Odrastajući u sjeni polusestre naučila je skrivati svoje nevjerojatne moći...

U bogatom svijetu junaka DC Comicsa zacijelo je širokoj publici najpoznatija čuvena legenda o mitskom Supermanu, planetu Kryptonu i vladarskoj lozi El, no sada ćemo upoznati i Supergirl (Melissa Benoist).

Supergirl se rodila kao Kara Zor-El na Kryptonu, planetu osuđenom na propast. Djevojčica Kara uspjela je pobjeći kada i mali Kal-El, ali na Zemlju je stigla puno godina nakon njega jer je u međuvremenu bila zarobljena u Fantomskoj zoni. Na Zemlji ju je prigrlila i podigla kao svoje dijete brižna obitelj Danvers. Odrastajući u sjeni polusestre Alex, Kara je naučila skrivati svoje nevjerojatne moći, iste moći koje ima i njezin slavni rođak.

Danas su joj 24 godine, živi u National Cityju i radi kao pomoćnica Cat Grant, moćne vlasnice Catco Worldwide Medije (Calista Flockhart). Nakon toliko godina života u svijetu u kojem se nastojala prilagoditi i prikriti, Kara se više i ne zna istaknuti, no sve će se to promijeniti kad napokon shvati da mora prihvatiti svoje nadljudske moći i postati ono što je oduvijek trebala biti – superjunakinja.

Uz pomoć Jamesa Olsena, fotografa koji radi u Daily Planetu, svoje sestre Alex koja je bioinženjerskog podrijetla te tajnih istraživanja supertajnog Odjela za ekstranormalne operacije koji vodi Hank Henshaw u svrhu očuvanja planeta Zemlje od izvanzemaljskih napada iz svemira, Kara će se vinuti u nebo i dati sve od sebe da sačuva svoj svijet boreći se protiv opakih neprijatelja iz svemira i još opakijih ovozemaljskih zlikovaca koji raspolažu visokorazvijenom tehnologijom i moćnim oružjem.

Melissa Benoist bila je prva od nekoliko tisuća glumaca koji su se predstavili na audciji za ulogu Supergirl. Netom prije snimanja filma Benoist je pročitala sve stripove o Supergirl i postala veliki fan junakinje. To je otkrila i slavnoj Ellen DeGeneres u njezinu talk showu "The Ellen DeGeneres Show". DeGeneres joj je stoga odlučila pokloniti jedinstveni dar – odijela Supermana za Melissine pse. S obzirom na to da je glumica poznata kao velika ljubiteljica životinja, a posebice pasa, dar ju je oduševio.

Ova serija u produkciji Berlanti Productionsa (Arrow, Flash, Pan) sastoji se od jednosatnih epizoda ispunjenih akcijom, dramom i pustolovinama te je primjerena za cijelu obitelj. Kombinacija romantičnih priča, humora i već poznatih likova superjunaka iz tjedna u tjedan osvaja publiku fantastičnim otkrićima tajnovitog Odjela za ekstranormalne operacije, Karinim nježnim sjećanjima na djetinjstvo provedeno na planetu Krypton i zapletima koje svakodnevno doživljava na svome radnom mjestu u Catcou u nastojanju da skrije svoj pravi identitet. "Supergirl" je prava velika epska priča koja na televizijske ekrane napokon dovodi i jednu superjunakinju.

  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju