.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Povratak, 29. siječnja - 2. veljače

povratak - 7
,
hr_HR

Suvremena priča o velikoj ljubavi punoj spletki, strasti i borbi za moći u napetoj talijanskoj dramskoj seriji...

1. ep - 29. siječnja

Laura Argenti (Alexandra Dinu) i Giovanni Danieli (Luca Bastianello) slučajno se upoznaju u zračnoj luci u Genovi – oboje se vraćaju kući nakon određenog vremena koje su proveli u inozemstvu.
Nakon završenog diplomskog studija u Sjedinjenim Američkim Državama Giovanni se vraća kako bi se oženio svojom zaručnicom Sofijom Da Varano (Lorena Cacciatore).  Laura se pak vraća kako bi bdjela uz krevet svog jako bolesnog oca koji ima dramatičnu prošlost iza sebe. Prije mnogo godina Pietro Argenti (Fabio Camilli) optužen je da je počinio veliku pogrešku prilikom proizvodnje parfema Rosso San Valentino, najvećeg ponosa tvrtke Danieli, zbog koje su neki kolege ozlijeđeni, a netko je i poginuo. Od toga trenutka obitelj Argenti živjela je marginaliziranim i prijezirnim životom do te mjere da je Laura otišla živjeti u Francusku kako bi mogla raditi isti posao kao i njezin otac i ondje je postala velikom zvijezdom za stvaranje ekskluzivnih parfema. Između Laure i Giovannija dogodila se ljubav na prvi pogled. Laura pak ne zna da je Giovanni ustvari mlađi sin Guida Danielija (Andrea Giordana), vlasnika i direktora upravo tvrtke Danieli. 

2. ep - 30. siječnja

Kada Giovannija iznenadno otac proglasi potpredsjednikom tvrtke, stariji brat Giorgio (Paolo Romano) doživi to kao težak udarac jer je bio uvjeren kako će on dospjeti na tu poziciju nakon godina provedenih u tvrtki.
Ono što ga još više pogađa je njegova ambiciozna supruga Daria (Elisabetta Pellini), beskrupulozna žena, potpuno bezosjećajna prema sinu Giacomu (Gabriele Caprio) i nesposobna uspostaviti normalan odnos s Flavijom (Maria Luisa De Crescenzo), Giorgiovom kćeri adolescenticom iz prvog braka.
Nakon očeva sprovoda Laura odluči ostati u Liguriji kako bi bila blizu svog brata Simonea (Emanuele Bosi). Ona ode u tvrtku Danieli kako bi predložila Guidu da ponovno stvore parfem Rosso San Valentino, čija je proizvodnja prekinuta zbog nesreće za koju je platio njezin otac. Iako je u početku bio sumnjičav, Guido joj pruži šansu, a Laura tako otkrije da je Giovanni jedan od Danielijevih i da će se uskoro oženiti Sofijom. Sada ona mora raditi ne samo kraj njega nego i s Lorenzom Da Varanom (Simon Grechi) s kojim je bila u vezi prije nekoliko godina, a dobili su i zajedničko dijete koje je umrlo brzo nakon porođaja. Lorenzo je Sofijin brat i Giovannijev prijatelj. Duboko u sebi ogorčen je na cijelu obitelj Danieli, a posebno na Guida koji je, po njemu, imao velike koristi od financijskih nedaća njegova oca koji je na kraju počinio samoubojstvo zbog vlastita neuspjeha. Žedan osvete, Lorenzo počinje kovati zavjeru protiv Danielijevih. Laura i Giovanni pokušavaju se izbjegavati, ali je privlačnost među njima sve jača. 

3. ep - 31. siječnja

Nakon što je otkrila da će se Giovanni uskoro oženiti Sofijom, očajna Laura odluči se udaljiti od njega i koncentrirati se samo na posao. Ono što joj je najvažnije od svega jest posvetiti se proizvodnji parfema Rosso San Valentino i osvjetlati obraz svoga oca. Njezin je projekt, međutim, ugrožen zbog Lorenzove urote koju razrađuje zajedno s Darijom, Giorgiom i Albertom Marianijem (Toni Garrani), bivšim zaposlenikom Danielija i Guidovim prijateljem. U međuvremenu Laura upozna malenog Giacoma, Giorgiova i Darijina sina koji pati od teškog oblika astme. Jedan dan, maleni doživi jaku respiratornu krizu, a Laura ga spasi dajući mu posebnu mješavinu trava koju je sama napravila. 

4. ep - 1. veljače

Sada kad već ima puno povjerenja u djevojku, Guido odluči podvrgnuti unuka alternativnom liječenju:3 zbog toga, Laura se krene povremeno nalaziti s Giacomom koji se ipak pokaže kao razmaženi dječak teškog karaktera.  Sofijina i Giovannijeva svadba je iza ugla, a on je sve više nesiguran u taj veliki korak koji namjerava napraviti. Na dan generalne probe vjenčanja, pred očima zaprepaštene Sofije, Giovanni se daje u bijeg i, potaknut novim osjećajima, dođe do Laure i izjavi joj ljubav. Njih se dvoje rastanu uz strastveni poljubac, a Lorenzo ih poskrivećki fotografira. 

5. ep - 2. veljače

Glas o vezi između Giovannija Danielija, potpredsjednika kozmetičke kuće Danieli i obećanog zaručnika Sofije da Varano, njegove zaručnice iz mladosti i cijenjene suradnice tvrtke, i Laure Argenti, izumiteljice osebujnog mirisa Rosso San Valentino, pronijela se strelovitom brzinom. Vijest je uznemirila duhove. Guido bjesni na Giovannija: mora zaboraviti Lauru jer je Sofia prava žena za njega. Lauri priopćuje da joj ugovor istječe čim završi s poslom. Zabranjuje joj i daljnje susrete s Giacomom koji će liječenje nastaviti bez nje. Laura je u nemilosti. Sofia je očajna i ogorčena te s Lorenzovom pomoći otkazuje vjenčanje. Slomljena je i u depresiji si pokušava oduzeti život. Giovanni shvaća da mora biti uz nju i za nju se brinuti bar dok se potpuno ne oporavi iako to znači da će biti daleko od Laure. U ozračju opće zbunjenosti i nesloge završava se zadnja faza proizvodnje mirisa. Rosso San Valentino je gotov da bude predstavljen tržištu. Konferencija za tisak o izbacivanju mirisa na tržite odvija se u napetosti, no prve su ocjene veoma pozitivne i nadmašuju najveća očekivanja.

Dramsku seriju 'Povratak' ne propustite gledati od ponedjeljka do petka na Domi TV!
 Tagovi