za svoju zaštitu, osjećajući kako se uvalio preko glave. Boyd, frustriran jer Katherine Hale i Wynn Duffy tvrde da Calhoun ima skrivena tri milijuna dolara u gotovini, pokuša prodati dokumentaciju natrag Calhounu. Međutim, kad Boyd donese dokumentaciju u Calhounov ured, ondje zatekne Raylana te mu preda ukradeno. Ava, koja je hinila ispad na Boyda jer je ostavio ukradene stvari u njezinu domu, kasnije pokušava popraviti njihov odnos te među dokumentacijom otkriva nešto što se ističe. Na mjestu gdje je Pizza Portal nekoć je bila banka te Boyd shvaća gdje je novac skriven.

6. sez., 3. ep. - 18. veljače

Nakon cjelonoćnog opijanja i slavljenja s Boydom, Raylan pozva Avu na nenadani sastanak s Rachel Brooks i Davidom Vasquezom koji iznose uvjete tajnog ugovora između nje kao doušnice i države, no Avi se čini kao da oni žele da više riskira, da donese čvrste dokaze ili umre pokušavajući. Ava pristaje izvidjeti Pizza Portal za Boyda, spušta se do podruma i fotografira stari trezor. Raylan i Rachel traže eksploziv koji je možda upotrijebljen za dizanje trezora u zrak te utvrđuju da evidencija eksploziva u jednom rudniku ne odgovara. Carlov brat Earl ucjenjivao je sina čovjeka zaduženog za eksploziv, a kako treba još eksploziva, kreće u oružanu pljačku. Šerifi ih uhvate, ali otac se žrtvuje za svog sina. Boydova ekipa raspravlja o Pizza Portalu kad uđe Ty Walker i pojasni im da ne pljačkaju Calhouna već njegova šefa upozoravajući ih na moguće posljedice ne odustanu li. Te večeri Sean i Choo-Choo otmu Boyda iz bara i vežu ga preko noći, a zatim ga ujutro oslobode naglašavajući da je to posljednje upozorenje. Već je opet večer kad Boyd stigne kući k Avi gdje zatekne Averyja Markhama i Tya Walkera. Ispriča se Averyju koji zaprijeti da će ih ubiti ako ih opet zatekne u Pizza Portalu. Boyd saziva sastanak s Katherine i Wynnom zahtijevajući da mu kažu zašto mu nisu rekli da je meta zapravo Avery Markham.

Seriju 'Pravednik' pratite od 17. veljače na Domi TV.


 Tagovi